Annons
Annons


10 saker att göra för att överleva vintern + mina veckoplaner


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Söndag igen när jag skriver det här. Ser tillbaka på veckan och känner stort. Så mycket som hänt. Vissa stunder skaver det i mig att jag har en skrivpaus just nu. Men så tänker jag på vad Agneta Pleijel sa till mig när jag intervjuade henne – att det räcker med att duga. Att det är något hon önskar att hon hade tagit till sig som ung. Inte vara bäst. Duga. Och därför känner jag mig glad trots att jag inte rört mitt manus på veckor.

Annons

Veckans klädbegär:
Väskan Karla från Marimekko (reklamlänk via Apprl) . Sara har den här väskan i svart och jag tycker så mycket om den, ännu mer när hon visade att hon får plats med sin systemkamera i den.

Veckans resa:
Jag åker till Kalmar på tisdag för ett författarbesök på Kalmar stadsbibliotek, kl 18! Om du bor i närheten så kan du väl ta med några polare och komma och lyssna? Det vore så kul. Efteråt ska jag käka middag med Maja. Det ska bli så jäkla TREVLIGT.

Veckans musik:
Alltså jag har lyssnat på Sarah Klangs nya hela veckan. DÖR av Strangers, så SANSLÖST FKN JÄVLA SVINBRA.

Veckans pirriga:
Nä vänta jag sparar det till ett eget inlägg mihihihi. Berättar i veckan tror jag!!!

Veckans jobb:
Utöver det vanliga bloggjobbet + Kalmarvisiten ska jag spela in en film med ett varumärke jag gillar, skriva klart en intervju, fota ett samarbete och vara på Berättarministeriet. Och så måste jag börja förprogrammera en drös blogginlägg, för nästa vecka åker jag på semester!

Veckans instagramkonto:
Gabrielle Chellig <3333 Sluta aldrig rappa tack.

Veckans fråga:

Jag skulle behöva en överlevnadsguide för vintern! Trodde det skulle bli vår förra veckan, men frös ihjäl i -8 idag:( Har du några tips för att göra vintern mer uthärdlig, kanske till och med trevlig? Så man slipper dö av längtan och faktiskt ta tillvara på Sveriges årstider? (sry för hurtig formulering) Kram!!

Okej här kommer 10 tips för att överleva vintern:

1. Ha middagsklubb där ni turas om att laga middag till varandra. När jag fortfarande bodde hemma så hade min familj + våra grannar soppmiddagar på torsdagar, då vi turades om att bjuda varandra. Så jävla mysigt.

2. Eller inför en dag i veckan då du + vänner/syskon/familj tittar på en särskild serie. Jag tittar på Bron varje söndag med mina grannar. Älskar det.

3. Tinderdejta. En svinkall måndag kan typ inte bli deppig om man går på dejt med en främling. Alltså okej, dejten kan ju vara misslyckad men du har gjort något fett spännande av vardagskvällen.

4. Spela sällskapsspel. Mitt favvospel just nu är Ticket to Ride.

5. Bada badkar + titta på serier. Alternativt ta en lång dusch och gör hemmaspa med peeling+hudkräm+ansiktsmask+hela baletten.

6. Köp tights med fleecefoder. Det finns. Det är fantastiskt.

7. Köp hem tulpaner : – )

8. Gå på bio och ta med en fickplunta. Har du inte sett Call me by your name så måste du faktiskt göra det o-me-del-bart.

9. Åk skridskor! Eller skidor! Eller basta + bada i isvak! Alltså inte för att jag har gjort något av detta den här vintern men man älskar ju ändå personer som gör det??

10. Ta promenader! Även när det är kallt! För det finns inget mysigare att komma hem igen.

14 kommentarer till “10 saker att göra för att överleva vintern + mina veckoplaner”

  1. en spakväll hemma är mitt ultimata tips för att orka sig igenom en kall och lång vinter. ett varmt bad (gärna med badbomb), en ansiktsmask eller två och sedan peeling och gött smörj för hela kroppen. får vilken trist vinterdag som helst att glömmas bort!

  2. Jag skulle ändå rekommendera, om man har möjligheten förstås, att åka till en kallare och snöigare del av Sverige. För att då faktiskt ta vara på årstiden och få det där idylliska med snö på granarna osv <3

  3. Vill bara tipsa om att när fleece tvättas i tvättmaskin så frigörs massa mikroplaster som åker rätt ut i havet o förstör miljön + att alla gulliga fiskar och andra djur tror att det är plankton så de äter upp platsen. Inte bra!!! Googla o läs mer på t.ex. naturskyddsföreningen. Blir en inte trött på att det är plast i EXAKT ALLT? Köp hellre ett gosigt ullunderställ eller liknande (om en inte är vegan och undviker ull av den anledningen såklart)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar