Annons
Annons


4 dagar sedan, det går så långsamt nu


Jag snoozade fem gånger i morse. Nyss. Brukar inte göra det. Men det är svårt att gå upp ur sängen när kroppen vill gå i ide.

Tack för alla kommentarer jag fick igår. Jag hade skickat texten till honom samma morgon och när jag fått hans svar, ett så otroligt fint svar, så publicerade jag inlägget.

Annons

Blir så rörd av era kommentarer. Jag tycker om att få länkar till breakuplåtar. Jag drar in dem i en spellista och sedan lyssnar jag på dem om och om igen. Går i takt i regnet.

Framåt, framåt.

Det är svårt att jobba med sociala medier när livet sprättas upp. Jag tog bort Instagramappen i måndags. Rädd för att se honom på någon story och bli ledsen. Stressad över faktumet att ha ett uppdaterat feed. Men är snart tillbaka.

I måndags, när han sa ”nu måste jag gå” och jag sa ”snälla stanna lite till” och han sa ”nä, nu måste jag gå, det här gör för ont” så låg jag kvar på sängen och lyssnade till ljuden från hallen medan han klädde på sig. Garderobsdörrarna som klickades igen. En galge som föll till golvet. Gnisslet när han böjde sig ner för att knyta skorna. Jag gick dit, vi kysstes, vi fick slita oss loss från varandra.

Efteråt, när ytterdörren stängdes mellan oss, stod jag kvar och kramade hallgolvet med tårna. Vinglade. Det här är det andra uppbrottet som jag upplever i den här lägenheten. Han är den andra personen jag tar farväl av i min hall.

Jag vill härifrån nu.

Så nu ska jag börja gå på lägenhetsvisningar. Det är vad jag kan fokusera på nu. Jag har sparat och sparat och nu har jag fått ett lånelöfte och i vår köper jag nog en bostad som bara är min. Helt min.

37 kommentarer till “4 dagar sedan, det går så långsamt nu”

 1. Det är svårt att sätta fingret på exakt vilka saker som hjälper, men rätt låt vid rätt stund kan helt klart vara en av dem. Musikjournalisten Markus Larsson gjorde för ett par år sedan en spellista som heter ”En förbandslåda av americana” och beskrev den som ”musik som tröstar när man går sönder”. Jag har lyssnat på den många gånger och tycker den ger ett läkande, fint lugn. Vill du lyssna på den så finns den här: https://open.spotify.com/user/marlar76/playlist/7pulDxkOB408osim9Im5JL Kram och håll ut! <3

 2. tänker precis som moa nedan, att ”framtiden är din”. glöm aldrig det <3

  och du, tror det kommer bli perf med ny lägenhet. ibland behöver en byta, göra om och ändra lite för att komma bort från gammalt som hänt. jag hejar på dig!

 3. Ja!! Kämpa Flora. Tänk att du har klarat något så svårt som ett uppbrott tidigare, det kommer gå nu igen. Men låt det ta tid<3

 4. Här är mina bästa hjärtesorgslåtar:

  ALLT med Solen
  Du kommer krossa och Stockholm med Jonathan Johansson
  Markus Krunegård gör också mycket bra på det ämnet

 5. vill i alla fall hälsa att det förra inlägget var det vackraste du skrivit tycker jag<3 kunde 100% KÄNNA hur jag stod i lissabonnatten och hånglade även fast det inte var jag

 6. Allt av phosphorecent och bon iver lägger sig som varma filtar över sorgen.

  <3 all kärlek till dig just nu <3

 7. Hm. Jag tänker tvärtom. Även om man älskar varandra så är det inte alltid det går. Gör man inte varandra lycklig tror inte jag det fungerar i längden. Tror många håller ihop i hopp om att det ska bli bra igen. Det är många gånger läskigt att göra slut och jag tycker i alla fall att det är ett större steg att göra slut än att vara kvar. För särskilt när man älskar någon är ju det man vill mest av allt att det ska fungera.

 8. Fy fan för allt! Men lite kul med lägenhet! Köp i Aspudden! Har följt din blogg i hundrafemtio år och insett att vi är rätt lika och jag har just köpt där, så kanske gillar du det med 🎈

 9. Åh Flora<333 Min bästa break-up låt när en bara behöver gråta ut är Over you med Ingrid Michaelson och a Great Big World. PUSS PUSS PUSS OCH KRAM KRAM KRAM OCH MASSOR AV KÄRLEK TILL DIG!! Du klarar detta!! Det kommer göra piss jävla ont ett tag, det kommer kännas skit, det kommer suga, tills det inte gör det längre. Tills du mår bra igen. Tills du kommer sluta sakna honom.

 10. ”In my opinon, the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think the sun shines out your ass. That’s the kind of person that’s worth sticking with.”

  Tänkte på detta citatet från filmen Juno när jag läste det han sa dagen ni bestämde er för att göra slut, alltså ”blev kär i din gjädje och ditt leende”.

  Tycker du är grym och hoppas innerligt att livet är snällt mot dig framöver!! Så många styrkekramar till dig! Heja heja heja!!

  P.s
  Pluggar till sjuksköterska och gjorde ett arbete förra terminen om hur socialamedier påverkar vår psykiska hälsa. Enligt forskningen gör det mer ont än gott. Tycker alltså det är himla klokt och modigt av dig att ta bort Instagramappen för att ta hand om dig själv<33333

 11. Flora flora flora. Du skriver ju helt fantastiskt men det hoppas jag att du vet. Tänker på dig.

  Och ang lägenhet: klart som fan att du ska.

  Vi ses snart. ❤❤❤

 12. När jag går in på din blogg nu är det som att jag kikar in hos en kompis som inte mår så bra. Tassar uppför trappen, fram till sovrumsdörren för att se om hon är vaken. Tänker mig att jag kommer med blåbärssoppa (går alltid ner, hur lite aptit man än har), kliar lite i håret, bäddar om. Lämnar en fin lapp för henne att titta på när hon vaknar. Sitter nere och vakar, inget ont ska få hända.

  Så i det här, ditt virtuella rum, gör jag det. Ser till att du äter något för utan mat har man ingen energi att sörja, säger peppande ord. Stryker dig över pannan.

  När jag kommit till dörren vänder jag mig om och viskar ”var stark som bara du kan. Jag vet att du fixar det här”

  1. Och också!! Det viktigaste. Ta din tid. Vi kommer kolla in här för att se hur du mår och vi längtar såklart tills du mår bra igen, men bara för att du ska må bra. Bloggen får du skriva i när DU känner att du vill. <3

  2. Men ååååh <3 Jag tänkte precis samma sak nu när jag gick in här för tredje gången idag. Inte för att jag cravar ett nytt inlägg för min egen del, utan för att se hur det var med min kompis. Du skrev det så bra! Take your time Flora.

 13. Jag blev singel i somras. Insåg då att all musik jag lyssnade på antingen kom från killen som precis gjort slut med mig, mitt ex eller andra manliga vänner. Så jag gjorde en spellista med bara glada låtar jag aldrig hört förut, lyssnade, kände efter och valde själv. Byggde upp MIN musiksmak. Det är mitt bästa breakuptips. Det behöver såklart inte handla om musik, men om att återupptäcka sig själv – drack man alltid ölen som exet gillade så får man prova varenda öl tills man inser vilken det är man själv faktiskt tycker bäst om.

  Juste, och den låt som jag sen lyssnade på absolut flest gånger under hanteringen av det breakupet var Blue skies med Noah and the whale

  Puss, allt kommer att bli bra! Du är stark och modig och sorgen du känner nu är en så minimal del av alla känslor du kommer att känna i ditt fantastiska liv

  Ta hand om dig ❤️

 14. Förstår om det inte är aktuellt men passa på att kika på lägenheter i Malmö också! Man får bättre läge och fler kvadratmeter för pengarna, falafel kostar sällan mer än 30 spänn och så verkar ju ha så fina vänner här. <3

 15. Flora, hur vet man att det är rätt att göra slut? När man har varit ihop länge och gör slut för att en inte känt sig kär på så länge måste det ju ändå vara rätt? Visst kan man inte vara 22 och fortsätta vara i ett förhållande som är bra/funkar även om man inte känner sig kär?

 16. FLORA <333 Du skriver så fint. Och fattar hur jävla jobbigt det är även om jag inte gått igenom ett breakup med någon som jag 1. faktiskt älskat eller 2. faktiskt varit tillsammans med. Blev precis tillsammans med min första, riktiga, seriösa pojkvän och det är så jävla läskigt. När jag läser dina inlägg om att göra slut börjar jag gråta för jag inser hur rädd jag är, jag vill verkligen inte förlora honom.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar