Annons
Annons


Vad-listan


Vad gör du just nu?
Jag sitter på ett tåg till Karlstad där jag ska medverka på Värmlands bokfestival (kl 12). Har förmodligen intorkat dregel på kinden. Min stolsgranne sa att kronprinsessan sitter i vagnen intill. Runt omkring mig sitter fem orangeklädda munkar och scrollar sina iphones. Solen skiner.

Annons

Vad skrämmer dig?
Att bli lämnad av människor i min närhet. Har haft en så intensiv rädsla för det de senaste veckorna.

Vad peppar dig?
När saker går snabbt från idé till handling. Kan vara allt från middag till en resa eller ett jobbprojekt.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
Författare tror jag. Är 28 då.

Vad får dig att gråta?
Familjer som splittras (gråter typ alltid på film när det är känsliga scener mellan barn och vuxna, eller syskon emellan). När jag känner mig ratad. När ångesten inte låter mig göra annat. När jag är stressad och behöver ladda ur. I allmänhet tar jag nästan alltid chansen att gråta när jag känner att det är på väg. Klarar inte av att bära runt på uppdämda tårar.

Vad är det sista du tänker på innan du somnar?
Oftast vad jag ska laga till frukost dagen därpå. Ibland går jag runt i mitt barndomshem (som jag flyttade från som åttaåring) och försöker minnas så mycket som möjligt, typ hur trappan knarrade och hur det lät när man spolade på den lilla toaletten. Kartlägger i minnet.

Vad måste du ha hemma i matväg?
Bananer, kaffe, avokado, körsbärstomater, frysta bär, rågbröd, jordnötssmör och Oatly ikaffe. Frukost dvs. Utöver det brukar jag handla rotfrukter (så att man kan slänga upp dem på en plåt eller göra en gryta av dem), kokosmjölk, krossade tomater (till pastasås), pasta, aubergine, ruccula, kikärtor, vegetariska biffar och annat som kan vara gott till en snabb lunch.

Vad läser du just nu?
Har läst oerhört lite den här veckan. Men igår lyssnade jag på novellen Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog av Jonas Hassen Khemiri.

Vad är skönt?
Att rensa ut saker hemma, att ligga ett streg före i att göra-listan, att bli kliad på ryggen, att ligga i extended child’s pose, att får håret tvättat hos frisören, att bada i havet när man är bakis, att krypa ner i en nybäddad säng.

Vad gör du när du är arg?
Blir väldigt sällan arg. Min ilska omvandlas alltför snabbt till besvikelse eller ledsenhet. Men när jag mot förmodan blir det så ventilerar jag med människor i min närhet, pratar fort och snabbt och högt och svär mycket.

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?
”Hej gull” tror jag? Eller ”Heppåre”.

Vad är du avundsjuk på?
Folk som kan skriva tusentals ord på en dag (Chrissy I’m looking at you).

Vad brukar folk kalla dig?
Flora, Flor, Floris, Florpan, Florp, Florpo, Floris-Doris, Floran, Blomman, F, baby, min lelle älskling, Dorsing, Dollbär, Blotte, Florre, Flo-Rida, dunbebis, Dollate Bingmansson (min mamma har helt overkliga smeknamn på mig).

Vad är det viktigaste som finns?
Att vi tar hand om varandra.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?
En förfest med musik vi kan sjunga med till, vi dricker bubbel och rafsar runt i varandras sminkväskor och leker lekar och gömmer fickpluntor innanför trosorna. Vi går till en bar som också har ett dansgolv, och så ger vi varandra utmaningar där vi måste prata med främlingar. Vi dansar massor förstås. Hånglar i något hörn. Det hela avslutas med den nattliga falafelrullen! Ej att förglömma.

Vad är det gulligaste som finns?
När mina småsyskon kramar mig så attackartat att jag nästan faller bakåt.

Vad såg du senast på en scen?
Igår var jag i Katarina kyrka och lyssnade på Magnus Carlson/Weeping Willows som spelade i mörker. Ska berätta mer en annan dag.

Vad vill du rekommendera?
Att testa 30 days of Yoga with Adriene på Youtube. Det är härligt.


Följ mig på Bloglovin
Och Instagram: florawis

12 kommentarer till “Vad-listan”

 1. Hej Flora!
  Älskar din blogg, så himla mycket härliga bilder och göttiga grejer.
  Har en fråga… funderar på att flytta till Stockholm men är världens
  största fegis och tycker typ det är läskigt att gå på gatorna själv när
  det är mörkt här hemma i den medelstora staden jag bor i. Men jag
  undrar, känner du dig någonsin otrygg när du är ute om kvällarna?
  Och om du gör det, eller inte gör det, har du några tips så att rädslan
  för mörker inte hindrar ens drömmar?
  Kram Flisan

  1. Hej (kände att jag ville flinka in här). Har själv bott i både småstad o mellanstad o aldrig känt mig så trygg ”om kvällarna” som jag gör nu, när jag bor i Sthlm. Beror såklart på var man rör sig, som alltid. Sen kan så klart vad som helst hända var som helst vilket är oerhört frustrerande att behöva gå o vara nojjig över. Att känna sig trygg ute för mig på kvällar är kopplat till liv och rörelse, öppna gator, och vakna nyktra människor runt omkring. Typ öppna redtauranger, hundpromenerande folk, öppet ICA, folk påväg någonstans. Gator i mindre städer tenderar ju att vara mer folktomma och mörka än i större städer. Men viktigast är att vi kan sluta känns oss otrygga när vi är ute!
   Kram,lycka till!

 2. ALLTSÅ!
  Har exakt samma rädsla. Har aldrig haft den innan men just nu är jag så rädd att bli lämnad. Är i ett superbra förhållande och det skrämmer mig. Kanske är jag rädd att förlora det för att det är så bra, och för att det betyder så mycket.
  Ska försöka att bara acceptera att det som händer, händer. Kan inte göra nåt ändå.
  Kram!

 3. Du pratar om att du tar chansen att gråta när den är påväg, hur känner du för gråt. Själv tycker jag det är så himla svårt att inte gråta för gråter fan jämt till allt spelar ingen roll om det är nått glatt eller nått sorligt, MEN tycker att det är fett skämmigt att gråta!! Tycker det är så pinsamt när panikgråten kommer och tänker nog mycket på vad andra tycker om mig när dom ser mig gråta. Men fan, varför ska det va så skämmigt? Kan en kvinna få gråta?

  1. Håller meeeed!! Jag har så himla lätt till tårar men hatar ändå att gråta? Alltså så pass att jag *kopplat ihop* att gråta/vara ledsen med ångest, så att jag fått bearbeta och skilja på dessa med terapi pga helt orimligt att få ångest av att gråta.

   Så verkligen, KAN EN KVINNA FÅ GRÅTA.

 4. Heeeej <3 vill så gärna ha en uppdatering kring om du började dansa jazz eller någon annan form av dans? (dansat flera år när jag var yngre, men är så rädd att börja dansa nu när jag är 25, känns som man kommer vara den äldsta och vara utanför höhö).

 5. haha uthängd <3 jag då!! är väldigt avis på VISSA som kan ha skrivandet som en VANA i sin VARDAG! men hmm om jag ska ge ett tips då för att skriva mkt på en dag? det kan kanske vara att flödesskriva dialog när man har flow. mitt nanowrimo-dokument är 80% luftiga dialoger typ! och sen vid ett tillfälle när skrivandet känns lika följsamt som intorkat tuggummi i nackhåret kan man ju fylla ut dessa luftiga dialoger med platsbeskrivningar, inre monologer, betraktelser osv. alltså låta flow-skrivandet bestå av sånt som går snabbt att skriva, och att låta nu-sitter-jag-fast-skrivandet bestå av sånt man ändå MÅSTE dröja sig vid, måste lägga mycket tid / vikt vid. KANSKE. förresten brukar också gå runt i olika hus när jag ska somna. går gärna runt inne på matbutiken asda på kingswood i hull, tex :))) blir så lugn av det. älskar mataffärer så mkt!!

 6. Heeej! på tal om något annat, vill du snällasnälla göra en tutorial på hur du får luggen att ligga så fint? Klippte precis gardinlugg (hade dig som hår-inspo :)) ) men får den aldrig att ligga fint och stilla 🙁 Tack för en superfin blogg och hoppas du har en fin söndag <3

 7. Svaret på ”vad är skönt” hade verkligen kunnat vara mitt svar! Hade nog dock själv valt fraseringen ”klappad på ryggen” alternativt ”kliad i håret” mmmmm. Och att bada alltså. Och child’s pose… Och att RENSA!!!! Ojojoj. *Njuter i tanken*

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar