Annons
Annons


Vårplagg jag vill äga


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Goder morgon. Idag är stora rensdagen av gamla läggan. Vet inget tråkigare än att sortera saker (har lådor fyllda med gamla 3D-glasögon, utländska mynt, omoderna telefonladdare och typ födelsedagskort som jag ska bestämma mig för vad jag ska göra med) men jag bunkrar upp med avsnitt av Lundströms bokradio så ändå helt okej trevligt? Sen ska jag ha Kajsa och Bea på middag. Har fortfarande ingen belysning i nya lägenheten så det blir romantic dinner with candle lights. ; — )

Annons

Hur som! Fick en läsarfråga.

Hej Flora! Har inte du tips på fina vårkläder som finns i butik nu? Vad har man ens på sig i det här vädret?

OM jag har. Kan eventuellt ha tillbringat hela söndagskvällen på olika hemsidor så du frågar i rättan tid. Här är mina favoriter:

Ultimata jeans (reklamlänk via Apprl) och HÄRLIG blus (reklamlänk via Apprl) från Gina Tricot.

Gula hängselbyxor (reklamlänk via Apprl) och en tokfin mönstrad blus (reklamlänk via Apprl) från Monki.

Jacka (reklamlänk via Apprl) i min sovrumsfärg från Samsøe & Samsøe och jeans (reklamlänk via Apprl) från Filippa K. Så ovanligt med mjuka och stretchiga jeans som ändå ser kraftiga ut i tyget. Vill prova dem i veckan.

Klänning från Reformation och hängselbyxor från Topshop med det märkliga namnet awkward dungarees.

Alltså KOLLA på den här jackan (reklamlänk via Apprl) ? Otroligt fin. Och en orange stickad tröja (reklamlänk via Apprl)  vore ju inte fy skam.

Ett par perfekta utsvängda brallor (reklamlänk via Apprl) från & Other Stories och en drömväska (reklamlänk via Apprl) från Ganni. Kan jag leva utan den?

Och när man inte trodde att det skulle kunna bli bättre så ramlar man över de här utsvängda manchesterbyxorna (reklamlänk via Apprl) ? Serrrriöst. Tycker också så mycket om tröjan (reklamlänk via Apprl) . Båda från Weekday.

Ahhh kolla den här byxdressen (reklamlänk via Apprl) . Andrea har en likadan fast blå och den är ju så jäkla fin. Vill härma. Linnejackan är från Zara.

Två till från Zara. En totalt ljuvlig skjorta och en byxdress (som ser ut som en klänning!). Jag har en likadan fast i ett annat mönster. Älskaren.

Marimekkos blå- och rödrandiga kollektion är en dröm. Här är skjortan (reklamlänk via Apprl)  och här är t-shirten (reklamlänk via Apprl) .

Det var alles för den här gången. P&K!

24 kommentarer till “Vårplagg jag vill äga”

 1. Jättefint! Men du flora jag blir typ andfådd av att läsa dina inlägg nuförtiden.. Någon annan som också blir det eller är det bara jag som överreagerar på utropstecken? Haha

   1. Jag håller med om vad Johanna skriver! Har dock inte reagerat på utropstecken utan snarare en ”snabb” eller ”hurtig” stil i själva texten som känns lite stressad och krystad. Inte på dina inlägg med längre beskrivande text om t ex Hälsingland eller ditt break up, men ganska mycket i vardagsinläggen som detta med kläderna. Förlåt, ganska konstig synpunkt jag har egentligen eftersom jag inte ens kan sätta ord på vad jag menar 😛 tycker hemskt mycket om din blogg och den är av mina favoriter, men önskar väl kanske att det skulle vara lite mindre klämkäckt eller vad man ska säga 🙂

    1. Ja men faktiskt, jag håller med om detta! Fattar ju att det är lite ironi bakom hurtigheten men blir ändå lite stressad av den om du fattar? Obs obs bara konstruktiv feedback för hur bloggen kam bli ännu bättre. Älskar allt du gör Flora Of course ❤️

 2. Hallå Flora, jag har en fundering som dyker upp varje gång du gör inlägg relaterat till kläder/mode, menar inte alls nu att vara dömande eller moralryttare på något sätt men kan inte låta bli att fråga hur du tänker kring hållbarhet och schyssta tillverkare när det kommer till kläder/mode. Både Gina tricot, Zara och typ alla märken associerade till H&M är ju rätt kassa både när det kommer till hur miljömässigt hållbara deras kläder är och deras arbetares villkor så undrar helt enkelt hur du resonerar kring det? (:

  1. Hej! Superrimlig fråga. Jag resonerar som så att jag tipsar om kläder från olika märken, så kan mina läsare själva ta ett beslut om hur mycket pengar de kan lägga på plaggen. Att köpa mer hållbara kläder är ju ofta dyrare, och alla som läser den här bloggen har inte råd med det. Förhoppningvis lämnar mina läsare, precis som jag, kläderna till second hand när de har tröttnat på plaggen. Och tar ansvar för sitt egna shoppingbeteende. Jag älskar kläder och vet att många av mina läsare också gör det, därför tipsar jag om härligt vårmode, men självklart ska vi tänka på vår konsumtion.

 3. Jag har en fråga: Har du någon gång kollat på saker du haft på dig förut och tänkt ”oh noez, vad tänkte jag?” Och då menar jag inte från när du var typ 14, utan outfits som är från ganska nyligen, typ från att du var kanske 18-19 eller senare? Obs att jag inte menar att du klär dig illa, det vore bara en sådan rolig grej att se dig reflektera kring, hur din smak kanske förändrats bara de senaste åren. Lite som du gjorde i den där podden om singel-klädslar, fast i bild-format.

 4. Har både Filippa K jenasen (men i en mörkare klassisk blå tvätt) och de rosa i manchester från Weekday. ULTIMATA nederdelarna och allt jag behöver i mitt garderobsliv. Bekvämare än pyjamas.

 5. Stort städ/rensningspeppstips är Konsten att städa av Marie kondo, man får läsa den med en nypa salt men finns mycket praktiskt användbara grejer där och var en kul lättläst bok

 6. Hej!! Jag undrar vart dina typ navy vida jeans är ifrån med stripes?? Har sett dom på flera av dina instagram bilder och har letat ihjäl mig på internet utan resultat. Tack för svar!!<3

 7. Hej Flora! Jag undrar på en ting: jag är ifrån Norge (men bor i Sverige atm) och ser at båda här och hemma så bruker bloggarna ofte rätt dyra kläder: inte alltid typ dom dyraste designers, men från typ Acne och sådär. Du användar på din sida mer prisvärda märken. Är detta eftersom du tycker att det är för mycket att typ betala 3000 för en tröja, eftersom du gillar de billigare kläder bättre, eller eftersom du vill tipsa dina läsare om kläder de faktiskt har råd? Bara nyfiken. Det är uppfriskande! Det verkar annars som när människor har relativt goda råd, så de börjar att köpa mycket dyra saker. Du har din egen lägenhet, men håll dig till prisvärda kläder.

  1. Hej! Jag tänker självklart på min målgrupp när jag länkar plagg, annars vore det ju tråkigt. Men jag brukar typ alltid blanda olika prisklasser i den här typen av inlägg (ett par jeans från Filippa K kostar ju 1700 medan de från Monki kostar typ 500). Jag köper själv kläder i olika prisklasser.

 8. Kläderna är jättefina! Men (och nu vill jag inte låta dömande eller moraliserande, alla drabbas ju av konsumtionslust med jämna mellanrum): snälla snälla tänk efter innan ni klickar och köper. Så gott som alla dessa ovanstående plagg kan hittas i någon version på loppisar, och de flesta av dem innehåller polyester och akryl och annat som sipprar ut i jordmånen och vattendragen och fuckar upp dem med VARJE tvätt (för att inte tala om bl.a. Zaras oförsvarliga produktions-och arbetarvillkor etc etc). Alla vet ju detta redan såklart, men det är otroligt viktigt att vi alla tänker över vår konsumtion och inte väntar på att lagstiftarna reglerar grejer i skick för då får vi vänta jävligt länge. Ps. Tack för din blogg och genuina röst!

 9. Hejhej!
  Detta har absolut inget med inlägget att göra men kollade på din och Alexandras vlogg nu och såg du blivit klar med manus, ”typ”. Grattis! Men ungefär hur många a4-sidor skriver du till detta manus och hur många a4-sidor var det i din förra bok? Kanske att du svarat på detta innan men hittar ej hehe. Grym du e!

  1. I mitt nuvarande manus är det i nuläget 112 A4-sidor. När jag hade ett utkast på Stanna var det 162 A4-sidor! <3

 10. Alltså Flora, dina såna här inlägg klår verkligen alla andras! Jag tycker det är så himla snällt att du skriver ut från vilken butik kläderna kommer, och inte bara slänger in en adlink och skriver typ ”klicka här för att se varifrån toppen kommer”. Så mycket roligare att läsa inläggen och klicka mig vidare till plaggen när jag vet att jag har råd med dem (och kan undvika de märken som är lite dyrare). Så TACK för fina tips på vårplagg!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar