Annons
Annons


Köket i min nya lägenhet


Plötsligt låg de i min hand. Nycklarna till min lägenhet. Jag pulsade genom snön för att komma dit, kände kylan bita i kinderna, men kroppen var fylld av rus och spänd förväntan. Halsontet och vintern liksom försvann runtomkring mig.

Annons

Jag gick upp för trapporna, tänkte, det här är mitt trapphus. Såg några solstolar stå lutade mot en vägg, intill dem den gemensamma balkongen, snötäckt. Tänker på att det kommer en vår och då kommer jag bo här. Då kan jag sitta på den balkongen eller springa ner till Årstaviken för att bada.

Ställde av mig skorna utanför dörren för att inte smutsa ner golvet och klev in. Plankorna knarrade under mina raggsockefötter. Provdansade det. Provsatt fönsterbrädan (nääästan tillräckligt bred för att sitta bekvämt i), öppnade garderoberna, drog ut fryslådorna (tänkte på all mat jag kan fylla den med!) och gick på toa på min toa.

Så. Otroligt. Pirrigt.

Jag inser dock att jag måste måla om det mesta. Så jag kanske får skjuta lite på flytten.
Allt har sin tid.

Jag ska visa er mitt kök. Här är mäklarbilderna från prospektet:

Såhär ser hallen ut i förhållande till köket. Tjejen som bodde där innan har liksom byggt upp en halvvägg för att man inte ska kliva rakt in i diskbänken och spisen.

I 3,5 år har jag lagat mat med två spisplattor och en minimal ugn. Jag har balanserat uppläggningsfat på kaffekokaren och skärbrädor över diskhon och även om det har gått utmärkt så ser jag fram emot att kunna laga mer mat nu.

Nu har jag fyra plattor. Och en stor ugn. Och en micro. Och ett kylskåp med frys. Kanske sätter jag in en diskmaskin också. Va. Den lyxen.

Bardisken vet jag inte hur jag ska göra med än. Den är för hög för att använda som matlagningsyta, och jag kommer inte sitta där och äta. Men den kanske är fin att ha som rumsavdelare? Att servera en mimosa på? Att ha växter på?

Den får stå kvar så länge och så bestämmer jag mig lite längre fram.

Tycker så mycket om tunnelbanekaklet och handtagen på luckorna. Det blir bra det här hörni.

Här är bilderna på hallen + vardagsrummet + badrummet också!

Välkomna till mitt bo <3

26 kommentarer till “Köket i min nya lägenhet”

 1. du är ju ganska social och gillar att ha folk omrking dig så tänker att då kanske bardisken kan vara nice? för att liksom ha flera olika sorters ytor för häng, som små egna platser i rummet, om man är många.

 2. Superfint! Minns när jag flyttade från en pyttelägenhet med två plattor och inga ytor. Där sängen stod i köket/vardagsrummet/matrummet och varje millimeter var utnyttjad till max. Känslan av att inte hitta telefonen när det ringde, den var för jäkla härlig alltså! Grattis till allt det nya!

 3. Behåll den, men skippa stolar. Tänk att ha blommor, frukt/grönsaksskålar, avlastningsyta när du lagar mat, kanske ha chipsskålar när du har besök? NICE ju

 4. Kan du inte ta bort den och ha köksbordet där, framför fönstren så där som Elsa Billgren har och soffa i det andra hörnet eller fritt i rummet med ryggen mot matbordet. Men vill ju ändå inte ha full sol när man kollar tv.

 5. SÅ FINT :’) tänker att du kan ha kvar bardisken men korta den?? vilket antagligen innebär att byta ut den. men tkr det är fint att ha ngt där som delar av! men kanske en lägre bänk så kan kompisar stå överallt och hacka mat när ni ska äta ihop

 6. Tänker att barytan är svinnice när man har fest. Lixom som ett mellansteg mellan köket och resten av lägenheten att ställa typ chips och drinkar på. alt om du bara kan korta ner hela skåpet så de går att använda som arbetsyta. Kom på en idé nu och det är att göra om ytan till bokhylla. Alltså sätta in hyllplan och ha böcker där?

 7. Jag skulle ta bort halvväggen så att ljuset kan flöda mer fritt in i lägenheten från köksfönstret! Stoppa ett matbord där ist vetja! :))

 8. Du kan ju ha den som avlastningsyta + servera mimosas 🙂 Typ ställa fruktskål, fina burkar med grejer i och sådär.

 9. Alltså får så mycket feels, och minnen till när jag klev in i min lägenhet första gången. Tänkte bara ”det här känns som en smutsig new york-lägenhet” och ”den är min”. Det kändes så! Är tacksam varje dag att jag bor här. Grattis till dig, vad kul du kommer ha!

 10. Först och främst: GRATTIS!! Så underbart att få kliva in i sin egna lägenhet den där första gången!!

  Angående bardisken! Jag är förvaringsjunkie och skulle dörmed ta bort den nuvarande bänken (som verkar vara en solid låda helt utan förvaring??) och byta mot en lägre, i höjd med resten av kökets bänkskivor. En som har förvaring!! Typ två stycken (målade eller omålade) Ivar från Ikea.

 11. Inget mysigare än att ha en vän sittandes vid baren med ett glas rödvin medan man lagar mat till dem <3

 12. Kul med lägenhet! jag hade behållt rumsavskiljaren, det bästa hade ju vart att smacka upp en vägg mellan kök och vardagsrum men det ser inte ut att vara mer än 1,2 m från köksbänken till bardisken så då får man ju inte plats med nåt bord där. Fördelen med att ha kvar bardisken är att vardagsrummet blir lättare att möblera, det är svårt att möblera ett vardagsrum med två väggar. Plus att du kan sitta där och äta frukost. Jag hade haft soffa, fåtölj och soffbord närmast bardisken och mittemot hade jag haft en lägre elfa hylla såhär: https://www.pinterest.se/pin/552746554236681320/
  Med tv på, för tv är fan livet, alternativt hängt upp en projektor i taket om du nu tycker tv är fult. Sen i andra änden av vardagsrummet hade jag tagit din betonggruvan hyllan och byggt vidare på så du får en stor bokhylla, med ett stort matsalsbord framför, alternativt att det står ett klaffbord som du vecklar ut när du har gäster. Då får du en soffhörna och en ”bibliotekshörna” med matsalsbord.

 13. Åhhhhåhå vad kuuuuul! Och vad fint! Grattis!! <3<3<3 jag tycker bardisken kan vara kvar, servera mimosa! Ha som hängplats osv.
  (Söker intensivt efter lägga i Stockholm och bostadförmedlingen har en(!) lägenhet som jag kan anmäla intresse till, tror det kan vara din lille i Vasastan! Tänk att en ligger näst sist bland 90 andra 23åringar, att det bara är vi som kan söka men att det är så många efter bara någon dags anmälning.. du får inte tipsa om hyresgäster va? Hehe. <3 en trogen följare, tänk! det hade varit roligt)

 14. såååå himla fint och kul för dig!!!! Älskar min lilla lägenhet men blir liksom också sugen på att flytta när jag ser det här, haha. Måla om, hembona, fixa nytt. Inspirerande <3

 15. en sak som jag tycker brukar göra så mkt för ett rum är lister! alltså taklister. Ser mkt rum-igare ut? Jättefin lght!!!!!!

 16. Ändå sjukt att mina kompisar bodde i exakt den där lägenheten för typ 6 mån sen innan de flyttade tillbaka till Australien 🙂 🙂

 17. Jag skulle lätt behållt ”bardisken”! Om inte som rumsavdelare (perfekt med soffan mot ju), så för att ens kompisar ska ha någonstans att hänga när man lagar mat och dricker bubbel och alla vill va i köket men inte har någon vettig uppgift

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar