Annons
Annons


Om min och mammas relation & en sjuk inbjudan – veckans lista


Veckans fråga:
Jag är så nyfiken på din och din mammas relation; du skriver så varmt om henne och ni verkar ju vara väldigt bra kompisar utöver mor och dotter. Hur länge har det varit så? Hur ofta hörs ni av och hur ofta ses ni? Hur mycket personliga saker berättar ni för varandra? Mvh nyfiken tonåring som längtar till när jag och min mamma är på samma basis <3

Annons

Mamma och jag har en väldigt stark relation. Hon går mig på nerverna ibland och kan göra mig arg på ett primalt sett som jag inte upplever i någon annan relation. Ibland blir jag så irriterad på henne när vi pratar i telefon att jag måste säga ”nu orkar jag faktiskt inte prata mer med dig för jag blir irriterad, det är lika bra att vi hörs sen”.

Men hon är också den tryggaste punkten jag har. Hon är den jag ringer när jag är ledsen. Jag kan gå runt och sakna doften av hennes hår, eller hennes hand över min kind.

Vi skrattar mycket tillsammans, pratar form (vi gillar båda inredning/kläder etc), skapande och relationer. Ibland pratar vi inte alls, utan sitter tysta i långa stunder.  Vi hörs en eller ett par gånger varje vecka men ses kanske var tredje eller fjärde. Vissa perioder mer, andra perioder mindre. Sedan jag blev singel har vi dock hörts mycket mer än tidigare. Det blir väl så.

Mamma vet vem jag dejtar eller går hem med. Vi pratar om sex, inte på detaljnivå, men ATT vi har det. Hon vet om jag är hård i magen eller om jag är bakis. Om jag behöver snus eller om jag är ångestfylld. Såhär har det varit de senaste åren, men efter att jag flyttade hemifrån. Jag kan rådfråga henne om saker, men hon kan också rådfråga mig.

Även om vi är nära vänner så är vi båda måna om våra roller.  Hon har mer tålamod med mig än jag har med henne. Hon ställer upp mer för mig än vad jag gör för henne. Hon är en mor, och jag är ett barn.

Veckans ljudbok: 
Just nu är jag här av Isabelle Ståhl

Veckans citat:

Veckans resa:
I morgon kväll åker jag och Alexandra till Bryssel. Vi är inbjudna till EU-parlamentet för att lyssna på seminarium om kvinnors roll i media, i samband med den internationella kvinnodagen. Alltså detta är så knäppt och häftigt och spännande att jag knappt tror att det är sant. ”Vi har valt att kontakta dig på grund av ditt engagemang i feministiska frågor såsom gemenskap och kreativt skapande för unga kvinnor, och genom din erfarenhet av att bygga en karriär genom digitala.”  <3333

Veckans fest:
Sara fyller 25 idag (grattis älskade älskade vän) och på lördag ska vi fira henne med mellofest. Kan inte vara mer pepp.

Veckans gala:
HE HE älskar att ens sätta den här rubriken. Ikväll är det Stora Ljudbokspriset och min bok Stanna (inläst av Philomène Grandin) är en av 5 nominerade böcker i kategorin ungdom!

Veckans begär:
Dessa linnepåslakan från Midnatt. Så fina toner. Speciellt Dromedary (nedan) och Wilted (rosa) i kombination.

Foto: Mikael Lundblad

Veckans frukost:
Chokladgröt. Varje morgon. Kajsa introducerade det för mig för flera år sedan, här är hennes recept:

1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 mosad brunprickig banan
En STOR klick jordnötssmör
Kanske 2-3 msk kakao

Koka ihop. Precis innan den är klar kan en slänga ner lite frysta hallon och/eller mango så de hinner tina i gröten. Ät. Kom i munnen. Dö grötdöden.

Veckans instagrammare:
Emilia Bergmark- Jiménez: @emiliavicenta. Hon skriver så jävla starkt om föräldraskap, kropp, reklam, feminism och fotografi. Trots att jag inte är i närheten av att skaffa barn så läser jag glupskt vad hon skriver om att vara mamma. Det är så drabbande och klokt.

Vad vill ni läsa om i veckan gullepluttesnuttguttar?

 

17 kommentarer till “Om min och mammas relation & en sjuk inbjudan – veckans lista”

 1. Känner så mycket igen mig i den mor- och dotterrelationen. Finns ingen som stör mig lika mycket som min mamma. Finns ingen jag vågar skrika på och bråka med som min mamma. Samtidigt finns det ingen som är tryggare. Berättar nästan allt för henne. Ibland vill jag typ gråta på golvet när jag tänker på hur tacksam jag är för henne. Mammor <3

 2. Mammor 💖💖 blir glad och ledsen när jag läser sånt här. Min mamma var min bästa vän och halvåret innan hon gick bort var jag nydumpad så ist för att gå på fester som man gör i gymnasiet satt jag hemma med mamma. Det märkligaste efter hon gick bort är att jag inte har någon att vara ett barn och bråka med på det sättet. Och jag kommer heller aldrig mer vara så älskad av någon som jag var av henne. Det är konstigt att vara ett barn utan sin mamma

 3. Åh!! Jag bor fortfarande hemma så min mamma och jag har inte riktigt kommit till den där punkten i vår relation ännu, men har ändå märkt en positiv förändring sedan jag blev mindre tonårig och mer ung vuxen. Vi bråkar väldigt sällan nuförtiden och pratar på ett mer öppet sätt, och det är så fint!

 4. Åh vad jag hoppas att jag får ha den relationen du beskriver till mina kids om sisådär femton-tjugo år <3
  Ska bli intressant att läsa recension av Just nu är jag här. (om du vill skriva det förstås). är ju den sortens bok som är lätt att bygga en diskussion kring, bortom bedömningen av det rent litterära och om man gillar själva boken eller inte.

  Men annars skulle jag gärna läsa bloggtips! laser du själv några blogger och vilka i så fall? mvh någon som alltid älskade bloggarna mer än något annat influencermedium för att jag GILLAR TEXT <3

 5. Flora! Du som är så haj på det här med bild och form, har du något/några tips på nåt ställe där en kan hitta snygga affischer att rama in? Jag hittar verkligen ingenting intressant till mina kala väggar någonstans…

 6. 100% igenkänning i mor- och dotterrelationen. Mamma<3
  Åh, är också så sugen på att läsa Just nu är jag här. Vore fint att få höra vad du tycker om den!

 7. Vad fint att du är nära din mamma!
  Min mamma har frontotemporal demens sedan några år tillbaka och har ca bara 1 vecka kvar att leva :'(
  Har gått väldigt snabbt bara den senaste månaden så är väldigt ledsen :'(
  Hoppas alla därute tar hand om sina mammor, dom lever inte för alltid! Min mamma är bara 58, så inget gammal ens 🙁

  1. alltså, all kärlek <3 blir så himla ledsen av hur dessa sjukdomar tar våra nära ifrån oss. min pappa är diagnoserad med alzheimers sedan ett par år tillbaka, också alldeles för ung för det. så all världens kramar till dig just nu <3

   1. Tack, vad snällt av dig! <3 Min mamma gick bort igår :'( Även fast det var väntat så är det ju självklart otroligt jobbigt :'( Min lillasyster gick bort för 3 år sedan, så nu får dom iaf vara tillsammans igen <3
    Ja, sådana här sjukdomar är så otroligt hemska :'( Hoppas verkligen att din pappa har det så bra det bara går med sjukdomen, och att ifall han bor på hem, att han får massa hjälp av underbar personal <3
    KRAM

 8. Hej Flora! Någon gång förra veckan la du ut en bild på din instastory på en uuunderbar rund korgväska, vart hittar man en sån fin?😍

 9. åh, det här om din mamma <3 så jäkla fint. jag bor just nu massa mil ifrån min mamma, men under påsk åker jag hem så att jag kan hänga med mina päron en hel långhelg. ser så mycket fram emot det!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar