Annons
Annons


Hur blir man en influencer? (+ videointervju)


Häromveckan skrev en kille på Tinder:
– Jag har aldrig matchat med en influencer förut.

Han hade väl klickat sig in på min instagram och pusslat ihop ett och ett. Influencer. Definitionen av begreppet skulle kunna vara: en person som har en stor och/eller lojal följarskara i sina sociala medier. Själv brukar jag presentera mig såhär: ”Jag skriver på flera sätt, dels skriver jag skönlitteratur och dels har jag drivit en blogg i elva år”.

Annons

Har väl med jante och göra. Att det känns konstigt att ge sig själv titeln influerare, även fast jag vet att jag har plattformar där jag kan påverka. Men också för att folk inte riktigt förstår yrket, att de automatiskt tror att en influencer lutar sig tillbaka på en solstol på Maldiverna och slänger upp ett instagraminlägg med vänsterhanden. Jag tror inte folk fattar hur mycket tid och kraft som jag lägger på mina sociala kanaler.

Men hur gör man då, om man vill bli Influencer?

Jo, det svarar min kompis Linda Hörnfeldt på i sin nya bok Yrke: Influencer – så gör du karriär på nätet. Linda är grundare till Influencers of Sweden (en superviktig intresseorganisation för oss som jobbar med blogg/instagram/youtube etc) och har stenkoll på detta. Jag kan verkligen rekommendera boken om du vill ha råd i hur du utvecklar din influencerbusiness, eller om du bara är nyfiken på att förstå hur branschen funkar.

Jag läste den i ett svep på tåget från Kalmar i tisdags, och blev så impad av hur skarp och konkret den är, samtidigt som Linda väver in personliga anekdoter från sin egen karriär.

Jag är med på ett hörn också. Eller flera hörn rättare sagt! Här och där finns mina citat insprängda.

Och! Linda har även gjort en intervju med mig. Vi pratar om bland annat:

★ Bloggbråk och de som provocerar för att få trafik
★ Var går gränsen mellan person och varumärke?
★ Att ta betalt
★ Att välja nisch
★ Relationen till läsarna
★ Mitt ansvar som influencer

Se videon här:

 

14 kommentarer till “Hur blir man en influencer? (+ videointervju)”

  1. Intressant intervju! Hallå, jag håller på att lyssna om på alla avsnitt av Flora & Frida, ni funderar inte på att återta podden?? Menar verkligen inte att stressa er, men tycker verkligen den innehåller så mycket klokt och det vore fantastiskt att få en ny podcastdos av Flora & Frida igen. Kram <3

  2. YES! Spot on! Älskar boken och marknadsföringen av den både med Lindas videos innan och denna, du är så smart! (och jag är så stolt över att ha ett yttepyttefinger med i (på) boken också)

  3. Hej! Du har nämnt lite tidigare att du går på Tinder-dejter. Kan inte du snääälla skriva lite om det? Så kul att läsa sådant tycker kag? Typ tips, erfarenheter osv. SÅ kul ju.

  4. Du är så fin och bra och klok! Det är precis som du säger haha, så spännande känsla att det känns som att jag känner dig, trots att du inte vet ett dugg om mig! Så tacksam över är jag, hur som helst, att du använder dina plattformar till att påverka och ta upp sånt som är viktigt.

  5. Hej Flora! Jag och min kompis ska åka till Stockholm i april och undrar var bästa dansstället finns? Gärna nån sorts blandning av klubb och bar! Vart brukar du gå ut och dansa? Kram!

  6. Så himla fint att se dig såhär i en längre och ordentlig intervju!! Fan vad smart och duktig du är på ditt jobb. Trogen och stolt läsare hääär! Och hih märks så himla tydligt att den som intervjuar är ngn du trivs bra med <33 Samt som är kunnig och ställer rätt frågor. Så skönt att du i den här intervjun liksom slipper dodga alla fördomar och okunskap om yrket och ba kan snacka helt fritt! Älska Linda & Influencer Of Sweden ass <333

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar