Annons
Annons


Guide: hemmaspa (och mina favoritprodukter just nu)


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Ett hemmaspa kan vara något du gör med en kompis, din partner, ditt syskon eller din farmor. Men det är också supergött att göra ensam, för att få lite kvalletid med dig själv.

Såhär års, när kvällarna är långa, fingrarna frusna och huden fnasig så finns det få saker som är så härliga som att ha spa night. Det hade jag och Isak i måndags.

Annons

Vi köpte sushi, färsk frukt, japansnacks och kokosvatten (SÅ gott efter badkarsbad!) för att peppa igång kvällen. Och så promenerade vi hemåt i mörkret.

Jag tycker att min lägenhet ska vara någorlunda städad när jag spaar, så att jag kan känna mig LUGN. Jag tänder ljus och sätter på lite spaig musik (sök på typ relaxation music eller hot stone massage eller något på Spotify). MM JA.

Tappa upp ett bad eller duscha och låt det dofta

Det ska dofta gott i badrummet! Just nu använder jag ett Rosmarinspray från Muro Scents som jag bara sprayar ut i luften. Om du badar badkar är det härligt att droppa i en eterisk olja (se stycket längre ner om massageolja – jag använder samma i badet). Lush har svinhärliga badbomber också! Ett doftljus vore ju inte heller helt fel. Vill köpa.

Hårinpackning

Under tiden jag ligger i badet så brukar en hårmask åka i. Jag använder i princip bara Hydrate Me Masque från Kevin Murphy. Älskarrr hur lent mitt hår blir efteråt.

Skrubba kroppen

Jag gillar klassiska skrubbhandskar. Då kan man använda en trevlig duschtvål (jag använder Yogi Flor Foaming Shower Gel Sensation från Rituals, den blir fluffig som raklödder!) och skrubba loss. Tycker även att & Other Stories har härliga och prisvärda body scrubs. Det går även att göra en egen kroppsskrubb med kaffe och socker. Whinar har gjort ett recept här.

Hudkräm

Jahapp. När badandet eller duschandet är klart är det dags att smörja in kroppen. Det är extra viktigt efter exfolieringen. Jag brukar använda min body lotion från Hermés, men tycker även att Reparation med sheasmör från Yves Rocher är härlig.

Lägg en ansiktsmask (eller flera)

Okej nu kommer vi till detta mysiga steg! Jag använder några olika masker just nu. Den första är ju förstås min ständiga Pumpkin Enzyme Mask från Peter Thomas Roth. Efter den använder jag Drink up 10 Minute Mask från Origins. En riktig jäkla fuktbomb. Jag har även ett gäng sheet masks som jag använder ibland. Jag brukar köpa dem på Ebay. Men ärligt talat tycker jag mer om masker som jag kan använda flera gånger om.

Serum

Jag varvar mellan tre olika serum för stunden. Min long time favorite är c-vitaminserumet Serum C från Cicamed. Jag tycker även om Broccoli Seed Serum från L:A bruket och Elixir Jeunesse från Yves Rocher.

Ansiktskräm

För tillfället använder jag nästan enbart GinZing Cream från Origins som ansiktskräm. Morgon som kväll. Kär i den. Just nu provar jag även ögonkrämen ur Elixir Jeunesse-serien från Yves Rocher men vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den, förutom att den är skön att applicera!

Nagelvård & Fotvård

Efter bad är det ju ett ypperligt tillfälle att ta itu med fotjävlarna. Fila, smörj in med fotkräm eller fetare hudkräm. Detta steg brukar jag hoppa över : – ). Pga lat. Däremot gillar jag att fixa naglarna på händerna. Typ fila, olja in och lägga ett fint lack.

Massage med olja

KNÅDA MIG! Jag gillar all typ av massage. Är inte den kittliga typen. Olja gör massagen 100 gånger göttigare. Är du ensam kan du ge dina fötter en mysig massage!

Jag använder Royal Body Oil från Maria ÅkerbergBody toning & Nourishing Satin Oil (doftar lemon curd!) från Nuxe eller havtornsolja från Weleda. Men kokosolja, olivolja eller någon annan olja du har hemma funkar också. SKÖNT.

🛀

Happy spa-ing!

PS. Har ett författarbesök på biblioteket i Solna centrum ikväll mellan 18-19. Kom och lyssna?? Vore så fejnt! Tänkte också sälja ett gäng böcker om någon till exempel vill ge bort ett signerat ex i julklapp. <3

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar