Annons
Annons


Boktips: Ingen jämfört med dig


Jag läste en himla fin bok förra månaden. Å alltså. Jag fick den på posten, började läsa och fastnade liksom i sängen med boken fast jag hade massa saker att göra. Sånt händer mig inte jätteofta.

Ingen jämfört med dig handlar om Stewe som är sexton år och tillbringar sommaren på sitt lantställe med familjen. Han är i skuggan av sin karismatiska storasyster, är heartbroken efter att ha blivit ratad av sin bästa vän och förbereder sig för att pina sig igenom sommaren.

Annons

En dag när han är ute och ror på älven så ser han en ung man ligga på en brygga. Det är John, lite äldre, gyllenbrun, snygg. Stewe börjar i hemlighet tillbringa dagarna hos John, i stugan som John påstår tillhör hans farbror, eller var det morbror?

Parallellt får vi träffa John och Stewe som möts på nytt, nu vuxna, med helt skilda liv. De frågar sig själva och varandra: Vad var det egentligen som hände den där sommaren?

Jag tycker så oerhört mycket om dialogen i den här boken. Dramaturgiskt var den tyvärr lite förutsägbar, men utöver det har jag inte mycket att klaga på. Har i ärlighetens namn tipsat typ alla jag träffat om denna!

LÄS FÖR TUSAN.

4 kommentarer till “Boktips: Ingen jämfört med dig”

  1. Förstår hur du tänker men: För oss som e gay är dessa jämförelser tyvärr lite förminskande. Det du ska göra när du läser/ser gay-grejer är att jämföra med ALLT du sett/läst om kärlek. Det är sårande att du ens tar upp kille möter kille som en så udda sak. Vi är som ni. Vi är inte exotiska, vi är inte Moonlight och Call me by your name. Vi är fucking varje rolig, romantisk, hemsk film du sett. Lika mkt som ni.

    Det behövs lite mer inkluderande analys innan man skriver om en diskriminerad grupp.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar