Annons
Annons


First Aid Kit-tisdagen


Jo jo jo, att vakna upp till en sån här himmel är okej. Jag är så trött om morgnarna nu för tin, har mycket svårare att gå upp när det inte ligger någon bredvid som måste skynda till jobbet. Tror att jag liksom blir pigg av att någon annan är trött, om du förstår?

Annons

Men har inte varit ledsen om morgnarna åtminstone. Försöker att inte tänka på hur det skulle vara att känna värmen från hans kropp bredvid. Nä. Försöker att inte tänka på det.

Hur som helst. Jag har en ganska mysig morgonrutin just nu. Först käkar jag frukost och bloggar, sedan kl 09.00 kommer en ny True-video på youtube och då yogar jag i sisådär en halvtimme. Just denna dag användes både filt och kudde vilket ju är den bästa sortens yoga.

Vid lunch klev Yrsa in i stekoset hos mig. Vi käkade rester vid mitt matbord och sysslade med olika saker i några timmar. Att jobba tar lång tid för mig just nu, inte för att jag är akutledsen men för att min koncentrationsförmåga och energinivå är avmattad.

Därför är det viktigt att ta eftermiddagspromme.

Vi gick till Vanadislunden och carpade den sista solen.

Klockan 17 mötte vi upp Johanna på Carmen, drack varsin öl och pratade väl mest om passion (inom kärlek). Vad det egentligen är. Jag hävdar att det uppstår ur ett underläge, att behöva jaga, men de tyckte att det är något som kan uppstå ur förståelse, att känna en elektrisk connection med någon.

Undra om jag kommer känna så 2018. Vore ju kul.

Ps. Tog typ en exakt likadan bild på Johanna utanför Södra teatern för en månad sen.

Sen gick jag och Johanna på First Aid Kit på Kägelbanan. De och Spotify Fans First hade bjudit in till en ~intim spelning~ och det var HELT fantastiskt. Vi fick höra ett gäng låtar från deras nya album Ruins (kommer den 19 januari). Sedan breakupet har jag lyssnat på Fireworks (inbäddat högst upp i blogginlägget) flera gånger dagligen, och det kändes som att jag skulle spricka av positivt laddade känslor när de spelade den.

Och! You are the problem here gav mig gåshud över prick hela kroppen. Så aktuellt nu iom Me too. Och när de sjöng a capella – herre min jävla gud.

Lätt en av mina bästa konsertupplevelser. Passion kan ta dra något gammalt över sig. Jag behöver bara First Aid Kit.

Efteråt gick jag och några av Johannas polare till Omnipollos hatt och käkade pizza och drack bärs. Pratade om satelliter och KB och att tala inför folk. Exempelvis.

Och klockan 22 begav vi oss hemåt.
En så himla fin dag och kväll.

13 kommentarer till “First Aid Kit-tisdagen”

  1. fint som sjutton att bryta av med en konsert när morgnarna är så där trötta. hoppas kvällen gjorde gott för dig, och att ljuset som kommer nu (!!!!) ger oss mer energi för varje dag som går. kram!!

  2. Jag håller med dig om passionen, det ligger så ofta så mycket skräck i den. Häromdagen bråkade jag och min kille, han drog och jag drack upp varenda droppa sprit jag kunde hitta. Var så full och så elak när han kom hem igen, varvade att gråta och skratta rått. Det var sånt jag kunde romantisera förut. Vaknade kall och tom dagen efter, aldrig mer, aldrig mer gå på myten om den destruktiva och trasiga kvinnan – att hon skulle vara något att sträva efter. Fuck det. Jag vill ha trygghet och lugn annars får det vara. Jag vill ha en livskamrat, en följeslagare, en jämlike. Fuck passion.

  3. Håller med dina vänner om passion! Tror dock att man ibland pratar om olika sorter – det finns den destruktiva sorten där den ena parten inte är intresserad På Riktigt, där man jagar intresset och känner en desperation, en sorts jag-kan-inte-leva-utan-ditt-intresse, men den ”passionen” gör att man känner sig mindre värd, panikig och desperat efter kärlek och närhet. Om den var en färg skulle den vara smutsigt gråblå, kall och blöt.
    Medan den upplyftande passionen, den känns som när man har skrivit den mest klartänkta meningen, druckit det godaste vinet och det är första dagen på semestern i solnedgången. Allt samtidigt. Den är liksom varm och orangerödrosa, gör att man mår bra och känner sig som en bättre människa.

  4. Hei! Jeg lurte på om du selger noen av illustrasjonene dine noe sted? Har sett gjennom et par på bloggen din nå og du er så utrolig flink. Også ville jeg bare si at jeg ble singel i høst og at det er så godt å se at du har gode venner, venner er verden og utrolig fint å ha i tunge tider!

  5. Hej fina Flora! Har en grej du kanske kan hjälpa mig med för du är så påhittig tycker jag. Min moster (och bästa vän typ) fyller snart 30 och jag har ingen aning vad jag ska ge henne. Hon är en sådan människa som aldrig önskar sig något, men jag vill ändå ge henne något fint för det är ju ändå hennes 30 årsdag. Tack!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar