Annons
Annons


Vad-listan


Vad gör du just nu?
Jag sitter på ett tåg till Karlstad där jag ska medverka på Värmlands bokfestival (kl 12). Har förmodligen intorkat dregel på kinden. Min stolsgranne sa att kronprinsessan sitter i vagnen intill. Runt omkring mig sitter fem orangeklädda munkar och scrollar sina iphones. Solen skiner.

Annons

Vad skrämmer dig?
Att bli lämnad av människor i min närhet. Har haft en så intensiv rädsla för det de senaste veckorna.

Vad peppar dig?
När saker går snabbt från idé till handling. Kan vara allt från middag till en resa eller ett jobbprojekt.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
Författare tror jag. Är 28 då.

Vad får dig att gråta?
Familjer som splittras (gråter typ alltid på film när det är känsliga scener mellan barn och vuxna, eller syskon emellan). När jag känner mig ratad. När ångesten inte låter mig göra annat. När jag är stressad och behöver ladda ur. I allmänhet tar jag nästan alltid chansen att gråta när jag känner att det är på väg. Klarar inte av att bära runt på uppdämda tårar.

Vad är det sista du tänker på innan du somnar?
Oftast vad jag ska laga till frukost dagen därpå. Ibland går jag runt i mitt barndomshem (som jag flyttade från som åttaåring) och försöker minnas så mycket som möjligt, typ hur trappan knarrade och hur det lät när man spolade på den lilla toaletten. Kartlägger i minnet.

Vad måste du ha hemma i matväg?
Bananer, kaffe, avokado, körsbärstomater, frysta bär, rågbröd, jordnötssmör och Oatly ikaffe. Frukost dvs. Utöver det brukar jag handla rotfrukter (så att man kan slänga upp dem på en plåt eller göra en gryta av dem), kokosmjölk, krossade tomater (till pastasås), pasta, aubergine, ruccula, kikärtor, vegetariska biffar och annat som kan vara gott till en snabb lunch.

Vad läser du just nu?
Har läst oerhört lite den här veckan. Men igår lyssnade jag på novellen Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog av Jonas Hassen Khemiri.

Vad är skönt?
Att rensa ut saker hemma, att ligga ett streg före i att göra-listan, att bli kliad på ryggen, att ligga i extended child’s pose, att får håret tvättat hos frisören, att bada i havet när man är bakis, att krypa ner i en nybäddad säng.

Vad gör du när du är arg?
Blir väldigt sällan arg. Min ilska omvandlas alltför snabbt till besvikelse eller ledsenhet. Men när jag mot förmodan blir det så ventilerar jag med människor i min närhet, pratar fort och snabbt och högt och svär mycket.

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?
”Hej gull” tror jag? Eller ”Heppåre”.

Vad är du avundsjuk på?
Folk som kan skriva tusentals ord på en dag (Chrissy I’m looking at you).

Vad brukar folk kalla dig?
Flora, Flor, Floris, Florpan, Florp, Florpo, Floris-Doris, Floran, Blomman, F, baby, min lelle älskling, Dorsing, Dollbär, Blotte, Florre, Flo-Rida, dunbebis, Dollate Bingmansson (min mamma har helt overkliga smeknamn på mig).

Vad är det viktigaste som finns?
Att vi tar hand om varandra.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?
En förfest med musik vi kan sjunga med till, vi dricker bubbel och rafsar runt i varandras sminkväskor och leker lekar och gömmer fickpluntor innanför trosorna. Vi går till en bar som också har ett dansgolv, och så ger vi varandra utmaningar där vi måste prata med främlingar. Vi dansar massor förstås. Hånglar i något hörn. Det hela avslutas med den nattliga falafelrullen! Ej att förglömma.

Vad är det gulligaste som finns?
När mina småsyskon kramar mig så attackartat att jag nästan faller bakåt.

Vad såg du senast på en scen?
Igår var jag i Katarina kyrka och lyssnade på Magnus Carlson/Weeping Willows som spelade i mörker. Ska berätta mer en annan dag.

Vad vill du rekommendera?
Att testa 30 days of Yoga with Adriene på Youtube. Det är härligt.


Följ mig på Bloglovin
Och Instagram: florawis

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar