Annons
Annons


Inredningstankar, en otrolig musikvideo & hur jag redigerar mina bilder


Hej gryn.

Jag har precis nattat mina småsyskon. Eloise meddelade att hon hade tänkt dygna, men sedan kliade jag henne på ryggen och då somnade hon på 3 minuter. Jag är själv svintrött. Hade en så oerhört intensiv helg, men den var så kul, jag njuter så mycket av att gå ut just nu, att upptas av dansen, att träffa människor, människor, jag får inte nog av dem.

Annons

MJA 🙂 MOVING ON.

Skrev på min instagramstory idag att jag är stressad. Kanske mest för att jag sovit lite och därför har svårt att vara effektiv. Tänker på hur lätt det är att använda ordet stressad som ett sätt att berätta för folk att man har mycket nu, få sig själv att låta viktig, men det är inte coolt att vara överarbetad. Vi måste sluta använda det begreppet så. Vi måste passa oss för stressen, för den bryter ner oss, den använder upp alla våra reserver tills vi bara är spillror av oss själva.

Veckans pepp:
På onsdag åker jag och mamma till Marocko och blir borta en vecka. Först 4 dagar i Essaouira och sedan 3 dagar i Marrakech. Om ni har tips på matställen/marknader/saker att göra – tipsa gärna i kommentarsfältet!

Veckans hets:
Jag har lovat henne att jobba undan saker innan vi åker, men det har gått åt helvete med det. Får kötta i morgon så att vi kan vara lite lediga sen.

Veckans citat:

Veckans inredningsfundering:
Jag håller på att kika på soffor till nya lägenheten. Just nu låtar det åt att köpa en Söderhamn från Ikea (typ via Blocket) och klä om den i ett tyg från Bemz. Men om ni har tips på sköna+snygga soffor, säg till!

Veckans fråga:
Dina bilder är alltid SÅ FINT redigerade. Kan inte du dela med dig av hur du gör specifikt, filter, antal snäpp i ljusstyrka, skuggor, etc??? ???? Om du vill såklart!!

Tack!! Jag redigerar mina bilder i Lightroom. Det är smidigt, för då kan jag kopiera+klistra in samma filter på flera bilder, vilket är bra för när jag redigerar bilder så måste det gå fort! Jag tipsar om att googla på typ ”free lightroom filters”. Då kan du ha ett eget filterbibliotek! Men synonymt för bilderna jag lägger upp på bloggen är att de är ganska matta i färgerna – ofta drar de åt de rosa hållet, och så lägger jag på ett brus för att de ska få en vintagefeeling.

I telefonen redigerar jag mina bilder i VSCO Cam. Jag har köpt en årsprenumeration så att jag får tillgång till alla filter!

Veckans musikvideo:

Olof Grind har gjort en helt otrolig musikvideo av Linus Hasselbergs låt Den lila grusvägen vid Río Genil. Tycker att det är helt otroligt när text, musik och bild möts på det här viset. Har lyssnat och tittat så många gånger. Ni måste också. Ni kommer älska.

25 kommentarer till “Inredningstankar, en otrolig musikvideo & hur jag redigerar mina bilder”

 1. HELT KÄÄÄÄR I DEN HÄR LÅTEN NU!!!!!!! den är så jävla jävla fin. jag satt precis och skickade miljoner jobbansökningar till surfcamp i Spanien, Portugal och Frankrike så kommer det här upp och hela min varelse fylls med känslan i låten! FÅR INTE NOG!!! JAG MÅSTE TILL SPANIEN!!!!!

 2. det där med ordet stress. Gud vad jag hatar det. För jag är nyss fyllda 22 år och inser att stress bryter ner på gång på gång men ändå krälar man sig bestämt framåt för man ska ju dit.

  detta år är enligt astrologerna ett år av förändring. Jag tänker förändra mitt liv och detoxa stressen på det sättet. efter min utbildning jag tar examen ifrån, ska jag inte planera ngt. många gånger eller sen jag var 16 har jag alltid varit på väg någonstans och jag är trött.

  Jag vill skapa och sy och vara på en tryggplats och landa. detoxa stressen. Leva för fan. leva nu, i nuet. känns som jag är 22 och måste veta min liv in i minsta detalj.

  Din blogg är så himla äkta. Du är otroligt relaterbar och faktiskt den ända blogg jag följer dagligen. sluta inte.

 3. MARRAKECH – vad jag gillade. Ät ”street food” i matstånden! Sitt vid torget Djemaa el Fna på en av uteserveringarna, drick mynta-te och bara titta ut på allt som händer, både på kvällen och på dagen, som två helt olika ställen. Gå runt i medinan, som är en labyrint med alla små ringlande gränder, en går garanterat vilse där. Tips – ladda ner marrakech i tripadvisor så den finns offline för då kan man kolla om man går åt rätt håll när man är lite vilse hehe. Plus då man hitta matställen nära där man är, vilket kan vara svårt och dem bästa är ofta hål i väggen och svåra att upptäcka. Tyckte också om Jardin majorelle. Jag drack hur mycket mynta-te som helst – alla verkar göras på lite olika sätt. Hoppas du får det härligt!!

 4. Hej hopp! Jag tror att du har missförstått mig. Självklart är alla stressade, men jag syftar inte om den där smågnagande stressen man känner nästan dagligen, utan den som bedövar och ger ångest. Bara för att alla är stressade så betyder det inte att det är ett eftersträvansvärt tillstånd! Jag upplever verkligen att folk liksom romantiserar sin stress, stånkar och stönar inför varandra, som att man undermedvetet vill bräcka varandra. Typ vem som har mest plugg, eller vem som jobbar flest timmar, eller vem som har det som mest slitigt med sina kids. Typisk Stockholmsgrej gissar jag.

  1. Flora!! läser dina svar på kommentarer ibland o tänker bara typ att det måste va så jobbigt att svara på folks dryga kommentarer hela tiden, när många bara försöker picka hål på dig. för min del, som läsare, och säkert andra oxå så måste du inte det!!!!! Skit i dom!! Ville bara uppmuntra dig till att du inte måste, men samtidigt har jag ju ingen aning om vad du upplever är jobbigt eller inte med (dryga) kommentarer. Eller varför du vill svara. De flesta av oss tkr du är vettig och superbra och vill inte picka på dig. Pöss pöss

  2. Är född uppvuxen och bor i Stockholms innersta innerstad haha 🙂 då har vi nog bara olika bilder av det! Upplever absolut att folk klagar, men inte skryter…

 5. Först: Lyllo dig som inte upplever detta, undrar var du bor och flyttar gärna dit hehe.. Jag håller absolut med Flora om att stress används mycket för att höja sitt eget värde, sin viktighet. Där jag rör mig upplever jag att det blivit så jävla fint att plugga heltid, jobba heltid, helst jobba lite ideellt också och självklart ha förverkligande hobbys och ett rikt socialt liv. ”Jag är så stressad” betyder då ”jag har fyllt mitt liv med så mycket” och det är fint att fylla sitt liv med så mycket.

 6. Jag har Söderhamn, älskar den pga djupet! Sitter alltid skräddare i soffan hehe. Den är även perfekt som extrasäng när kompisar/familj kommer på besök.

  Essaouria är supermysigt och superfint. Lugn fiskeby typ. Gå och kolla på alla fina fiskebåtar och njut av ledigheten. Nygrillad fisk finns att köpa vid stånden om man inte är vegan! Marrakech är speciellt, känns som att komma in i en indiana jones film. Tänk på att klä dig i bylsiga kläder. Jag hade tight långklänning och det var lite jobbigt. Majorelle Jardin Garden (YSL ägde det) är fett fint!! Alla marknader också men mycket samma sak. Var på ett mysigt fotomuseum som heter Maison de la photographie de Marrakech. Avsluta med lunch/fika på taket ???? kolla på IG. Ha en härlig vistelse!

 7. Petito ♥️♥️♥️ I ärlighetens namn min bästa soffa (säljer soffor på Var Dags Rum) bäst av anledningarna 1. Skön: djup. 2. Tillräckligt lång för att ha en sovande kompis i den. 3. Avtagbart (och ofta) tvättbart tyg vilket är skönt om man äter ofta i den! Kan tänka mig att du skulle hitta en bra pose du som alltid annars sitter på golvet. Kramis

 8. vi köpte North från Bolia och älskar den! så himla fin OCH skön. vi tog dessutom i färgvalet deep green pga grönt är skönt osv

 9. Har precis fått hem en fantastisk soffa – Happy – som jag köpte på Stalands, i TURKOS SAMMET. Den är så fint så det är inte klokt och den är så djup så man riktigt kan kura ner sig. I butiken hade den gul klädsel, omöjligt att inte stanna, drägla lite och klappa på den. Blir glad bara av att prata om min nya soffa + att jag vågade ta en i stark färg istället för den typiska grå (obs inget fel med grå men ändå!)
  Nästan IKEA-billig dessutom!

 10. Som jag såg att en annan redan tipsat om: PETITO!!!! Bästa soffan som finns. B-Ä-S-T-A.

  Alla (och då menar jag verkligen alla) som kommer hem till mig undrar var man kan köpa den pga man blir blixtförälskad.

  Förutom att den är jävligt fin(!) så är den också djup (vilket du kommer älska) och har smala armstöd, vilket gör den så mycket mer effektiv då den inte tar lika mycket plats som en vanlig soffa och känns därmed inte lika klumpig.

  Gå in på Stalands vid Medis och provsitt så kommer du fatta :’)

  Om du gillar den så är mitt tips att lägga en beställning direkt pga leveranstiden är 2-8 veckor. Eller så kollar du på Blocket, där kan det dyka upp Petitos lite då och då.

  Jag har den här 3-sitsen fast i tyget Tristan Grey (som är SÅ tacksam i färgen mot fläckar osv):
  https://www.stalands.se/soffor/3-sitssoffor/furninova-3-sitssoffa-petito?gclid=EAIaIQobChMI6O6xo7-02QIVD4GyCh0oHQ7cEAQYAiABEgJga_D_BwE#fo_c=2150&fo_k=ac113d56db4aa6633a24e0a58f225cc8&fo_s=gplase

 11. Vi har en Söderhamn som vi köpte begagnad, väldigt billigt, tror tidigare ägaren hade haft soffan i säkert fem år, men den är sååååå nice ändå! Verkligen bästa soffan, man får plats flera stycken även i tvåsitsen, och kan lätt ligga ner två stycken bekvämt eftersom den är 1 meter djup! Och man får plats att sova på den utan problem också! Bästa soffan jag haft!

 12. Flora! Bara älskar älskar veckolistorna som denna. Citat hatar jag ofta, men alla här slår mig så hårt med deras innehåll. Musikvideon var fantastisk (började gråta:) och du är så fin. Tack!

 13. Bröt ihop av låten och musikvideon. Har haft känslorna dallrandes runt mig dom senaste dagarna som nån sorts konstigt vibrerande filter. Tack för att du gav mig nåt som gav mig tårarna.

 14. Var i både Essaouira och Marrakech för ca två år sen. Min favorit var Essaouira, lite lugnare, vilket jag tyckte var skönt dock var det bästa väl nästan att hänga på takterrassen. Men tipstips på Jardin Majorelle och Ben Youseff Madrasa i Marrakech, samt pallra apelsiner från apelsinträden och köp massa färskpressad apelsin- och grapefruktsjuice för typ 4 respektive 10 kr glaset eller något sådant.

 15. Hej Flora! Vet inte om ni känner att ni kommer ha tid till det i Marrakech, men när vi va där 2012 med familjen så gick vi på vandring i Atlasbergen! Superfint och lätt att göra utan vandringsvana, bokas via typ et riad (vi bokade via nån svensk kvinna som ägde ett riad) med bil till bergen och typ en halvdags promenerande. Väldigt värt!
  Mathilda

 16. Alltså, dina citatbilder är guld <3 Känns som en tyngd som släpper från bröstet när jag snubblar över dem på din blogg, satte "THE ONLY WAY OUT IS THROUGH" som bakgrundsbild på min dator och det hjälper mig lite varje dag! TACK för det <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar