Annons
Annons


När vi höll en workshop i skrivande


I onsdags åkte jag hem till Yrsa och Nicole för att förbereda oss inför en skrivworkshop som vi skulle hålla samma kväll. Betlehem skulle egentligen också vara med, men fick tyvärr förhinder </3. Tillsammans är vi administratörer för facebookgruppen Skrivgäris.

Annons

Sen åkte vi till Södra Latin där några elever har styrt ett initiativ som heter Gränslöst skapande. ”Gränslöst skapande är för gymnasielever från språkintroduktionsprogrammet och de nationella programmen. Här kan man träffa människor från hela Stockholm och lära känna nya vänner! Det blir gratis workshops i konst, musik och skrivande.” Läs mer här.

Vi hade förberett ett tiotal skrivuppgifter som skulle genomföras på 2-4 minuter. Detta för att man bara ska SKRIVA och inte fundera alltför mycket. Det är ett sätt att få en massa olika infallsvinklar, för att sedan kunna gå vidare med någon av texterna hemma i lugn och ro.

En av övningarna var  med utgångspunkt ur Parhams Facetime. Alla fick en rad ur låten, och så lyssnade vi på den, och sen bytte vi musik till en lugnare, sorgligare.

Då skulle de utgå från sin textrad och musiken och skriva något nytt. Blev så fint.

Vi delade upp oss i tre grupper, där Yrsa, jag och Nicole var i varsin grupp, och efter varje övning fick de som ville läsa upp. Så himla impad av alla.

Vi deltog själva i skrivövningarna.

Alla var såna jävla gullon orkar knappt <3

Sofia är en av de som har styrt ihop Gränslöst skapande. Så go person.

HEJ!

Så uppfyllda efteråt. Om du jobbar på skola/fritidsgård/bibliotek eller liknande och är sugen på att boka oss – skicka iväg ett mail till [email protected] Detta är det roligaste vi vet!

Sen klämde vi några tacos på La Neta, läste upp texter för varandra och gled sedan in på Baras Imperium för bärs.

Ellen och Dasha var där också!

Yrs <3

Jag stannade bara en kortis pga extrem trötthet, men kolla vad fina de är <3

En så så så rolig onsdag.

4 kommentarer till “När vi höll en workshop i skrivande”

  1. Men!!!! Blev såååå ledsen nu. Går mitt sista år på södra och missade helt att ni skulle komma :(((( Men så fint att ni tog er tid <33 Tror verkligen det behövs mer sånt på vår skola.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar