Annons
Annons


Fyra dagar & fyra olika caféer att sitta och skriva på


Den här veckan har jag äntligen (ÄNTLIGEN!) kommit in i skrivandet igen. Jag har skrivit varje dag innan lunch. Eller, ibland inte per definition skrivit, vissa dagar har jag läst igenom tidigare kapitel och gjort anteckningar. Ibland strukit. Ibland kastat runt stycken. Men jag har varit i mitt projekt, och jag är så glad för det.

Annons

I måndags satt jag på Gast som har öppnat på Rådmansgatan. Min expojkväns pappa drev restaurang/cateringfirma i de lokalerna förut och det var en så fin business, så jag måste erkänna att jag har känt ett starkt motstånd till att gå in i det nya cafét. Ni vet. Lätt att bli sentimental. Men det var väldigt fint där inne! Och de var så trevliga.

Jag förmiddagsfikade och försökte komma in i texten. Efter någon timme gick det.

Sedan promenerade jag till söder. Tyckte att de här sandlådorna var så gulliga där de stod uppradade i väntan på isiga gator. Som om de ställt upp sig framför fröken.

Ett favvohus på Riddarholmen ni vet.

Kolla denna behagliga syn då! Tack november för att du är så snäll mot oss.

I tisdags promenerade jag genom en frostig Vasapark. Ögonen rann i kylan.

Men det var soligt ute även denna dag!

Jag gick hit, till konditori Ritorno.

Som har ett mycket bra dörrhandtag.

Där inne satt jag och lurkade. Tog påtår. Spillde kaffe över min tröja. Blev bländad av solen. Kurade upp bredvid Zara som kom förbi en stund.

I onsdags gjorde jag bankiga banksaker på banken, sedan mötte jag upp Alexandra på Pascal. Vi klämde in oss i fönstret och jobbade. Jag ringde min pappa säkert fem gånger för att fråga honom om firmateckning och suppleanter och annat oklart som jag behövde känna till för att skicka in min aktiebolagsansökan till Bolagsverket.

Ah. Blir så matt av det där. Men nu är ansökan inskickad!

Klassisk Pascalselfie (här är en jag tog för prick 3 år sedan i samma frilla).

I morse åkte jag till Telefonplan och Café Hitom, som blivit Chrissys nya stammishak. Huset ligger liksom insprängt mitt i all nybebyggelse.

Yrsa, Amanda och Chrissy var där! Vi skrev och när vi inte skrev så pratade vi om skrivandet. : – )

Kolla vilka gullos!

I morgon sitter jag på ett tåg på förmiddagen. Kanske kan skriva lite då med? Hoppas!

4 kommentarer till “Fyra dagar & fyra olika caféer att sitta och skriva på”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar