Annons
Annons


5 december


Hej!

Igår publicerade jag ett inlägg om att jag söker en praktikant. Jag fick många starka reaktioner på att praktiken var obetald. Jag förstår att det är en omöjlighet för många att engagera sig i ett företag utan att få lön eller CSN. Därför kommer jag erbjuda praktikanten en ersättning i linje med Journalistförbundets rekommendationer för praktikantlön. Jag har uppdaterat inlägget nu: läs det här.

Annons

Jag har redan fått in en bunt ansökningar och det ska bli så himla roligt att gå igenom dem. Har SÅ mycket att lära ut och dela med mig av! Fan vad fint detta kommer bli! :’)

Nu ska jag äta någonting, röja undan i badrummet (rörmokaren var här och försökte fixa min golvbrunn där vattnet vägrar rinna ner, det blev inte bättre). Han sa ”du får städa bort den där peruken sen”, pekade på hårtrasslet och skrattade så att magen guppade. Sen ska jag försöka komma in i skrivro.

Puss och kram vi hörs snart igen <3

12 kommentarer till “5 december”

 1. Herrrre Flora jag känner på
  mig att det är ett långsiktigt hållbart och fint företag du just startat (forever floris follower). Jag följde kommentarerna i det tidigare inlägget med min fasta åsikt att det inte alls var dumt att du erbjöd en praktikplats och möjlighet utan lön.
  Ändå tycker jag det är en himlans fin grej att du är lyhörd och snäll och nära dina läsare. Att du skriver till oss. O det är så coolt att få följa bloggen och dina andra verk. Kom ihåg att bloggen alltid är på dina villkor. 🙂

  1. + på detta! tycker det är najs att det nu kommer erbjudas ersättning till praktikanten, men känner verkligen inte att detta skulle ha behövts egentligen. praktik går ju ut på att ge och få, och oftast helt utan ekonomisk ersättning.

   gillar dock verkligen att du (Flora) lyssnar och reflekterar över responsen. det är delvis det som gör den här platsen så fin att hänga på.

 2. hej flora! jag reagerade också lite negativt på att praktikplatsen skulle vara obetald (skrev dock aldrig något). ville bara säga att jag blev superglad av att läsa detta. upplever det som enormt intelligent och ödmjukt att kunna backa och omvärdera när något blev fel, speciellt eftersom kritiken inte alltid är 100% konstruktivt utformad. heja dig!

 3. Vad fint av dig att du tog kommentarerna som konstruktiv kritik! Vilket det verkligen var. Toppen att du går enligt deras riktlinjer. Det är ju så olika med praktikplatser, liksom hur de är utformade och upplagda. Hoppas du får en asgrym praktikant nu! Heja!

 4. Du är Grym Flora!! Själv hade jag inga problem med att praktiken var obetald. I många länder är den ju det, dessutom handlade det om några timmar OCH frivilligt att söka ju.
  Men fint att du kan omvärdera, om det är det som känns rätt. Kram på dig!

 5. Inlägg i debatten. Om det nu är en student som söker och får praktikplatsen, och att praktiken räknas in i elevens kursplan – då får det väl enligt regler inte betalas ut någon lön, eller?

 6. förstår absolut det där som du tar upp i inlägget om dem upprörda. Men jag tycker ändå du gör en bra grej av att dela med dig av din kunskap och eftersom det inte är ett krav var tillgänglig 5 dagar i veckan osv så tycker jag du är helt rimlig!!

  du är bäst!

 7. Det er bra du endret på praktikant-stillingen, Flora – slik at det blir som noen skrev tidligere at det står på Isak sin affisch: ”Rättvisa åt arbetarna och småfolket (1.mai 90 år)” 🙂 For jeg håper ikke det bare er en ”cool” affisch ^^,

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar