Annons
Annons


Mamman och den tjuriga tonåringen i Essaouira


Låt oss åka tillbaka till Marocko en stund. Till Essaouira. Till tjugo grader och myllrande gator och skränande trutar. Det var eftermiddag och jag och mamma skulle göra stan.

Ganska snart blev vi indragna till en matthandlare. Så är det i Essaouira och Marrakech, om du så mycket som kastar ett ögonkast på ett föremål så ser försäljaren det DIREKT, och börjar visa dig andra saker, tar fram fotografier på sin familj, hävdar att saken är tillverkad i butiken (vilket stämmer ibland men oftast inte) och lovar dig högst kvalitet i stan.

Annons

De hjälps åt att ta fram mattor och vecklar ut dem framför dig medan du blir serverad myntate. Jag vet inte hur många mattor vi tittade på under vår resa, men kanske 50 stycken. Till en början hade jag ingen aning om vad jag tyckte om, men så småningom föll jag för de tjocka mattor som var färgade med indigo. Alltså blåa.

Den här färgskalan tyckte vi också om, morsan och jag. Apelsinorange, rosa och turkost.

Vi gick längre in i gränderna. Både jag och mamma var förkylda och vid det här laget var jag helt slut i kroppen, ville bara sitta ner och dricka kaffe och helst inte göra något alls. Ibland förvandlas jag en tjurig tonåring i hennes sällskap och på något jäkla vänster är hon tålmodig med mig då, fastän jag är ganska avskyvärd. Men hon menar att det är hennes moderliga plikt.

Gud vad jobbigt om jag har kids i framtiden och ska behöva stå ut med sånt. :///

Mamma tog den här bilden på mig som hon tyckte var ”urgullig”. När hon fotar mig kommer alltid den tolvåriga Flora fram. Hatten tillhör förresten cafét. De flesta ställen med terrasser har hattar man kan låna.

FÄRGERNA. Blev så inspirerad av dem. Har bestämt mig för att måla delar av min lägenhet i andra färger än vitt. Ska visa inspirationsbilder någon dag.

Solig mamsen.

Sen tyckte vi att det var dags för eftermiddagsdrink. Vi gick till en restaurang som heter Taros som hade pangutsikt över havet.

En caipirinha och en mojito tackarrrr.

Solens spektakel. Alltså att få se detta, vara i detta, det kändes nästan overkligt.

Sen åt vi en halvtrökig middag och spanade på vackra servitörer (okej mest jag) och lyssnade på livebandet som sjöng powerballader.

På återhörande <3

9 kommentarer till “Mamman och den tjuriga tonåringen i Essaouira”

 1. BRA inlägg Flora, relaterar så mycket till mamma-dotter-relationen!! Förvandlas också till en grinig tonåring ibland. Jättefina bilder, är glad att ni fick uppleva så mycket vackert!

 2. Va fint inlägg!!
  Jag undrar hur det var att resa som ung tjej med sin mamma? Alltså hur var det att gå runt på gatorna, sent på kvällarna, osv? Har upplevt så olika när jag varit utomlands, om en känt sig trygg eller inte. Var det något du tänkte på?
  Tack för spännande och fin bloggis <3

 3. Så himla fint! Blev inspirerad av er mamma-dotter-resa och tanken av lite quality time med min moder att jag ringde och frågade om hon ville resa bort till värmen.. mmmmmm!

 4. Vilken samling av underbara bilder! Jag är så nyfiken på din och din mammas relation; du skriver så varmt om henne och ni verkar ju vara väldigt bra kompisar utöver mor och dotter. Hur länge har det varit så? Hur ofta hörs ni av och hur ofta ses ni? Hur mycket personliga saker berättar ni för varandra? Mvh nyfiken tonåring som längtar till när jag och min mamma är på samma basis <3

 5. Lever för din blogg nu för tiden (följ dig sedan jag i i typ 9:an, så ett tag nu ialf), dina bilder och inlägg är alltid lika bra, gör en alltid lite gladare när man haft en dålig dag.
  (är så kul att se att du har stor variation, aldrig fel att få lite mat tips eller bara äran att se bilder från din vardag)

  Hoppas du har det fint!!!
  Kram <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar