Annons
Annons


Lördag, ett foto i timmen


10.00

Klockan ringer. Jag tänker att jag ska snooza, men så hör jag bygget utanför, det dånar och smäller, så det är ingen idé. Sätter mig upp, sveper vattnet som jag ställt fram på nattduksbordet och tittar på mina nya brännsår på knäna. Fredagen blev, precis som förra helgen, en kväll då jag gled över golven i entusiastisk dans.

Annons

10.30

Gör en smoothie på banan, hallon, jordnötssmör, macapulver och lupinghurt. Har aldrig smakat sådan yoghurt förut. Den har någon lite halvmärklig bismak men är ändå god. Och funkar ju prima i smoothie.

Äter en sånhäringa också. Viktigt med B12 framförallt.

11:00

Äter frulle i sängen och tittar på bonde söker fru. Avsnitt 9 var nog säsongens bästa avsnitt, så mycket drama, så mycket kärlek!!! Älskar Jenny. Jenny måste få sin Jennykille!

11:15

Bloggar om fina kläder i vågrätt läge.

12:50

Påklädd, sminkad, klar! Jag går ut med en bok i näven. Det är en lättläst version av Jessica Schiefauers När hundarna kommer som Vilja förlag har gett ut. Den ska mammas hyresgäst Sabrin få, som inte är så van att läsa skönlitteratur på svenska.

13:00

Möter upp Yrsa och går på demonstrationen mot slaveriet i Libyen. Så bra talare. Gråter. Ryser.

Sätt stopp för att migranter förslavas i Libyen! Stäng slavmarknaderna!

Just nu blir migranter sålda på “slavmarknader” i Libyen. Tusentals västafrikanska män, kvinnor och barn som passerar Libyen säljs på slavmarknader innan de sedan utsätts för tvångsarbete eller sexuellt utnyttjande (våldtäkt, tvångsprostitution). Dessa människor säljs som egendom för mellan 200 och 500 dollar.

Migranter från Nigeria, Senegal och Gambia fångas när de reser till norra Libyen, varifrån de avser att nå Europa genom att korsa Medelhavet. Under hela denna resa riskerar de att falla offer för beväpnade grupper och smuggelnätverk som ibland försöker utpressa dem på pengar.

Detta brott, denna människohandel måste få ett omedelbart STOPP!

Vänligen underteckna denna namninsamling och kräv att vår utrikesminister Margot Wallström, FN och Afrikanska unionen vidtar omedelbara och konkreta åtgärder för att stoppa människohandeln.

SKRIV UNDER HÄR.

14:30

Möter upp mamma på Åhléns. Jag ser så himla medgörlig ut här, vilket inte är helt sant för i själva verket satt jag på golvet och tjurade som en annan tonåring. Var så tagen efter demon också. Helt matt.

16:00

Tillslut får jag i alla fall i mig fika. Blir en betydligt trevligare dotter då.

Mmmm så härligt att klunka lite nervgift.

18:30

Vi provar hattar på NK (killen på Hattbaren säger att de sålt 3000 baskrar på ett par veckor, så när jag står där med en basker på huvudet bestämmer jag mig för att inte köpa en, jag vägrar!) Sedan åker vi till Växthuset. Restaurangen som ligger i anslutning till Trädgården/Under bron ni vet.

Menyn är helvegansk. Till brödet kommer exempelvis två röror, en på ärtor och en på vita bönor och libbsticka.

Till förrätt får vi picklad kantarell, rökt blomkålspuré, rågknäcke, gräslök och pepparrot.

Och till huvudrätt tempeh gjord i Stockholm på gula ärtor, palsternackspuré, lingon och ekmusslingsky :’)

Min dejt! Vi pratar ikapp om relationer, jobb och svårigheter och torkar ögonen med våra servetter.

Efterrätten blir rostad mandelglass. Jo jag tackar. 3 rätter för 350 spänn är väldigt bra tycker jag, i synnerhet eftersom det var så jäla gott. Ger maten 5 av 5!!

22:00

Mätta och belåtna går vi igenom ett tomt Under bron.

Tar en bild i fotoautomaten och sätter oss i soffan i väntan på att bilden ska framkallas.

”Mamma, kan du fota mig.”

Hejdå Växthuset!

23:00

Kommer hem. Hissgolvet är sabbat. Mitt hus är lite high chaparral, alltid är det något som har blivit förstört.

Dukar upp mina köp. Orkar inte att jag bara har köpt så rediga grejer! Fotfil, d-vitamin, strumpor, långärmad t-shirt, pennor, tandborstar och tandborsthållare (från Muji). Vem är jag.

Tack för lördagen mamma <3

19 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar