Annons
Annons


Köket i min nya lägenhet


Plötsligt låg de i min hand. Nycklarna till min lägenhet. Jag pulsade genom snön för att komma dit, kände kylan bita i kinderna, men kroppen var fylld av rus och spänd förväntan. Halsontet och vintern liksom försvann runtomkring mig.

Annons

Jag gick upp för trapporna, tänkte, det här är mitt trapphus. Såg några solstolar stå lutade mot en vägg, intill dem den gemensamma balkongen, snötäckt. Tänker på att det kommer en vår och då kommer jag bo här. Då kan jag sitta på den balkongen eller springa ner till Årstaviken för att bada.

Ställde av mig skorna utanför dörren för att inte smutsa ner golvet och klev in. Plankorna knarrade under mina raggsockefötter. Provdansade det. Provsatt fönsterbrädan (nääästan tillräckligt bred för att sitta bekvämt i), öppnade garderoberna, drog ut fryslådorna (tänkte på all mat jag kan fylla den med!) och gick på toa på min toa.

Så. Otroligt. Pirrigt.

Jag inser dock att jag måste måla om det mesta. Så jag kanske får skjuta lite på flytten.
Allt har sin tid.

Jag ska visa er mitt kök. Här är mäklarbilderna från prospektet:

Såhär ser hallen ut i förhållande till köket. Tjejen som bodde där innan har liksom byggt upp en halvvägg för att man inte ska kliva rakt in i diskbänken och spisen.

I 3,5 år har jag lagat mat med två spisplattor och en minimal ugn. Jag har balanserat uppläggningsfat på kaffekokaren och skärbrädor över diskhon och även om det har gått utmärkt så ser jag fram emot att kunna laga mer mat nu.

Nu har jag fyra plattor. Och en stor ugn. Och en micro. Och ett kylskåp med frys. Kanske sätter jag in en diskmaskin också. Va. Den lyxen.

Bardisken vet jag inte hur jag ska göra med än. Den är för hög för att använda som matlagningsyta, och jag kommer inte sitta där och äta. Men den kanske är fin att ha som rumsavdelare? Att servera en mimosa på? Att ha växter på?

Den får stå kvar så länge och så bestämmer jag mig lite längre fram.

Tycker så mycket om tunnelbanekaklet och handtagen på luckorna. Det blir bra det här hörni.

Här är bilderna på hallen + vardagsrummet + badrummet också!

Välkomna till mitt bo <3

24 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar