ANNONSSAMARBETE MED NAKED JUICE

Mina bästa mellanmål, del 5 – chokladgröt med havtorn


Mellis! Varje! Dag! En nödvändighet i min arbetsdag, för annars blir jag arg och sur och tvär.

Jag tycker om att variera mig när det kommer till mat och vill gärna äta många olika saker under en vecka, men jag har vissa rätter jag återkommer till om och om igen. Chokladgröten är ju en sån. Kajsa introducerade den till mig våren 2016 när vi var nysinglar och synkade i såväl mat som singelliv. Sedan dess kanske jag har bloggat om den tio gånger.

Den här gången har jag däremot toppat det hele med HAVTORN. Det är så svajnigt gott tycker jag. Finns i frysdisken. Utöver havtorn så har jag haft jordnötssmör, granola (med kokosflakes i), banan och havremjölk på.

Smoothien heter Blue Machine och kommer från Naked. Den innehåller en massa pressad frukt, närmare bestämt 74 blåbär, 5 björnbär, 3 ⅓ äpplen och 1 ⅔ banan. Den är jättegod och smakrik! Du kan tjacka den på Coop, Ica, Hemköp, Pressbyrån och utvalda caféer.

1 portion chokladgröt:

1 dl havregryn
1 dl havremjölk
1 dl vatten
1 mogen banan
2 msk kakao
1 stor sked jordnötssmör
socker efter tycke och smak

lite flingsalt

Mosa och koka ihop! Toppa med sånt du gillar.

Allt jag lagar ska ha flera konsistenser: mjukt/krämigt (gröten och bananen), krispigt (granolan) och tuggmotstånd (havtorn).
Och vara sött (socker/banan), salt (jordnötssmör/havssalt) och syrligt (havtorn). Tips!

Andra favoritmellis:

Rostat fruktbröd med vegansk färskost, avokado, chiliflakes, salt, peppar och smörgåskrasse.

Fröknäcke med jordnötssmör och banan

Äppelbåtar med jordnötssmör + rågbröd med vegopastej och smörgåsgurka

Melliskakor med blåbär och kanel

Har någon av er mellistips till mig?

4 kommentarer till “Mina bästa mellanmål, del 5 – chokladgröt med havtorn”

  1. Ääääälskar chokladgröt!!! Idag gjorde jag även en variant där jag kokade min gröt i havredryck med smak av choklad (typ oatly) vilket blev S Å bra. Jättegott med hallon till. Annars tipsar jag om digestive! Gott med jordnötssmör och banan, smör och salt eller bara som det är.

  2. Önskeinlägg: picknickmat. Nu näre börjar pirra i människors picknickhjärtan <3 gärna några tips på sånt som kräver lite(men enkla) förberedelser hemma och några tips på sånt som finnes på Coop typ en kvart innan man vill picknicka o d enda vi har är en filt…:))) (du kanske göra detta utav nåt fint samarbete)

  3. Konstigt det där med mellis. Det är det jag längtar till mest under dagen. Då blir det mjölk + granola och kanske någon banan eller frysta hallon till, som toppas med kanel. Min bästa just nu: Havre-/mandeldryck, chokladgranola, några banan slice och frysta hallon (som kyler ned mjölken). Och kanelen.

    Chokladgröten är ju drömmen! Mm.. tur att det snart är frukost för min del :)))
    Kika gärna in hos mig: https://nouw.com/alwayshungry

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar