Annons
Annons


14 kreativa & personliga julklappar


🎁 Bokstavslåda
Ge bort en låda med en present för varje bokstav i mottagarens namn. Flora skulle kunna bli F = fotkräm, L = ljudbokspresentkort, O = oreos, R = ritblock, A = alkohol. Eller nåt!

🎁 Låda med spagrejer
Fyll lådan med kroppsskrubb (du kan göra ett eget med socker, kokosolja och kaffe!), ansiktsmask, massageolja och liknande. Mys.

Annons

🎁 Present baserat på internskämt
Detta känns väldigt givet men jag lägger till den här punkten ändå. Finns det något du och mottagaren ofta pratar om, eller skrattar åt? Kanske kan du hitta en present relaterat till detta. Om ni exempelvis alltid pratar om Harry Potter så kan du köpa något roligt merch, eller om ni alltid skrattar åt en viss restaurang så kan du boka bord på just den restaurangen. Du fattar.

🎁 Tidningsprenumeration
Bang! Vego! Skriva! Filter!

🎁 Låda med ingredienser till en viss maträtt
Förra året fick jag en snap från en tjej som köpt alla ingredienserna till livets gryta. Hon hade lagt dem i en fin låda och skrivit ner receptet. SÅ bra present!

🎁 Främj en hobby eller ett intresse
Är det något speciellt du vill uppmuntra mottagaren till? Kanske att teckna mer (köp pennor + papper eller anmäl till krokikurs)? Eller fota analogt (köp film och presentkort på framkallning!)? Eller koda hemsidor (köp en bok om det, eller en tidningsprenumeration på ämnet!).

🎁 Prenumeration på streamingtjänst
Exempelvis Netflix/HBO Nordic, Spotify, Bookbeat.

🎁 Fotoalbum eller scrapbook
Eller varför inte en låt, en video eller en podcast som handlar om mottagaren? Detta är ju världens finaste present. Personligare blire inte. Den ovan fick jag av My!

🎁 Lyxiga skafferivaror!
En riktigt god olivolja, en krämig balsamvinäger … Mmm jag skulle älska att få sånt i present! Gillar också tanken på att ge bort sådant som kommer användas.

🎁 USB-minne
Fyll ett USB-minne med bilder på er, låtar du kopplar till mottagaren eller videoklipp. Eller inom ett visst område – om mottagaren är en filmälskare kan du exempelvis fylla minnet med filmer.

🎁 Date night med ett visst tema
Åk till typ Italien för en kväll! Ge bort en lyxig pastasort och en spellista med italienska ballader. Detta blir ett roligare presentkort. Boka sedan bord på en italiensk restaurang och gå och se en italiensk film på bio. Eller motsvarande. Kan väl bli mys?

🎁 Fyll en anteckningsbok
Skriv ner dina bästa minnen med personen, eller fyll varje sida med en sak du gillar hos hen.

🎁 Köp en kalender för 2018 och boka in dejter
Vore inte det en fin present? Att få en kalender där det varje månad finns något planerat. Typ ”bio + hamburgare”, ”Cosmonova”, ”Stand up”, ”Karaoke”, ”barrunda” etc. Obs att datumen ju kan vara preliminära, så att ni kan komma överens tillsammans. Du kan göra samma grej med en plånbok, där du sticker in kort med olika dejter på.

🎁 Julklapp via någon organisation:
Fatta – Det finns superfina smycken, tygpåsar och gnuggisar.
Dotterbolaget – En prenumeration ger mottagaren fina presenter varannan månad och pengarna går till Ingen människa är illegal eller Asylgruppen.
Läkarmissionen – Hjälp Rohingya, Bangladesh
Actionaid – Mensskyddet
UNHCR – Nödpaket till en familj på flykt
Kvinna till kvinna – Gåvobevis som bidrar till att fler kvinnor kan få en yrkesutbildning

11 kommentarer till “14 kreativa & personliga julklappar”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar