Annons
Annons


Inredningstankar, en otrolig musikvideo & hur jag redigerar mina bilder


Hej gryn.

Jag har precis nattat mina småsyskon. Eloise meddelade att hon hade tänkt dygna, men sedan kliade jag henne på ryggen och då somnade hon på 3 minuter. Jag är själv svintrött. Hade en så oerhört intensiv helg, men den var så kul, jag njuter så mycket av att gå ut just nu, att upptas av dansen, att träffa människor, människor, jag får inte nog av dem.

Annons

MJA 🙂 MOVING ON.

Skrev på min instagramstory idag att jag är stressad. Kanske mest för att jag sovit lite och därför har svårt att vara effektiv. Tänker på hur lätt det är att använda ordet stressad som ett sätt att berätta för folk att man har mycket nu, få sig själv att låta viktig, men det är inte coolt att vara överarbetad. Vi måste sluta använda det begreppet så. Vi måste passa oss för stressen, för den bryter ner oss, den använder upp alla våra reserver tills vi bara är spillror av oss själva.

Veckans pepp:
På onsdag åker jag och mamma till Marocko och blir borta en vecka. Först 4 dagar i Essaouira och sedan 3 dagar i Marrakech. Om ni har tips på matställen/marknader/saker att göra – tipsa gärna i kommentarsfältet!

Veckans hets:
Jag har lovat henne att jobba undan saker innan vi åker, men det har gått åt helvete med det. Får kötta i morgon så att vi kan vara lite lediga sen.

Veckans citat:

Veckans inredningsfundering:
Jag håller på att kika på soffor till nya lägenheten. Just nu låtar det åt att köpa en Söderhamn från Ikea (typ via Blocket) och klä om den i ett tyg från Bemz. Men om ni har tips på sköna+snygga soffor, säg till!

Veckans fråga:
Dina bilder är alltid SÅ FINT redigerade. Kan inte du dela med dig av hur du gör specifikt, filter, antal snäpp i ljusstyrka, skuggor, etc??? ???? Om du vill såklart!!

Tack!! Jag redigerar mina bilder i Lightroom. Det är smidigt, för då kan jag kopiera+klistra in samma filter på flera bilder, vilket är bra för när jag redigerar bilder så måste det gå fort! Jag tipsar om att googla på typ ”free lightroom filters”. Då kan du ha ett eget filterbibliotek! Men synonymt för bilderna jag lägger upp på bloggen är att de är ganska matta i färgerna – ofta drar de åt de rosa hållet, och så lägger jag på ett brus för att de ska få en vintagefeeling.

I telefonen redigerar jag mina bilder i VSCO Cam. Jag har köpt en årsprenumeration så att jag får tillgång till alla filter!

Veckans musikvideo:

Olof Grind har gjort en helt otrolig musikvideo av Linus Hasselbergs låt Den lila grusvägen vid Río Genil. Tycker att det är helt otroligt när text, musik och bild möts på det här viset. Har lyssnat och tittat så många gånger. Ni måste också. Ni kommer älska.

25 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar