Annons
Annons


När jag provmålade lägenheten


Hej alla söndagsmänskor. Här hemma är det tyst och lugnt. Bara tickandet från spistimern och ett svagt sus från Barnhusbron. Jag bakar kakor (omg det är sant) och det doftar kanel i hela lägenheten.

I fredags åkte jag till nya lägenheten för att provmåla väggarna. Alla bilder i det här inlägget är tagna av Julia Hallström/Illustra, som hade hört av sig och frågat om jag ville ses och bli fotograferad. Det ville jag. Tycker så mycket om bilderna.

Annons

Lil’ Monkey testar färg. Kan inte rekommendera någon att göra det med feber och utan ordentliga verktyg. Nästa gång (när jag testar rosa nyanser i sovrummet) ska jag köpa flera rollers och tråg, så att jag slipper tvätta av rollern hela tiden (blev så blött och slabbigt – har inte ens handdukar i nya lägenheten).

Färgerna ser annorlunda ut IRL, men jag är så kär i dem.

Fick en underbar kommentar på Instagram som löd: Du ser ut som allas pappa på 80-talet <3 

I verkligheten är nyanserna mörkare och kallare. Jag ska nog testa ännu fler. Kanske måla större ytor också?

Jag ska snart åka några våningar ner för att bruncha med grannarna. Sedan kommer jag tillbringa resten av dagen i vågrätt läge. Ska man få bli frisk någon gång eller.

Har ni tips på någon ny bra teveserie på Netflix eller SVT-play?

Foto: Julia Hallström

27 kommentarer till “När jag provmålade lägenheten”

 1. Kolla in Nailed it på Netflix, folk som inte kan baka ska försöka efterlikna tårtor och dylikt. Helt fantastiska personligheter också.

 2. LOVE! Säsong tre kom just på netflix! SÅ himla himla bra och roligt om hur svårt det kan vara att få en relation å funka! Älskar den!

 3. Håller med om blue planet 2!
  I övrigt rek jag ”everything sucks” på Netflix. Otippat bra, den är inte vad den verkar. På SVT kollar jag bonusfamiljen och husdrömmar och som en bonus slänger jag in treans ”hemliga beundrare”. Går att se gratis på viafree på nätet.

  1. Håller med om ”Everything sucks” – blev först besviken när jag insåg att det var en serie som utspelar sig på nittiotalet men är gjort 2018, men trots det tyckte jag mycket om den 🙂

 4. Nya säsongen av ”Gift vid första ögonkastet”, och ”Riktigt bra sex…”. Båda på SVT play! <3

 5. Unge lovende eller unga lovande som den heter på svenska. Finns på svtplay, såg att tredje säsongen kommer dit snart också 🙂

 6. Den första gröna nyansen från vänster har vi i vårt arbetsrum! Den är så himla härlig. Varje gång jag sätter mig framför datorn känns det så lugnt i själen. Jag kan bara rekommendera den!

 7. Tjejer bakom galler, på Netflix. Dokumentärserie om unga tjejer som är intagna på en ungdomsvårdsanstalt. Så lätt att avfärda dem som ”bråkstakar som förstör sitt liv”, men man får sådan förståelse och insikt i hur de hamnat där de är. Och se hur vissa i personalen verkligen bryr sig och gör allt för tjejerna. Det är så fint! Också väldigt bra att se om man som du och jag har levt ett ganska privilegierat liv med stabila familjer och omgivning. Ganska ögonöppnande. Varning för mkt gråt dock.

 8. Jag har hört att det bästa sättet att provmåla är att måla på en bit plywood om ca 40×60 cm, alltså inte direkt på väggen. Fördelen med detta är att du då kan bära runt din målade skiva och luta den mot olika väggar, och se den i flera olika ljus – samt i flera olika rum, om man så önskar.

 9. Lovesick, Brooklyn Nine Nine, Godless, Jessica Jones (ny säsong ute), Fab 5/Queer Eye, The IT-crowd, The Killing, Zumbo’s Just Desserts. Netflix allihopa 🙂

 10. Flora jag fick lagom med panik när jag såg dina stories den där dagen… Skitviktigt att du torkar av rollern ju!!! Fattar om du inte hade handdukar eller toapapper eller så och att du redan vet detta men ville bara säga! Måla är bäst annars. Jag har en fantastisk mintgrön vägg i mitt kök, en behaglig grå färg i vardagsrummet och en galet magisk mörkblå färg i sovrummet. Men bara som fondvägg, tycker det blir för mycket annars!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar