Annons
Annons


Film- och serietips från mina kompisar


Linn:
Serie: Peaky Blinders (Netflix)
En dödligt het Cillian Murphy spelar sonen av en gangster-kartell som tar över familjeföretaget på de laglösa efterkrigsgatorna i Birmingham på 1920-talet. Kan vara vackraste fotot och kostym jag sett i en serie. De kvinnliga karaktärerna är fenomenala och den brittiska accenten gör mig knäsvag.
Film: Fried Green Tomatoes
En kultfilm om kvinnlig vänskap i fucking lager. Berättat av änkan Ninny Threadgood på ålderdomshemmet utspelar sig denna otroliga berättelse i en småstad i USA där bästa vänner får rädda livet på varandra. Hej gråt, hej fina kläder.

Annons

Zara:
Serie: Glappet (SVT Arkiv)
Film: Mustang (Viaplay)

Bea:
(ville tipsa om två serier!)
Serie: Broad City
Serie: Looking (HBO Nordic)

Moa:
Serie: Better Things (HBO Nordic)
Film: Zootropolis (Netflix)
Såg den i torsdags och överväger om jag ska se den ikväll igen :— )

Sara:
Serie: The Leftovers
 (HBO Nordic)
The Leftovers är bäst! Mystisk och spännande och förvirrande med bästa soundtracket.

Chrissy:
Serie: Chewing Gum (Netflix)
Tracey bor på en council estate i London, jobbar på en off-license och vill jätte,jättegärna ha sex. Men hennes familj är superreligiös och tror inte på sex innan äktenskap. Förstår inte hur det kan bli HUMOR av det!! Men det blir det!! SÅ SKRUVAT. SÅ KUL.
Film: The Breakfast Club
Alltså jag tittar på max tre filmer om året. Sorri. Men! The Breakfast Club! Feelgood! Från 80-talet! Om en grupp ungdomar som inte har något gemensamt! Som tvingas umgås en hel lördag på kvarsittning i skolan! Och upptäcker att de ~hade mer gemensamt än vad de hade kunnat ana~! Jaja det är vad det är. Men! Om du inte snyftar till och känner hoppets vingar BRE UT SIG i ditt bröst när Brian läser upp uppsatsen i slutet så ÄR DITT HJÄRTA HUGGET UR STEN.

13 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar