Annons
Annons


Kan man få vara glad utan att vara kär?


En vän till mig skrev: Är på äckligt bra humör. Är så glad!
Och jag skrev: ÄR DU KÄR?
Och han skrev: Kan man få vara glad utan att vara kär?

Såklart får man det.

Jag är ju det. Inte kär. Men glad för det mesta.

Annons

Känner våren i ansiktet, huden har börjat anta en annan färg, i backen ner till Eriksdalsbadet lyser krokusarna lila.

Hånglar då och då. Gör frukost på mitt vis eller säger du kan ta en banan.

Igår såg jag en vacker kille på en bar. Jag skrev en lapp och lade den i hans ficka.

Gick därifrån och sträckte ut fingrarna framför My, sa, kolla hur mycket jag skakar.

Han skrev sen.

Jag går på mina knarrande golv. Packar upp stekflottiga kokböcker. Har fönstren på vid gavel.

Har danslektion. Gör fel hela tiden, snurrar åt motsatt håll, är kanske sämst i gruppen, det gör inget.

Det är april. Det är tjugo grader. Utanför mitt fönster kan jag höra ljudet från de som spelar fotboll.

I måndags bjöd jag hem Kajsa, Bea och Mirjam på middag. Första middagen jag lagat i mitt nya kök.

Jag gjorde en sötpotatisgryta, för så förutsägbar är jag tydligen. Med quinoa, krispiga sockerärtor, koriander och lime.

Mirkan.

Systrarna Rundström on tour.

Vi förflyttade oss in i livmodern sen.

No photos!

Mina älsklingar i min säng <3

Ja. Man kan vara glad utan att vara kär.

20 kommentarer till “Kan man få vara glad utan att vara kär?”

   1. men asså jag fattar inte. förra gången du va singel antydde du att du var bi flera gånger? vad hände med det? du sa för några veckor sen i en pod att du bara dejtar killar och här skriver du att du inte kan vara lycklig utan manlig bekräftelse… fattar ingenting. blir riktigt ledsen om du bara antydde att du var bi för att typ verka speciell.

    1. Hej! Nu behöver ju inte jag egentligen stå till svars för mitt kärleksliv och sexuella läggning, men eftersom du blir ledsen så tänker jag att jag svarar. Jag dras till både tjejer och killar, men dejtar bara killar för tillfället. Jag har inte antytt något om min sexualitet för att vilja vara speciell, utan har bara svarat uppriktigt. Jag är en sucker för manlig bekräftelse, vi som är attraherade av killar är indoktrinerade att söka den bekräftelsen, men det betyder ju inte att jag inte också kan attraheras av tjejer.

 1. Hur gör du när du lägger lappar med ditt nummer i killars jackaficka? Smyger du bara ner den när han inte ser eller säger du något samtidigt? Jag behöver hångla bekymmerslöst med gulliga killar som bara får mig att bli glad.

  1. Undrar också! Känner mig så lost angående hur en *flirtar*, inte varit singel sen jag var typ 16 och är nu 25. Flora help!!!

   1. Mitt absolut bästa raggningsknep: titta på en kille, inte stirra men titta ofta, så att han märker – skratta glatt! När en liten stund sen har gått letar du upp honom och säger ”Hej jag har tråkigt, får jag vara med dig?”

 2. Hej Flora! Vad är det för dansgrupp du har börjat i? Jag dansade lite när jag var yngre, inget seriöst men skulle gärna börja igen. Men tycker det känns svårt att hitta en grupp för mer eller mindre nybörjare i högre åldrar. Vad går du i för grupp och hur hittade du den?

 3. Den där sötpotatisgrytan ser alldeles för god ut för att du inte ska dela med dig om recept på den! pretty please!
  Fint inlägg. Fin du. Kram!

 4. Bra insikt och så mycket fint i samma inlägg!! Du sätter verkligen ord på lättnaden som våren för med sig.

  1. Jag tänker att det är dags att göra slut när man ens tänker den tanken ❤️ Är det liksom riktig kärlek, då vet man

 5. Vad skrev du på lappen?? Skrev en gång en lapp och la på en killes laptop på vägen ut och han va på toa, va så darrig och spänd och Pepp på att jag vågat! Men han hörde aldrig av sig:( så, vad skrev du?? 🙂

 6. Men nej KÄR är inte automatiskt lika med GLAD?? såå mkt toppar och dalar och pirr och tvivel och glädje och gråt i tvära kast, den torktumlingen av känslor har gjort mig oglad många gånger

 7. Dina texter är som de suraste godisarna ur godispåsen. De är hundra procent de godaste men det finns inte så många av dem. Vilket jag egentligen kanske tycker är tur då varje bit blir en sån jävla njutning. Dessutom får jag ilningar i tänderna av för mycket surt godis.

  Klumpig metafor haha, lät finare i skallen på mig. Men för att tala klarspråk – dessa texter är GULD.

 8. Ja en kan ju verkligen vara glad utan att vara kär!! Fick också den kommentaren av en familjevän när vi var ute och åt lunch här om veckan
  han: vad glad du verkar, är du kär eller?
  jag: nej jag känner mig bara jävligt glad just nu

  men känns svårt att inte vara det nu när våren och värmen är här liksom!

  ps! supermysigt inlägg

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar