ANNONSSAMARBETE MED PLANTI

Havregryn på sleepover – 2 frukostrecept


I fredags satt jag och Angela och jobbade ihop hemma hos mig. Så fint med sällis.

Men det hela började med frukost.

Och inte vilken frulle som helst, utan overnight oats i två smaker.  Jaha, vad är då overnight oats och varför måste det ha ett engelskt namn? Natthavregryn? Över-natten-gröt? Havregryn på sleepover? A vi säger så. Sleepover måste ju nästan finnas i SAOL vid det här laget.

Det är alltså havregryn som du blandar med en massa goa grejer (mer om det längre ner) och ställer in i kylen över natten. På morgon har det blivit mjukt och gosigt. Kall gröt alltså. Gott, lovar!

Hur trevligt morgonsällskap?

Älskar pomelo så mycket att ni fattar inte. Det är dock viktigt att skala klyftorna ordentligt, för skalet smakar bittert.

Havregryn på sleepover – blåbärssmak
1 portion:

1 dl havregryn
2 msk chiafrön
1 dl frysta blåbär
1 dl växtmjölk
1 dl Planti YogOat med vaniljsmak
kanel

Blanda ihop allt och ställ i kylen över natten. Toppa med det du gillar! Här kommer en superpedagogisk fotosekvens ifall att någon av er inte fattar hur man blandar ihop ingredienser. Ändå härligt att locka fram min inre Mat-Tina:

Hitta ett stort glas eller en skål. Häll ner 1 dl havregryn. Eller alltså, ordningen på ingredienserna spelar ingen roll, så länge du blandar ihop allt ordentligt efteråt.

2 msk chiafrön.

1 dl frysta blåbär.

1 dl växtmjölk.

1 dl Planti YogOat med vaniljsmak.

Kanel!

Å blanda ihop.

Sen äre bara att ställa i kylen!

Morgonen därpå kan du tillsätta mer YogOat eller växtmjölk för att få till rätt konsistens. Toppa med något gött du har hemma. Jordnötssmör kanske? Mer blåbär? Jag använde cashewnötter, pomelo och DRA PÅ TRISSOR blomblad som är ätbara!

Havregryn på sleepover – med mangosmak
1 portion

1 dl havregryn
2 msk chiafrön
1 dl fryst mango
1 dl växtmjölk
1 dl Planti YogOat med vaniljsmak
kardemumma

Toppa med exempelvis färsk mango, torkad mango och torrostade mandlar.

Bjud någon du gillar eller ta med en burk till skolan/jobbet om du har brådis!

Poss poss vi hörs snart <3

Annonssamarbete med Planti.

6 kommentarer till “Havregryn på sleepover – 2 frukostrecept”

  1. ÄLSKAR DET HÄR. ser ut som en sån himla mysig frulle dessutom, att liksom kunna dela med någon också. och jag måsteee testa pomelo nu. inte gjort än och blir så nyfiken!

  2. Så mysiga bilder! Testade att göra overnight oats en gång men blev inte överförtjust. Men det här ser så himla gott ut att jag nog måste ta och ge det en ny chans!

  3. Finns faktiskt ett befintligt namn för overnight oats på svenska, som hängt kvar från när det var skidåkarmat istället för trendig instagramfrulle: Davosgröt!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar