Annons
Annons


2017-listan


Min största personliga framgång i år är: 

Vetskapen om att jag kan må skit och vara fast i en jävla ormgrop av känslor, men att det går att komma loss.

Jag har gått i KBT och blivit hjälpt. Jag har hört mig själv säga: Jag klarar vad som helst.

Annons

Jag känner mig rik på människor och vänner.

Jag åkte till Lissabon i två månader. Kände solen. Jag åkte till Hälsingland i en månad. Kände forsen runt anklarna. Jag var ensam och jag tyckte om mitt eget sällskap.

Det här gjorde jag 2017 som jag aldrig gjort förut:

Formgav ett bokomslag, bodde i skogen, gav yoga en chans, gick på SALONG, köpte en brödrost.

De här länderna besökte jag:

USA, Portugal, Irland, Italien, Danmark, England och Frankrike.

Det här saknade jag 2017:

Saknar ju alltid mina bröder.

Det här datumet från 2017 kommer jag minnas:

26 augusti, Pappas och Jos bröllop. 20 december (IGÅR!!) då min brorson Valentin föddes.

Det här var det häftigaste som hände 2017:

#Metoo. Att vi äntligen får vår upprättelse.

Det är var var min största karriärsmässiga framgång:

Att jag tagit skrivandet på allvar och rest iväg flera gånger för att göra just det, skriva, och nu har jag 45 000 ord i mitt dokument som det kanske kan bli något av i framtiden.

Jag har gjort en jäkla massa författarbesök, Stanna trycktes som pocket i maj och kom som ljudbok i september. Den blev nominerad som årets ljudbok i kategorin ungdom, vinnaren presenteras i mars 2018.

Jag har startat AB. Jag har formgivit ett bokomslag. Jag började blogga här på Baaam i mars. Jag blev blivit nominerad i stora influencerpriset som årets röst och årets influencer.

Podden Flora & Frida gick väldigt bra och vi hade många lyssnare ända till slutet, i september.

Att Yrsa tog in mig som administratör i Facebookgruppen Skrivgäris och att det händer så mycket fantastiskt där. I februari ska vi hålla i vår första skrivworkshop!

Att ni fortsätter läsa bloggen. Och ifrågasätta. Och skicka värme och styrka.

Mina bästa läsupplevelser:

De kommer drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru, Ett litet liv av Hanya Yanagihara, Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth, Indianlekar av Felicia Stenroth, Hjärtat är bara en muskel av Kristofer Ahlström och Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen.

Min bästa tv-serie:
Please Like Me.

Mina bästa filmer:
Blue Jay, Lion, The Square, Other People. Har tittat på SÅ få filmer detta år, pinsamt!

Det här önskar jag att jag hade gjort mer:

Dansat. Lämnat dagar och kvällar oplanerade för att kunna vara med spontan. Brytt mig om att städa och fixa fint hemma (kan se så starka kopplingar mellan att jag mår dåligt och att det är stökigt och smutsigt hemma).

Min födelsedag 2017:
Jag blev uppvaktad på morgonen av Isak med ballonger och frulle på sängen, jobbade hemifrån hela dagen, drack bubbel på Paradiso med kompisar och käkade middag på Surfers med Isak! Var ganska tjurig men också glad. Tjurglad!

Det här fick mig att må bra:

Mina kompisar. Som bor i mitt hus eller i andra städer men som jag känner mig så nära. Jag har mått bra av olika gruppkonstellationer, typ skrivcirkeln och bokklubben. Att få vara en del av något större. Att utvecklas i skrivandet och läsandet. Jag har mått bra av Portugal. Jag älskade att vara där i två månader.

Familjen. Småsyskon som rusar rakt in i min famn och säger ”oj, jag förglömde den” när jag frågar var mössan är.

Och alla resor jag har gjort med Isak det här året. Alla höjder vi har stått på, slingriga vägar vi åkt bil på, hotellsängar vi har sovit i. 2017 var bilsemesterns år. Jag tycker så mycket om att resa med honom.

2018 nu kör vi.

Tut tut.

Här är sammanfattningen över 2016.

9 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar