Annons
Annons


Den intensiva helgen


I fredags AW:ade jag med Milla och Sandra. Vi drack suröl och snackade jobb och snubbar. Milla lade sig i knät på en skitsöt kille. Lyllo Milla.

Sandras bild på yours truly.

Sen åkte jag till Kajsa och Per på inflyttningsfest och det var svinlyckat. Har så bjussiga kompisar, tänker ofta på det, att de är så välkomnande.

Annons

I lördags var jag på yogaretreat över dagen! Det var un-der-bart. Ska visa mer från det snart. Efteråt gick jag hem, svidade om, svepte en GT och åkte mot Söder.

My och Fanny hade 24-årsfest på Nada och det var fett kul och fint. Så många människor jag tycker om var där. Sen stängde vi Under bron. Somnade sju på morra och var så groggy när alarmet ringde tre timmar senare.

Då gick jag till Sergels torg för att vara med på Don’t Send Afghans Back-demonstrationen. Mötte Mirjam och Bea och deras föräldrar där.

Från evenemanget på Facebook:

Afghanistan är ett land som varit i krig i nästan 40 år. Talibaner kontrollerar 70% av territoriet och IS har på allvar börjat etablera sig i landet. Den ytterst svaga regeringen kan inte skydda de egna medborgarna. Barn, kvinnor och män offras i ett obegripligt och urskillningslöst våld utan slut. 

Ensamkommande unga utvisas trots att de saknar nätverk i landet, trots risken för att utsättas för våld, tvångsrekrytering till terrorism och tortyr. Amnesty International fastslår att antalet civila dödsoffer i Afghanistan är rekordhögt och att det strider mot internationell rätt att tvångsdeportera afghaner till det konfliktdrabbade landet. 

Trots det livsfarliga säkerhetsläget fortsätter Sverige och Europa att utvisa barn och vuxna till våldets och terrorns Afghanistan. 

Det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna. 

Efteråt åkte jag, väldigt tagen av demon, hem till mamma och Calle. Det var vinter i deras växthus.

Mamma hälsade hej.

Och så firade vi Calle som fyllde dubbelsexa. CALLE <3

Vid niotiden åkte jag in till stan igen. Vid det laget var jag så trött att jag mest grymtade och svajade. Jag kom hem, drog på mig mjukiskläderna, stoppade en chokladkaka i fickan och gick två trappor ner till David O för traditionsenligt Bron-häng. Sista avsnittet dessutom! David M, Maja och Bea var också med. Bea skulle slagga hos mig <3

Av det jag kommer sakna mest med att på i det här huset är att ha kompisar på andra våningar. Det är en once in a lifetime-grej tror jag. Men jag hoppas och tror att jag kommer ta 4:an hit även i framtiden för att titta på teve med dem.

Igår hämtade jag mina småsyskon på förskolan. Drog hem dem på snow racern och sedan läste vi brittiska böcker i soffan. Och tittade på film. Och vägrade äta middag så det blev mackor i stället.

Jag somnade mellan dem, med deras små kalla fötter tryckte mot mina ben och deras rossliga förskoleförkylda andetag i vardera öronen. Morgonen därpå var kidsen svinjobbiga (de ville ABSOLUT sitta längst fram på snow racern båda två) men sånt får man väl inte skriva i det här landet.

4 kommentarer till “Den intensiva helgen”

  1. älskar att ni bron-hänger!! jag och min sambo kikade på sista avsnittet tidigare i veckan och jag satt på nålarrrrrrr pga så nervöst.

    förresten – hoppas du har det asnajs på semestern nu!

  2. Fint inlägg!! <3 sjukt att man kan tycka det är intressant att läsa om ngn annans liv som man inte känner men så äre

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar