Annons
Annons


Vaknar hemma


Vaknar.

Ja men såklart.

Här bor jag nu.

Jag tittar ner på mina fötter under citronerna. Den rosa väggen bakom. Min näsa har redan vant sig vid färglukten.

Drar ut lådan i nya garderoben. Sätter på mig jeans som krympt i tvätten. Drar upp persiennerna. Den ordningen. Här är mer insyn än i min förra lägenhet. Visserligen en fotbollsplan här utanför, men ändå, mer insyn.

Annons

Några barn spelar redan där. På väg till skolan kanske.

Kajsa sa igår att jag kommer bli fotbollsproffs av att bo här.

Jag går till Ica Riddaren två minuter efter att de öppnat. Köper snabbkaffe och mitt livs första förpackning hushållsrullar. Tittar på kassörskan, tänker, mig blir du inte av med.

Kommer hem, Yrsa sitter utanför min port med tulpaner under armen. Klockan är 08.15 och solen målar gårdsplanen vit. Jag har ingen vas hemma men sprider ut dem i dricksglas.

Jag säger till henne att det känns som att jag är på semester. Hon hjälper mig bestämma i vilken låda jag ska lägga stavmixern.

10 kommentarer till “Vaknar hemma”

  1. Flora du skriver så fint, jag blir lite knäpp! Precis som när jag läser en bok och behöver pausa för att läsa om en formulering, för att den är så bra, blir det! ÄLSKAR det här!

  2. Grattis till nya lägenheten!!!! Om du bor där jag tror (hehe ursäkta om creepy men du har ju gett lite hints och bor själv i dessa hoods) så hoppas jag du upptäckt Rackarbacken sen tidigare, liten dold park som ligger invid SÖS och med utsikt över Årstaviken, som en liten plattform perfekt för picknick invid Erikdahlsskolan och kolonilotterna! Tips annars (:

  3. Blev liksom gråtigt lycklig av den här texten. Pirrig över liv och lägenhet och grattis till båda. Och tack för sjukt fina texter. Känner igen mig så mycket fast det var rätt längesen jag satt i min egna första lya. Ville bara säga det. Trevlig söndag!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar