Annons
Annons


2017-listan


Min största personliga framgång i år är: 

Vetskapen om att jag kan må skit och vara fast i en jävla ormgrop av känslor, men att det går att komma loss.

Jag har gått i KBT och blivit hjälpt. Jag har hört mig själv säga: Jag klarar vad som helst.

Annons

Jag känner mig rik på människor och vänner.

Jag åkte till Lissabon i två månader. Kände solen. Jag åkte till Hälsingland i en månad. Kände forsen runt anklarna. Jag var ensam och jag tyckte om mitt eget sällskap.

Det här gjorde jag 2017 som jag aldrig gjort förut:

Formgav ett bokomslag, bodde i skogen, gav yoga en chans, gick på SALONG, köpte en brödrost.

De här länderna besökte jag:

USA, Portugal, Irland, Italien, Danmark, England och Frankrike.

Det här saknade jag 2017:

Saknar ju alltid mina bröder.

Det här datumet från 2017 kommer jag minnas:

26 augusti, Pappas och Jos bröllop. 20 december (IGÅR!!) då min brorson Valentin föddes.

Det här var det häftigaste som hände 2017:

#Metoo. Att vi äntligen får vår upprättelse.

Det är var var min största karriärsmässiga framgång:

Att jag tagit skrivandet på allvar och rest iväg flera gånger för att göra just det, skriva, och nu har jag 45 000 ord i mitt dokument som det kanske kan bli något av i framtiden.

Jag har gjort en jäkla massa författarbesök, Stanna trycktes som pocket i maj och kom som ljudbok i september. Den blev nominerad som årets ljudbok i kategorin ungdom, vinnaren presenteras i mars 2018.

Jag har startat AB. Jag har formgivit ett bokomslag. Jag började blogga här på Baaam i mars. Jag blev blivit nominerad i stora influencerpriset som årets röst och årets influencer.

Podden Flora & Frida gick väldigt bra och vi hade många lyssnare ända till slutet, i september.

Att Yrsa tog in mig som administratör i Facebookgruppen Skrivgäris och att det händer så mycket fantastiskt där. I februari ska vi hålla i vår första skrivworkshop!

Att ni fortsätter läsa bloggen. Och ifrågasätta. Och skicka värme och styrka.

Mina bästa läsupplevelser:

De kommer drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru, Ett litet liv av Hanya Yanagihara, Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth, Indianlekar av Felicia Stenroth, Hjärtat är bara en muskel av Kristofer Ahlström och Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen.

Min bästa tv-serie:
Please Like Me.

Mina bästa filmer:
Blue Jay, Lion, The Square, Other People. Har tittat på SÅ få filmer detta år, pinsamt!

Det här önskar jag att jag hade gjort mer:

Dansat. Lämnat dagar och kvällar oplanerade för att kunna vara med spontan. Brytt mig om att städa och fixa fint hemma (kan se så starka kopplingar mellan att jag mår dåligt och att det är stökigt och smutsigt hemma).

Min födelsedag 2017:
Jag blev uppvaktad på morgonen av Isak med ballonger och frulle på sängen, jobbade hemifrån hela dagen, drack bubbel på Paradiso med kompisar och käkade middag på Surfers med Isak! Var ganska tjurig men också glad. Tjurglad!

Det här fick mig att må bra:

Mina kompisar. Som bor i mitt hus eller i andra städer men som jag känner mig så nära. Jag har mått bra av olika gruppkonstellationer, typ skrivcirkeln och bokklubben. Att få vara en del av något större. Att utvecklas i skrivandet och läsandet. Jag har mått bra av Portugal. Jag älskade att vara där i två månader.

Familjen. Småsyskon som rusar rakt in i min famn och säger ”oj, jag förglömde den” när jag frågar var mössan är.

Och alla resor jag har gjort med Isak det här året. Alla höjder vi har stått på, slingriga vägar vi åkt bil på, hotellsängar vi har sovit i. 2017 var bilsemesterns år. Jag tycker så mycket om att resa med honom.

2018 nu kör vi.

Tut tut.

Här är sammanfattningen över 2016.

9 kommentarer till “2017-listan”

  1. 20 december föddes mitt äldsta barn (fast 2011 dårå) <3 väldigt speciellt datum varje år, dels för att hon fyller år förstås men också för att det är datumet när jag blev mamma och att jag har gjort det här att vara mamma ett år till. grattis till nya brorsonen!

  2. Det låter som om du haft ett väldigt fint år! Jag har också sett så himla få filmer i år, 2017 har verkligen varit tv-seriernas år för mig.

  3. En fråga!
    Jag har drabbats mycket av självtvivel och osäkerhet på sistone. Jag nyligen praktiserat på UD, och inte för så länge sedan på en ambassad- så jag förstår att det verkligen är högpresterande miljöer som kan vara lite nedbrytande. Men jag känner att vissa härskartekniker och petig, negativ feedback (mkt sällan det positiva lyfts fram) har krupit under skinnet på mig. Hur hanterar du självtvivel, och röster (både in- och utifrån) som är alltför kritiska? I perioder när man känner ba NÄHÄ jag är oduklig tydligt :)))

  4. har verkligen älskat din blogg iår! eller har älskat den övriga år också men tycker verkligen den har utvecklats under detta året. bamsekram till dig flora och gott nytt år <3

  5. Intressant det där med kopplingen mellan att må dåligt och att ha stökigt hemma. För mig är det tvärtom, när jag mår dåligt så lyckas jag alltid bättre med att städa. Det är så skönt att fokusera på den där jävla fläcken och kämpa för att den ska bort, det blir ett sätt att distrahera mig ifrån allt mörker inom mig. Men det där är så individuellt. ÄLSKAR btw årssummeringslistor som denna, kan nog vara bland det bästa jag vet.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar