Annons
Annons


På sistone + lunchtips, acnetips & biotips


Hej december??? Innan vi blickar framåt tänkte jag att vi skulle blicka bakåt. Ja, så gör vi.

Foto: David Thunander. 

Förra veckan drack jag bubbel på Wienercaféet för att fira släppet av Biblioteksstans tidning. Pratade mest om hudvård. Hallå alla som har acne: gå med i Acnegruppen på Facebook! Valentina (till höger) är allsmäktig när det kommer till sånt!

Annons

Så mysigt där!

Men snön hade blivit till utspilld latte som sipprade in skorna 🙁

En dag lagade jag en riktigt satsig lunch. Jag gör det ibland när jag suttit och jobbat länge och behöver rensa huvudet.

Jag ugnsrostade blomkål och aubergine med spiskummin och kanel, kokade röda linser, lät lökskivor suga åt sig limesaft (löken blir mindre stark då!), rostade hasselnötter i panna och skar upp dadlar. Toppade med lite grönkål. Och! Glömde nästan! Tahinidressing! Den görs på 2 msk tahini, en skvätt vatten, en halv citron och lite agavesirap. Lätt as a plätt.

Ursprungsreceptet (som jag tweakade utifrån vad jag hade hemma) finns i Green Kitchen at Home. Så fin bok. Så god mat.

I onsdags satt jag här och jobbade. I Isaks kök. Så lugnt och skönt och LUFTIGT där. Börjar verkligen få panik på min lägga nu. Helt omöjligt att hålla städat när jag jobbar hemifrån.

Ska jag flytta? Ska jag hyra kontorsplats? I DONNO. Nåt måste ske.

Käkade kl 10-mellis. Stekte några dumplings från kvällen innan (de med sjögräs som blev ratade av bokklubben hähä) och doppade i soya.

Jag läser Natten som föregick denna dag i snigelfart, slår upp den när jag kör fast i skrivandet.

I förrgår käkade jag och Isak bibimbap på Koreana, sen såg vi The Killing of a Sacred Deer på bio. Satan i helvete vad obehaglig den var. Så brutal och otäck. MEN SVINBRA. Se om du törs.

IDAG ÅKER JAG TILL GOTLAND!!!

5 kommentarer till “På sistone + lunchtips, acnetips & biotips”

  1. kontorsplats måste ju vara drömmen?? tänker att det vore så najs. kanske också lite för att skilja på hemma och jobb. hoppas i alla fall att du hittar något fint och luftigt!

  2. Hej finaste Flora! Jag undrar lite hur du och Isak tänker kring att flytta ihop? Såklart behöver man ju inte göra det vid någon särskild tid in i förhållandet om man ens någonsin vill göra det. Det är ju såklart upp till var och en. Undrar bara av nyfikenhet för att få veta hur du tänker kring det? Kram <3

  3. Hej Flora! Jag har en fråga till dig. Hur lång tid tog det för dig att säga ”jag älskar dig” till Isak? Jag träffade min paranter för nio månader sedan och vi har officiellt varit ett par sedan i somras. Jag är i mycket större behov av att uttrycka mina känslor verbalt än min partner och känner mig verkligen redo för att säga att jag älskar honom men det känns så himla laddat och jag är så rädd för att inte få samma respons tillbaka just för att han inte är lika bekväm med att yttra sina känslor verbalt..? Tänker om du har några tips kring hur jag kan göra/tänka?
    Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar