Annons
Annons


På sistone + lunchtips, acnetips & biotips


Hej december??? Innan vi blickar framåt tänkte jag att vi skulle blicka bakåt. Ja, så gör vi.

Foto: David Thunander. 

Förra veckan drack jag bubbel på Wienercaféet för att fira släppet av Biblioteksstans tidning. Pratade mest om hudvård. Hallå alla som har acne: gå med i Acnegruppen på Facebook! Valentina (till höger) är allsmäktig när det kommer till sånt!

Annons

Så mysigt där!

Men snön hade blivit till utspilld latte som sipprade in skorna 🙁

En dag lagade jag en riktigt satsig lunch. Jag gör det ibland när jag suttit och jobbat länge och behöver rensa huvudet.

Jag ugnsrostade blomkål och aubergine med spiskummin och kanel, kokade röda linser, lät lökskivor suga åt sig limesaft (löken blir mindre stark då!), rostade hasselnötter i panna och skar upp dadlar. Toppade med lite grönkål. Och! Glömde nästan! Tahinidressing! Den görs på 2 msk tahini, en skvätt vatten, en halv citron och lite agavesirap. Lätt as a plätt.

Ursprungsreceptet (som jag tweakade utifrån vad jag hade hemma) finns i Green Kitchen at Home. Så fin bok. Så god mat.

I onsdags satt jag här och jobbade. I Isaks kök. Så lugnt och skönt och LUFTIGT där. Börjar verkligen få panik på min lägga nu. Helt omöjligt att hålla städat när jag jobbar hemifrån.

Ska jag flytta? Ska jag hyra kontorsplats? I DONNO. Nåt måste ske.

Käkade kl 10-mellis. Stekte några dumplings från kvällen innan (de med sjögräs som blev ratade av bokklubben hähä) och doppade i soya.

Jag läser Natten som föregick denna dag i snigelfart, slår upp den när jag kör fast i skrivandet.

I förrgår käkade jag och Isak bibimbap på Koreana, sen såg vi The Killing of a Sacred Deer på bio. Satan i helvete vad obehaglig den var. Så brutal och otäck. MEN SVINBRA. Se om du törs.

IDAG ÅKER JAG TILL GOTLAND!!!

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar