Annons
Annons


Filmer jag vill se på bio & hur man kan få en hyresrätt i Sthlm som ungFoton av Julia Hallström.

Veckans craving:
Är så biosugen! Jag vill se Black Panther, Hjärtat, Ladybird och Tårtgeneralen.

Veckans instagramkonto:
@Blackvogue_se. Lovette Jallow skriver om rasism, diskriminering, vithetsnormen, skönhetsindustrin, slaveri MED MERA på ett jävligt smart, kraftfullt och tillgängligt vis.

Annons

Veckans fråga:
Hej Flora! Är så nyfiken på hur ni fått tag på dessa lägenheter? Är det från den vanliga bostadskön i Stockholm? Det känns som att man aldrig kommer få tag på något innan 30 <3

Hej! Bostadsförmedlingen i Stockholm har något som kallas ungdomslägenheter, som är lägenheter avsedda för ungdomar mellan 18-26. Du behöver alltså inte stått i kö i hundra år för att få en ungdomslägga. Om du anmäler dig samma dag som du fyller 18 år har du störst chans att få en ungdomshyresrätt. Men det kan vara värt att ställa sig i kön även om det har gått en tid sedan du fyllde 18 (även om det blir betydligt svårare då).

Lägenheterna är reserverade för en viss ålder (18-åringslägenhet, 19-åringslägenhet osv). Dagarna innan jag fyllde 20 hade jag störst chans att få en 19-åringslägenhet eftersom jag då hade stått längst i kön av alla nittonåringar som ansökte. Hoppas att jag förklarar någorlunda begripligt!

Veckans citat:

Veckans lägenhetsfix:
Jag har valt färg (ni ska få se vilka två nyanser det blev) och den här veckan kommer troligtvis målarna att börja med grundarbetet. Tror att det kommer bli så jäla fint hörni, är så pirrig.

Veckans musik:
På torsdag släpper Klara & Jag ny låt och då ska vi fira så uta bara helvete!

Veckans längtan:
Påsk! Då ska jag till vårt lantställe i Hälsingland. FYFAN vad mysigt, det är min bästa plats på jorden.

Veckans fest:
Ellen ska ha födelsedagsfest på lördag och om jag känner henne rätt så kommer det att bli svinmycket dans och ös. Temat är FÄRG, känns ju härligt, visst?

Veckans jobb:
Jag ska sysselsätta mig med arbetsprover till några utbildningar (pallar ej droppa vilka, för då känns det som att jag kommer jinxa det). Utöver det ska jag gästa en podcast och en youtubekanal (säger man ens ”gästa en youtubekanal??”), fotografera och skriva ihop två samarbeten och förstås skapa göttigt bloggmaterial.

Veckans pepp:
Ikväll lanserar jag och Alexandra något roligt! Vi är så peppade på detta och hoppas att ni också ska gilla. Klicka er in på bloggen senare! Stay tuned :—–)

Önskeinlägg denna vecka?? <3

13 kommentarer till “Filmer jag vill se på bio & hur man kan få en hyresrätt i Sthlm som ung”

 1. Bra med lägenhetsinfo! Tänkte bara rätta lite och säga att det inte går att ställa sig i kön innan en fyllt 18. (Tror det var annorlunda förut dock.) Så nu gäller det istället att anmäla sig på 18-årsdagen 🙂 Och ingen stress med att ställa sig i kön precis efter tolvslaget, för är det flera på en lägenhet som har kötid från samma dag är det den som anmäler sig först till lägenheten som hamnar först!

 2. Är spänd på vad ni lanserar ikväll! Tänkte bara att jag inte sett din praktikant Angela på länge. Är hon kvar? Är även spänd på lägenheten!! Kram

 3. Skriver du anteckningar i mobilen? Kan vara lite för privat kanske, men gick precis själv in och läste flera månader och år gamla anteckningar jag skrivit som har med allt från utekvällar till breakups och göra, tycker det är så fint, ibland sorgligt men också mycket kul ju! Ibland frågar jag vänner om dom har några guldkorn där ifrån.. Har du?
  Tack för fin läsning varje dag, du verkar som den mest härliga personen någonsin! Kram

 4. Skulle gärna höra tips om att köpa lägenhet, om du känner att du någon gång har tid för det. Tror det kommer att vara aktuellt för mig om några år, men känner mig sååå lost! Samtidigt känns det lite pinsamt att fråga andra för man känner på något sätt att man efter en viss ålder skall ha koll på detta med lån, ränta, köpa bostad etc. Behöver nog en dummy’s guide, hahah. :’) Hoppas du får en fin vecka!

 5. Hej! Är det svårt, eller blir det någonsin problem, att balansera blogg med umgänge? Jag tänker om du tex hänger med en eller två personer från ett gäng, har bloggen någonsin ställt till med problem då? I och med att alla kan gå in och läsa funderar jag på ifall bloggen kan ligga som grund till avundsjuka? Jag och en kompis ska hitta på en lite speciell grej till helgen och har inte bjudit in någon annan från vår umgängeskrets, och jag är orolig för att de kommer känna sig utanför – även om de kan rationalisera det hela och fatta att vi två vill och behöver åka ensamma osv, men känslor e ju inte rationella. Jag hade aldrig pallat haft en sån här stor blogg pga det, tycker det är svårt som det är med inbjudningslistor till fester o dylikt, haha. hoppas du förstår min fråga!

 6. Hej!! Håller på o bokar en resa till marocko och ska några dagar till Essaouira. Tänkte bara kolla med dig om du tyckte det var najs att bo på ett mindre riad inne i stan? eller om du nu hade valt att bo på ett hotell, som det ni hängde på på dagarna, istället? 🙂 I Marrakech kommer vi ju ändå bo på ett Riad. Ha en fin dag!!

  1. Hej! Vad kul! Jag tyckte att Villa Maroc var UNDERBART, det är allt jag kan säga. Vet inte alls hur vår vistelse i Essaouira hade varit utan att vi bodde där, känns som att det var halva grejen med resan om jag ska vara ärlig. Men man kan ju åka på dagstrippar till Les Jardins Villa Maroc 🙂 <3

   1. Åh tack! ska kolla på det 🙂 vad tyckte du om Essaouira i övrigt? är det värt att åka dit? Vi har inte helt bestämt vad vi ska göra förutom några dagar i Marrakech nämligen 🙂 <3

    1. Jag tyckte mer om essaouira än marrakech! Pga mycket lugnare 🙂 Alltså det är inte så KUL där, men väldigt mysigt. Och vi låg ju mest i solen och drällde 🙂

 7. Hej! Om du känner dig redo och så hade varit gött med lite update om hur det känns med break up:et, nu när det gått lite mer tid. Det är så fint att du skriver så personligt, det hjälper många! Du är en väldigt inspirerande person!
  Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar