Annons
Annons


En onsdag i snön


Godda godda.

Igår kom snön. Nu är det slaskigt, men då, luftig snö. Jag åkte till Hagsätra på morgonen och kom fram till Berättarministeriet som en snögubbe. Den skolklass som vi skulle ha fastnade FÖRSTÅS i tunnelbanetrafiken, så vi fick ställa in programmet för dagen. Så synd. Hade sett fram emot att få fantisera ihop berättelser med kids.

Annons

Några av er har undrat vad Berättarministeriet är. På hemsidan står det såhär:

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för att stötta lärarna i områden med låga studieresultat och hög arbetslöshet.

Vi stöttar lärarna genom att erbjuda kreativa skolprogram som riktar sig till barn i åldern 8–18 år med fokus på årskurs 2–5. En del av verksamheten sker i våra skrivarverkstäder som idag finns i Hagsätra, Husby, Södertälje och i Gamlestaden i Göteborg.

Alla våra program är kostnadsfria. Berättarministeriets verksamhet bygger på en samverkansmodell där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets utveckling.

De söker alltid volontärer! Kan verrrkligen rekommendera BM om du gillar barn och brinner för berättande. Ansök till våren här!

Jag fick ändra om mina planer helt enkelt. Hörde av mig till Yrsa som satt hemma och skrev, så jag begav mig ditåt. Pulsade genom snön och FÖRUNDRADES.

I Yrsa nya lägga var skrivarverkstaden igång.

Hon lagade lunch till oss. Grönkål, brysselkål, portabellosvamp och tofu bland annat. TACK SÅ MKT.

Hej!! Ser ni att bilderna är tagna med vidvinkel här? Jag har fått låna en Sony a6000. Så kul att leka runt med en kompakt systemkamera som tar mindre plats i väskan.

Resten av dagen tillbringade jag på café och hos min psykolog. Gick därifrån och kände en stor känsla.

Min psykolog sa: Vill du vara en person som aldrig misslyckas eller en person som är bra på att reparera sådant som gått fel?

Vill ju vara det sista.

Åkte hem till Isak. Han skulle handla och skickade bilder på hans kylskåp + skafferi för att han skulle veta vad han hade hemma. Smart va. Brukar själv spara bilder på mitt skafferiinnehåll på mobilen för att underlätta handlingen.

I morse vaknade jag upp till detta. Erkänn mysigt.

Nu på förmiddagen har jag suttit och skrivit och snart ska jag gå och tråda ögonbrynen!

Hoppas din onsdag är fin <3

9 kommentarer till “En onsdag i snön”

  1. Weeellll alla har ju inte koll på vädret i sthlm men okaj…
    Och hallå yrsa har likadan lägenhet som Lakidoris jag blev så förvirrad 😂😂😂

  2. alltså yrsa bor i snabba hus av aml arkitekter! HUR trivs hon? jag var på nordic architecture fair för någon vecka sedan och hörde andreas martin löf presentera snabba hus, hur byggprocessen var och var utvecklingspotentialen låg osv men han pratade inte så mycket om resultatet. Kan du inte kolla med henne hur hon upplever lägenheten och hur hon lyckades få den? kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar