Annons
Annons


På Yrsas balkong + hångelconfusion


Förra veckan kom våren. Jag, Yrsa och Sara knökade ner oss på Yrsas balkong och vände våra vinterfnasiga ansikten mot solen.

Drack saison och käkade vinägerchips.

 

Sara hade med sig tulpaner till Yrsa som grattis till detta stora.

Annons

Och Yrsa hade lagat lasagne till oss.

Och så drack vi vinho verde och pratade om stresshantering och svek och kärlek.

Dom. Så glad att dom finns.

Sen sa Sara ”kan inte ni klippa mig?”. En minut senare satt hon på en pall i badrummet. Yrsa och jag tog varsin kökssax och klippte från varsitt håll.

Kände mig väldigt säker på vad jag gjorde som ni ser.

Men det blev asfint! Yrsa fick också en toppning!

Något helt annat som jag måste ventilera.

Snackade med mamma och sa att jag hade hånglat, eftersom mamma är den som orkar lyssna. Efter en stund sedan sa hon ”kysstes ni då?” och jag ba ”ja eller va, vi hånglade ju?”. Då sa hon att hennes definition av hångel är att det inkluderar petting och att ligga och kela i en soffa! Blev helt ställd. Tänk om alla äldre vuxna (inte jättemånga men ändå NÅGRA) som hört mig prata eller skriva om hångel har tänkt att jag snackar
om
att
torrgöka
???

Alltså min definition är ju att man kysser varandra med tunga en stund. Det måste ni väl också skriva under på??

Gud nu har jag övertrasserat användningen av ordet hångla på den här bloggen.

Herrå nu ska jag åka till Humlan och lägga mig i gräset med några gullos <3

46 kommentarer till “På Yrsas balkong + hångelconfusion”

 1. Hahahaha, kanske är vi en generationsgrej på spåren! Jag är 70-talist och för mig är hångel mer än några kyssar. För mig är skalan typ: Kyssar -> hångel -> sex. 😊

 2. Haha ÅH har råkat ut för exakt samma förvirring med min mamma. Hon använde också det vidriga ordet ”petting” och jag ba NEJ GUD TARE LUGNT. Enligt Svenska akademien är det tydligen ”bedriva sexuell lek utan att ha samlag, men ofta på gränsen till samlag”. Tur att en int behöver lita på nåt de säger längre.

 3. Men herregud krisar så mycket över hångleordet nu!!!! Komp å att jag nog hade en tindertext någon gång där det stod att jag ville nattbada och hångla. HERREgud om killarna tror att det är petting jag är efter!!! Och jag törs inte ha samtalet med mamma! VARFÖR HAR INGEN SAGT NÅGOT OM DETTA TIDIGARE!!!!!!!!!

 4. haha gud vad roligt, hångel för mig är precis som du definierar det! Påminner mig om min mormors definition av runka : den ursprungliga betydelsen som är något i stil med att skaka. Satte kaffet i halsen första gången hon sa att hon stod i hissen o så plötsligt stannade den o började runka >< haha skrattar fortfarande lite åt det…

 5. För mig är kyss och hångel nästan samma sak. Bara att kyssar kanske är lite mer läpp än tunga, plus att hångel håller på längre. Typ?

 6. Hahaha åh! För mig är hångla utan tvivel att kyssas lite längre med tunga. En ful synonym jag och mina vänner brukar använda ironiskt är NOJSA – det är fruktansvärt, jag vet, men också därför det är så kul att använda!

 7. Hahahaha. Nej, jag är född 93 och hångla är verkligen bara att tungkyssas längre. Egentligen ett finare ord att tungkyssas. Så roligt missuppfattande. Skrattar högt

  1. Fast det är ju inte ett missuppfattade, det är vad det betyder för folk i en annan generation.

   Som 80-talist kan jag bidra med att jag och de jag känner såg på hångel som att tungkyssas, länge och lite slafsigt. På en soffa, mot en vägg, ja..i princip överallt. Ingen petting.

   1. 80-talist här också, och jag det här stämmer bra med min bild av hångel. Tungkyssar kan liksom vara en del av hånglet. Men det är lite längre och mer intensivt. Gärna med händer i håret och kanske på kroppen men har fingrarna kommit till fittan så är vi defintivt en bra bit förbi hångelstadiet.

 8. Haha😂, 60-talist (troligen samma generation som din mamm), ja att hångla inkluderar garanterat mer än kyssar om du frågar oss! Tack för en härlig blogg!

 9. Alltså i bloggar tänker jag att personen som skriver vill lämna det lite öppet. Då tänker jag att betydelsen kan va lite vidare. Men annars är ju hångel som du skrev. Kommer verkligen ihåg mitt första hångel. Det var ett *event* . Först valdes några väl valda ut som fick titta på(??) Och sen skedde det på ett två tre…så mkt tänder som tog i. Sen var det en återkommande grej under rasterna, titta på när jag och den här killen ”hånglade” på olika platser.

 10. Jag trodde hångla var samma sak som att ligga när jag var typ 10. Fast min definition av att ligga var inte så välutvecklad på den tiden (thank god) så det skulle innebära ungefär samma sak som att torrjucka. ;D

 11. Whaat mind blown nu alltså!! Jag och mina kompisar (22ish) är överens om att puss = pussas på läpparna, Kyss = puss med tunga, Hångla = Kyssas intensivt och sexuellt, ofta inkluderat med smek/tafs typ

 12. Jag är nästan 30 och för mig är hångel=intensivt kyssande + händer innanför och utanför kläder på ett mkt sexuellt vis (inget jag skulle göra offentligt). Har funderat lite på hur du och dina vänner verkar vara väldigt frigjorda som hånglar lite överallt 😛

 13. Det där verkar vara en hemskt jobbig betydelseglidning… för alla födda innan typ -88 verkar hångel betyda torrgöka. Jag är född 90 och gick lära mig ordet som så. Men sedan har jag märkt att ordet avdramatiserats av yngre till att bara betyda kyssar, så då har jag också liksom bytt betydelse… men det har inte bytt betydelse för de som inte hela tiden umgås med yngre generationer. 🙂

 14. Håller inte med. Jag är 60-talist och för mig är hångla som för dig, Flora, att kyssas med tunga. Absolut inte inklusive det hemska p-ordet. Herreguh man kan ju hångla lite innan man säger hejdå och hoppar på ett tåg. Är det mer tänker nog jag att det är hångel och smek.

 15. för mig som är född -80 skulle jag säga att hångel är intensivt kyssande, på gränsen till lite smånuskigt. råhångel = kyssar, tafs, get a room!

 16. jag ör 30 och jag minns när jag var yngre att ordet hångel kändes ganska grovt och att det senare blev mer och mer synonumt med att kyssas. typ som 70talisterna ovan säger att det betydde nått på gränsen till sex.

  minns att jag kände av brytpunkten, när ordet ändrades, och det kändes lite busigt och knepigt att använda. men nu håller jag med dig flora, det betyder kyssas en längre stund.

 17. Haha är född 1993 och bott i storstäder hela mitt liv men det du beskriver är ju ändå att kyssas????

  Med tunga = kyssas
  Utan tunga = pussas
  Med tunga och typ mer fysisk aktivitet händer osv = hångla

 18. Född 1975 och för mig är hångel intensivt kyssande/kyssande och smek som håller på länge. Inget mer! 🙂

 19. Så himla underbart att läsa alla kommentarerna och tyckanden kring hångel, så roligt! För mig är hångel tungkyss + evt tafs utanpå kläder. Hånglat på dansgolv har jag gjort massor av gånger 🙂 Så kul med ordet strula, som någon skrev, som jag alltid sa som yngre. Hade nästan glömt det, tur det – för det är verkliegn sjukt fult!

 20. Hmm tänker att hångel är gråzonen mellan kyssar och sex och därför kan vara allt från mer intensiva kyssar till det din mamma beskriver… Fast petting är väl också sex? Eller? Tycker dock hångel är mer än att kyssas med tunga. Kyss utan tunga = puss. Puss med tunga = Kyss.
  Mvh 00-talist

 21. 97a här och för några år sen sa väl de flesta i min ålder strula haha. Nu säger dock alla hångla (tror ja?? Bott på NZ i ett år lol), men ja fattar inte alls vad petting är?? Aldrig hört talas om 😮

 22. Alltså, man behöver inte ha petting när man hånglar, men att hångla är att ha sex med kläderna på, så det så, ungdomar! : )

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar