Annons
Annons


Film- och serietips från mina kompisar


Linn:
Serie: Peaky Blinders (Netflix)
En dödligt het Cillian Murphy spelar sonen av en gangster-kartell som tar över familjeföretaget på de laglösa efterkrigsgatorna i Birmingham på 1920-talet. Kan vara vackraste fotot och kostym jag sett i en serie. De kvinnliga karaktärerna är fenomenala och den brittiska accenten gör mig knäsvag.
Film: Fried Green Tomatoes
En kultfilm om kvinnlig vänskap i fucking lager. Berättat av änkan Ninny Threadgood på ålderdomshemmet utspelar sig denna otroliga berättelse i en småstad i USA där bästa vänner får rädda livet på varandra. Hej gråt, hej fina kläder.

Annons

Zara:
Serie: Glappet (SVT Arkiv)
Film: Mustang (Viaplay)

Bea:
(ville tipsa om två serier!)
Serie: Broad City
Serie: Looking (HBO Nordic)

Moa:
Serie: Better Things (HBO Nordic)
Film: Zootropolis (Netflix)
Såg den i torsdags och överväger om jag ska se den ikväll igen :— )

Sara:
Serie: The Leftovers
 (HBO Nordic)
The Leftovers är bäst! Mystisk och spännande och förvirrande med bästa soundtracket.

Chrissy:
Serie: Chewing Gum (Netflix)
Tracey bor på en council estate i London, jobbar på en off-license och vill jätte,jättegärna ha sex. Men hennes familj är superreligiös och tror inte på sex innan äktenskap. Förstår inte hur det kan bli HUMOR av det!! Men det blir det!! SÅ SKRUVAT. SÅ KUL.
Film: The Breakfast Club
Alltså jag tittar på max tre filmer om året. Sorri. Men! The Breakfast Club! Feelgood! Från 80-talet! Om en grupp ungdomar som inte har något gemensamt! Som tvingas umgås en hel lördag på kvarsittning i skolan! Och upptäcker att de ~hade mer gemensamt än vad de hade kunnat ana~! Jaja det är vad det är. Men! Om du inte snyftar till och känner hoppets vingar BRE UT SIG i ditt bröst när Brian läser upp uppsatsen i slutet så ÄR DITT HJÄRTA HUGGET UR STEN.

13 kommentarer till “Film- och serietips från mina kompisar”

  1. Så många bra tips!! Och bra inläggskoncept! (Är det ett ord?) Älskar Looking, The Breakfast Club och Chewing Gum men resten har jag inte sett så nu vet jag vad jag ska göra istället för att plugga den här veckan he he he (nej skoja ska plugga också!) <3

    1. Hahhaha alltså igenkänningsfaktor 1000 på det här med att plugga :(( När nya säsongen av Stranger Things (älskar, för övrigt!!) kom ut fick jag stoppa min sambo som ville se pga säsongen kom mitt i min tentavecka och jag hade inte fått något gjort om jag börjat titta.. Så dålig självdisciplin när det gäller serietittande! 🙁

      MVH en som av någon sabla anledning började titta på senaste säsongen av Paradise Hotel DANMARK, plöjde hela på en vecka och låg uppe till TVÅ en natt för att se finalen så att jag skulle kunna börja plugga igen dagen efter.. hehe..

  2. Fin lista! Tänkte bara informera din kompis Linn om att Fried Green Tomatoes är en lesbisk klassiker 🙂 Dom är kära i varandra och det gör deras relation ännu mer komplex. Såklart fint med vänskap, men också otroligt fint att kärlek mellan kvinnor få ta plats på film. Kram <3

    1. Vill bara säga tack för att du (och Cajsa ovan) lyfte detta, finns inte så många lesbiska filmer därute och jag blir ledsen när lesbisk kärlek betecknas ”vänskap”. Nog för att det ÄR vänskap, men det är mer än så också!

  3. fried green tomatoes är svin bra! Men!!!! den handlar egentligen om att dom har en lesbisk relation. DEn är baserad på en bok där det är tydligt. TYvärr har dom helt tvättat bort det i filmen:(

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar