ANNONSSAMARBETE MED NAKED JUICE

Mina bästa mellanmål, del 4 – melliskakor


Vem får förhöjd salivproduktion av ordet mellis? Jag får.

Den här veckan har jag bakat! Och det var superenkelt! Till det här receptet krävs bara 6 ingredienser och ingen mixer. Det går finfint att mosa ihop allt med en gaffel.

Vid det här laget vet ni ju att jag älskar allt som har med jordnötssmör att göra, så det är föga förvånande att det är en av huvudingredienserna i de här kakorna. Kakornas konsistens är ganska mjuk, men bananerna och jordnötssmöret gör att det binder bra.

Melliskakor med blåbär och kanel
12 st

Du behöver:
2 mogna bananer (övermogna funkar fint)
1 dl jordnötssmör (jag gillar crunchy)
3,5 dl müsli eller granola (jag tog 3 dl granola och 0,5 dl havregryn)
1,5 dl frysta blåbär
kanel
en nypa salt

1. Sätt ugnen på 175 °C
2. Blanda samman ingredienserna
3. Klicka ut smeten med två skedar på en bakpappersklädd plåt
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter
5. Låt svalna!

De här kakorna funkar utmärkt att ta med i en burk och snacksa på när du sitter på biblioteket och pluggar, är på väg hem efter teaterlektionen eller får blodsockerfall på tunnelbanan.

Smoothien heter Green Machine och kommer från Naked. Den innehåller exempelvis äpple, kiwi, ananas, spirulina, broccoli, vetegräs, vitaminer, mineraler och naturliga sockerarter från frukt. Puh! Lång mening! Supergod i kombination med kakorna. Du kan köpa den på Coop, Ica, Hemköp, Pressbyrån och utvalda caféer.

Detta är ett vinnarmellanmål om du frågar mig.

Vad är ditt favvomellis just nu?

Här är mina tidigare favoriter:
Del 1.
Del 2.
Del 3.

Annonssamarbete med Naked Juice.

2 kommentarer till “Mina bästa mellanmål, del 4 – melliskakor”

  1. Så gott!! Själv har jag ätit mycket bananglass på sistone. Mixat fryst banan med jordnötssmör eller kakao blandat i.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar