Annons
Annons


Om min och mammas relation & en sjuk inbjudan – veckans lista


Veckans fråga:
Jag är så nyfiken på din och din mammas relation; du skriver så varmt om henne och ni verkar ju vara väldigt bra kompisar utöver mor och dotter. Hur länge har det varit så? Hur ofta hörs ni av och hur ofta ses ni? Hur mycket personliga saker berättar ni för varandra? Mvh nyfiken tonåring som längtar till när jag och min mamma är på samma basis <3

Annons

Mamma och jag har en väldigt stark relation. Hon går mig på nerverna ibland och kan göra mig arg på ett primalt sett som jag inte upplever i någon annan relation. Ibland blir jag så irriterad på henne när vi pratar i telefon att jag måste säga ”nu orkar jag faktiskt inte prata mer med dig för jag blir irriterad, det är lika bra att vi hörs sen”.

Men hon är också den tryggaste punkten jag har. Hon är den jag ringer när jag är ledsen. Jag kan gå runt och sakna doften av hennes hår, eller hennes hand över min kind.

Vi skrattar mycket tillsammans, pratar form (vi gillar båda inredning/kläder etc), skapande och relationer. Ibland pratar vi inte alls, utan sitter tysta i långa stunder.  Vi hörs en eller ett par gånger varje vecka men ses kanske var tredje eller fjärde. Vissa perioder mer, andra perioder mindre. Sedan jag blev singel har vi dock hörts mycket mer än tidigare. Det blir väl så.

Mamma vet vem jag dejtar eller går hem med. Vi pratar om sex, inte på detaljnivå, men ATT vi har det. Hon vet om jag är hård i magen eller om jag är bakis. Om jag behöver snus eller om jag är ångestfylld. Såhär har det varit de senaste åren, men efter att jag flyttade hemifrån. Jag kan rådfråga henne om saker, men hon kan också rådfråga mig.

Även om vi är nära vänner så är vi båda måna om våra roller.  Hon har mer tålamod med mig än jag har med henne. Hon ställer upp mer för mig än vad jag gör för henne. Hon är en mor, och jag är ett barn.

Veckans ljudbok: 
Just nu är jag här av Isabelle Ståhl

Veckans citat:

Veckans resa:
I morgon kväll åker jag och Alexandra till Bryssel. Vi är inbjudna till EU-parlamentet för att lyssna på seminarium om kvinnors roll i media, i samband med den internationella kvinnodagen. Alltså detta är så knäppt och häftigt och spännande att jag knappt tror att det är sant. ”Vi har valt att kontakta dig på grund av ditt engagemang i feministiska frågor såsom gemenskap och kreativt skapande för unga kvinnor, och genom din erfarenhet av att bygga en karriär genom digitala.”  <3333

Veckans fest:
Sara fyller 25 idag (grattis älskade älskade vän) och på lördag ska vi fira henne med mellofest. Kan inte vara mer pepp.

Veckans gala:
HE HE älskar att ens sätta den här rubriken. Ikväll är det Stora Ljudbokspriset och min bok Stanna (inläst av Philomène Grandin) är en av 5 nominerade böcker i kategorin ungdom!

Veckans begär:
Dessa linnepåslakan från Midnatt. Så fina toner. Speciellt Dromedary (nedan) och Wilted (rosa) i kombination.

Foto: Mikael Lundblad

Veckans frukost:
Chokladgröt. Varje morgon. Kajsa introducerade det för mig för flera år sedan, här är hennes recept:

1 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 mosad brunprickig banan
En STOR klick jordnötssmör
Kanske 2-3 msk kakao

Koka ihop. Precis innan den är klar kan en slänga ner lite frysta hallon och/eller mango så de hinner tina i gröten. Ät. Kom i munnen. Dö grötdöden.

Veckans instagrammare:
Emilia Bergmark- Jiménez: @emiliavicenta. Hon skriver så jävla starkt om föräldraskap, kropp, reklam, feminism och fotografi. Trots att jag inte är i närheten av att skaffa barn så läser jag glupskt vad hon skriver om att vara mamma. Det är så drabbande och klokt.

Vad vill ni läsa om i veckan gullepluttesnuttguttar?

 

17 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar