Annons
Annons


Återblickar från januari (14-18 år)


Angela, som praktiserar hos mig, har satt ihop ett blogginlägg med utdrag från mitt bloggarkiv. Det är så mycket roligare när någon annan väljer ut (och garvar åt) gamla inlägg. Det finns ju en del.

Vad funderade jag på i januari när jag var fjorton, femton, sexton, sjutton och arton?

Annons

Vi kollar.

2008, 14 år

”EN FJORTIS FRÅGADE VAR MIN PÄLSMÖSSA VAR IFRÅN. JAG VILLE INTE SÄGA. MEN JAG SA DET.”

Fägelse eller skola? Shit det där är typ som att säga äpple eller äpple. Menmen, jag tar ändå skola, där får man i alla fall ha på sig vad man vill och träffa kompisar!”

Läs inläggen HÄR och HÄR.

2009, 15 år

Vad gör du om 10 år flora?
Då är jag 24 och reser antagligen runt i vida världen. Jag vill se allt. Alla kulturer, alla klimat och alla människor. Förhoppningsvis har jag även en fin pojkvän och en drös med härliga kompisar som jag hänger med om helgerna. Jobb, det har jag ingen aning om. Kanske går jag i min mammas fotspår, och går på Beckmans med inriktning reklam och form. Det har länge varit en dröm men när jag var där och kollade blev jag inte jätte imponerad. Hmm.. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, helt enkelt.”

Läs hela inlägget HÄR.

2010, 16 år

”Jag har just lyssnat på Armand Mirpour och pluggat matte, men med detta säger jag godnatt! Nu ska jag nämligen hoppa in i duschen för att sedan somna till en film i sängen. Oj vad jag känner mig duktig som går och lägger mig i tid för en gångs skull.
Tomorrow!”

Läs hela inlägget HÄR.

2011, 17 år

”Egentligen har jag nog varit nära på att bli kär i tre andra personer de senaste åtta månaderna. Och om jag kunde skulle jag berätta allt. Hur svårt det blev att andas normalt när han lutade sitt huvud mot min axel den där gången i soffan, när jag visste att han kunde höra ifall mina andetag var i takt eller inte (och åh hans leende!), eller hur en ny hand kändes som gjord för att hålla i min och jag kom på mig själv med att tänka på honom så förskräckligt ofta en tid, eller när när jag och en annan person satt i Björns trädgård någon gång i Maj och mitt huvud låg i hans knä och jag såg upp på honom och önskade så mycket att han skulle bli kär i mig.
Men kära blev vi nog aldrig.”

Läs hela inlägget HÄR.

2012, 18 år

”I somras var ju jag på tågluff med Maja, Rebecca och Bea och jag har fått så himla många mail och kommentarer om detta så härmed kommer lite tips till alla er som undrar om pengar/städer/mat/packning osv. Somliga som har tågluffat mer och läser detta lär tänka ”orutinerat” eller ”oj nu har hon glömt det där”, och jag är inget proffs utan skriver såklart bara vad jag tycker att man ska tänka på. En liten tågluffguide helt enkelt.

Jag hade ungefär 12.000 kr med mig som fickpengar, utöver de 3000 som gick till interrailkortet och de 1000 kr som gick till flyg hem (vi flög från Barcelona, mer om det längre ner). Dock gjorde jag bara av med ca 7000-8000 eftersom vi verkligen snålade med allt som gick att snåla med, plus att vi bodde gratis i två städer. Jag vet dock personer som åkte med 5000 i fickpengar men då ska man nog vara redo med att bo hos folk nästan jämt, och bli bjuden på den mesta av maten etc. Ha med er ca 12.000 så klarar ni er (alltså ca 428 kr per natt i 28 dagar, inklusive boende, mat och allt annat som kan tillkomma) speciellt om ni väljer billiga hostels och lagar mat själva.”

Läs hela inlägget HÄR och den uppdaterade tågluffguiden HÄR.

7 kommentarer till “Återblickar från januari (14-18 år)”

  1. Hihi, så roligt. Speciellt eftersom jag trillade över inlägget om att du skulle gå och lägga dig i tid i måndags. Läste ett par månader av de gamla blogginlägget. Väldigt kul att se hur du utvecklas i ditt skrivande och i själva bloggandet sedan dess.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar