Annons
Annons


Veckans känsla, resa, drömplagg, allt det där


Förra veckan vände något i mig.

Jag har kommit på mig själv med att le så mycket att det ibland känns som att insida kind pressar sig ur mungiporna. En kraft nerifrån fötterna och uppåt, som måste ut.

Jag har tittat på bilder från förra gången jag var singel och känt mig stärkt av det. Det påminde mig om vad jag egentligen vet: att jag var en fullvärdig person innan jag var någons flickvän.

Annons

Jag har pratat i dubbel takt (och tappat rösten).

Jag har känt, och känner mig redo, för den här senvintern och våren. På att så småningom börja skriva på mitt projekt igen. Tills dess ser jag fram emot att dricka öl på Tranan, gå på jazzdans med My varje torsdag, blogga, spela spel (Ticket to Ride!) och äta middagar i olika vänners kök, sträcka ut kroppen och gå på lägenhetsvisningar.

Om livet får vara så.

Veckans citat:

Veckans resa:
Onsdag och torsdag tillbringar jag i Göteborg. Jag ska gästa Göteborgs filmfestival och prata film och skrivande i Filmfönstret på NK, 16:30 på onsdag. Kom förbi och lyssna? Skulle bli så glad! Det krävs inget festivalpass.

Veckans tillställning:
På tisdag ska jag och Yrsa gå till Öppen scen/Poesikväll på Pet Sounds. En av medlemmarna i Skrivgäris (facebookgruppen för skrivande gäris och ickebinäris som Yrsa/jag/Nicole/Betlehem är administratörer för) styr poesikväll! Mkt pepp på detta.

Veckans piff:
Jag ska klippa mig! Och kanske ljusa upp håret? Vet inte riktigt?

Veckans drömplagg:
De här baddräkterna från & Other Stories. Skulle vara så göttigt att ligga utfläkt i en sådan på en solstol i Marocko. Påminner så himla mycket om ”isglassklänningen” jag älskade som tonåring (nedan på min artonårsdag). Minns ni?

Veckans läsarfråga:
Hej! Du är toppen Flora! Har undrat sedan du sa att du inte brydde dig om du råka trampa i hundbajs…hur kommer det sig? 💭 jag är nämligen typ ”rädd” varje dag att trampa i hundbajs mår illa av tanken 🤢🤣

UNDERBAR FRÅGA. Alltså såhär: Jag ser mig inte för när jag går på gatan. Jag tittar antingen ner i mobilen eller rakt framför mig, och lägger inte märke till var jag sätter stegen. Detta gör att jag trampar snett i mina klumpiga klackar ungefär var femtionde meter, samt att jag ibland trampar i oönskade fekalier. Häromdagen var jag helt säker på att jag hade trampat i hundbajs, för plötsligt kände jag en whiff av – ursäkta mig men – varmt bajs, men strök bara skosulan mot trottoaren och gick vidare. Ärligt talat så tänker jag att skorna liksom tvättar sig själva av att man går i dem??? Eller???

Veckans balsam:
Jag ska till min psykolog. Sist jag var där bestämde vi att jag skulle sluta i kbt för den här gången, men vi bokade ändå in ett möte två månader fram i tiden som en check-up. Det har känts så tryggt och skönt. Ska bli fint att se henne igen. Och förhoppningsvis kan vi boka in en ytterligare tid i typ mars.

Veckans låt:
First Aid Kit – Hem of Her Dress (på konserten sjöng de den a cappella och lät publiken sjunga med på la-la-la-sekvensen, det var så VACKERT)

💌 Något speciellt du vill att jag bloggar om denna vecka?

20 kommentarer till “Veckans känsla, resa, drömplagg, allt det där”

 1. Fy fan va sjukt att vi har samma veckans citat?! Hörde det liksom för första gången förra veckan från kalyn nicholson?!

 2. Kan du inte söta Flora göra ett blogg inlägg om vegansk vardags mat som inte kräver så mycket förberedelser? Jag och min kille kommer hem sent varje kväll och ingen av oss orkar vara ambitiösa i köket samtidigt som vi tränar hårt och är dö hungriga. Vilka är dina bästa vardags vego tips?

  Tack för en super blogg!! 😊

 3. ”att jag var en fullvärdig person innan jag var någons flickvän” SÅ VIKTIGT. heja dig <3 som någon skrev här innan, jag blir så pepp av att du är pepp. så jäkla fint.

  ps. baddräkten är en dröm!

 4. gillar dessa veckoinlägg så mkt. om man får önska, kan inte du göra ett vår-pepp-inlägg? behöver verkligen se att det finns ett liv som inte består av slask och blöta strumpor. kram <3

 5. Jag skulle vilja veta hur du gör dina videos till ”bilder” i dina inlägg! Alltså exempelvis den där du håller ballongerna längst upp i detta inlägg!

 6. Alltså Flora hur kunde du inte titta på marken i Portugal? Tar hand om min killes brossas hund nu och då har man ju ännu mer bajstänk. Och det är överallt. ÖVERALLT.

 7. Ville mest bara säga att jag verkligen gillar ditt nya upplägg för de här inläggen. Tyckte att det var lite småtråkiga förut (vilket inte är nån fara såklart, så mycket annat du gör tycker jag ju är helt fantastiskt, allt kan ju rimligtvis inte vara skräddarsytt för mig) men det här känns så genuint och smart! Veckoplanering med extra känsla liksom, mycket stort plus!

 8. åh baddräkten, vad fin! påminner mig om mara hoffman. och angående hundbajs haha… har hund o har trampat i det flera gånger (kanske snarare för att jag är klantig än för att jag har hund..?). kleta av det i lite gräs typ, det försvinner förr eller senare som du skriver. förhoppningsvis trampar man i det med kängor o inte typ sandaler bara 🙂

 9. ”att jag var en fullvärdig person innan jag var någons flickvän”

  Bra det!

  /en 27-åring som aldrig varit någons flickvän

 10. Hej flora! Numero uno: älskar din blogg!!! Du är fantastisk och stark<3
  Så, nu när det var sagt: numero dos: tar chansen att ställa en fråga om kärlek när du frågar efter vad önskemål, kommer man någonsin över den första kärleken? Det var 5 år sedan jag upplevde den och har haft några andra kärleken efteråt, men aldrig varit i ett förhållande. Även om jag klickat bättre och haft det bättre med de andra spökar fortfarande den första för mig. Jag är inte kär men vet inte hur jag skulle reagera/känna om jag träffade han igen. Kommer det alltid vara så eller glömmer man sånt när man kommer i ett seriöst förhållande? Hur är dina tankar kring första kärleken?
  Sen vill jag peppa dig med: jag är 21 år gammal, har aldrig varit i ett riktigt förhållande och har upplevt så mycket fantastiska saker tack vare att jag varit singel och obunden. Och en underbar sidoeffekt är att jag fått ett starkt förhållande med mig själv som stärker i svåra stunder. Ta vara på dig själv och tiden som singel, för en dag kommer du & drömprinsen leva lyckligt, men tills dess kommer du ha massa underbara äventyr med dig själv och ha möjligheten att bygga det bästa möjliga förhållandet med dig själv som kommer stärka dig livet ut. Heja dig! Puss och kram!! <3

 11. Så fint att du känner dig stärkt <3 det var så kul sist att följa dig i ett foto i timmen när du (typ) hade ställt klockan så det inte jämt var så uppstyrda bilder som det kan vara om man ska planera och ha sig. Ett sånt inlägg vore kul om du har lust med! Annars till nån annan gång ba. Kanske tipsa om myz saker att höra dessa regniga mörka tider på året? KRAMIS

 12. Asså grejen med hundbajs. Man bryr sig sjukt mycket om man råkar ha på sig vita sneakers och bajset är mjukt. Jag luktade hundbajs en hel utekväll + hade bajs upp på sidorna av skorna. 🙁 Akta er för bajset!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)




Annons



Laddar