Annons
Annons


Dumplings & delade meningar


Hej kompisar. Jag ligger på min säng när jag skriver detta. Mitt tandkött ömmar. Jag är trött som alla eftermiddagar nu för tiden. Å andra sidan: det hjälper nog inte att jag utför eftermiddagsjobbet från min tempurmadrass. Nåväl.

Annons

Igår var det bokklubb. Det kollar vi på!

Sara bjöd hem till sin lägga. På vägen dit plockade jag upp dumplings från 58 dimsum. 340 kr för mat till 5 personer, inte illa pinkat. De godaste var de med svamp, sämst var de med sjögräs. Smakade … ruttet?

Boken vi skulle prata om var Så här upphör världen av Philip Teir. Boken följer en familj som ska tillbringa sommaren vid havet i Österbotten. På samma plats vistas en annan familj som leder Rörelsen. Det är en grupp miljöaktivister som sörjer den värd som gått förlorad. I stora drag skulle man kunna säga att boken handlar om ensamhet och hur man reagerar när världen tycks gå under.

Efter att vi fått lite vin i glasen körde vi igång klubben. Och jäklarrr vad olika åsikter vi hade om den här boken. Vi avbröt varandra, sa VA NEJ DET HÅLLER JAG INTE MED OM, stampade i golvet och argumenterade för vår enskilda uppfattning. Halva lägret tyckte att boken kändes platt, med alltför många karaktärer, medan andra halvan tyckte att den var stämningsfull och spännande.

Det totala betyget blev i alla fall tre av fem poäng!

Åt pepparkakor till mitt vin och drack det ungefär lika fort som om det vore julmust.

Chrissy.

Louise, Hanna och Yrsa.

<3333333

Sedan valdes en ny bok. Den som fick flest röster var Anklagelsen – Förbjudna berättelser från Nordkorea av Bandi. Ska bli så spännande att läsa.

Sedan korkades bubblet upp, för vi skulle ha MÖTE! JAPP! Vi håller på med ett ~projekt~ som vi kommer berätta mer om när vintern går mot vår.

Vi satte upp en tidsplan, kollade upp domännamn, bollade idéer och antog olika uppgifter. ÄLSKAR känslan av att smida planer med mina polare! ÄLSKAR denna skara människor.

Louise och Hanna.

Gick därifrån med värme ut i fingertopparna. Mm. Så kan en måndag vara.

9 kommentarer till “Dumplings & delade meningar”

  1. hade du inte kunnat skriva ett inlägg om bokklubben? hur allt började, varför det blev ni, vem som är vem i bokklubben? ni verkar ha det så mysigt tillsammans så det vore kul att lära känna alla bättre + dynamiken.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar