Annons
Annons


Första advent & vi firade tjugohundrasjarton


Nu tar vi andra halvan av Gotlandshelgen. Varför inte liksom.

Här är godsägaren med sina gäster (+ Johanna bakom kameran). Fatta att han bara sålde sin lägenhet i stan och köpte en gård på Gotland. Att folk gör sånt. Jag älskar det.

Annons

Misstänker att jag också kommer göra något sånt i framtiden.

Men först en egen lägenhet.
Sen ett radhus kanske. Radhus är det nya har jag förstått.
Sen en villa nära havet, eller mitt i skogen. Någon annanstans än här bara.

På morgonen gick jag ut i frosten, som börjat smälta.

Så trollskt.

Johannas pappa pressade juice till oss.

Om alla hundar skulle få så mycket kärlek som Bonnie så skulle det inte finnas en enda ledsen hund i världen.

På eftermiddagen julbakade vi. Här finns ett recept på veganska lussebullar om någon skulle vara sugen!

Och klockan 19 åkte vi till Lau kyrka. Vet ni att den har en efterklang på 12 sekunder? Vissa musikstycken har komponerats för att kunna utföras där, och enbart där.

Jag har aldrig varit i kyrkan för att fira en julhögtid förut (förutom skolavslutningar och på lucia), men det var väldigt mysigt. Kände mig dock som en fnissig fjortonåring med dessa tre. Vi bara HIHIHI titta prästen HIHIHIHI.

När vi kom hem lagade vi middag. Pasta. Då blev det lite köksdans också.

På kvällen såg jag och dessa lönnmördare på Så mycket bättre.

Och just det! Jag har glömt bort att berätta om en fin lek vi gjorde. Vi firade tjugohundrasjarton (dvs ett lite för tidigt nyårsfirande, ett mellanting mellan 2017 och 2018) och delade med oss av våra tankar om detta år och det nästkommande. Såhär gjorde vi, och notera detta nu, för det är en jättebra lek att göra på nyårsafton:

1. Alla skriver 4 lappar med olika teman som har med livet att göra. Exempelvis matlagning, psykisk hälsa, vänner, familj, nikotin eller kläder. Vik ihop dessa lappar och lägg dem i en skål.
2. Sen ska varje person dra en lapp ur skålen och prata om den, med tanke på det nya året. Om det står vänner så kanske man säger typ ”nästa år ska jag prioritera mina vänner mer, jag ska se till så att vi har en middagsklubb minst varannan vecka”, eller liknande.
3. Sedan fortsätter nästa person med en ny lapp, och så går det runt.

Det är en enkel, mysig och eftertänksam lek som får en att fundera på framtiden och det gångna året. Det var genom denna som jag fick lappen sociala medier och hörde mig själv säga ”jag skulle vilja ha en praktikant”. Ibland måste man höra sig själv säga en tanke för att förstå att den är på riktigt!

Glad tjugohundrasjarton från oss <3

3 kommentarer till “Första advent & vi firade tjugohundrasjarton”

  1. väldigt fint sätt att reflektera över det gångna året på, och vad en vill göra med nästa.

    ps, hoppas du hittar en perfekt praktikant och att allt blir bra <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar