Annons
Annons


Mina favoritparker i Stockholm


 

Bästa årstiden är här! Parkhängsårstiden! Årstiden av har någon en till öl, varför tog jag inte med mig en till tröja, min röv är avdomnad, ska någon med och kissa, shit är inte det där mitt gamla ragg, kan du räcka mig jordgubbarna, har någon plastglas, får jag tigga en cigg av dig, fan jag skulle inte tagit på mig vita byxor.

Annons

IVAR LOS PARK

Södermalm.
Den här parken på Mariaberget har tveklöst bäst utsikt över Stockholm. Ingen plats är så Stockholmsromantisk som denna, så om du är på besök så måste du absolut gå upp hit (det ligger alldeles intill Mariatorget på Södermalm). Sluttningen är helt hopplös så man får alltid ont i rumpan av att sitta där, men äh, det är värt det. Det är också mysigt att promenera längs Monteliusvägen bort till Skinnarviksberget (som också är en bra park/hängplats!).

Vasaparken, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawisVasaparken, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawis

VASAPARKEN

Vasastan.
Ingen park har jag tillbringat så mycket tid i som Vasan. Jag bodde intill den i 3,5 år och har praktiskt taget bott där om somrarna. Där finns en fotbollsplan (som är isbana på vintern) och en stor parklek för den som har barn, plus en bra glasskiosk och en sluttning där barnen åker pulka på vintern och där Vasastanborna ligger och solar om sommaren. Astrid Lindgren bodde alldeles intill parken och många av hennes berättelser utspelar sig där, exempelvis Peter och Petra. Det tycker jag är fint.

Hagaparken, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawisHagaparken, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawis

HAGAPARKEN

Vasastan/Solna.
Hagaparken är mer som ett utflyktsdestination än en casual hängplats, och tillhör Solna kommun men kan nås från utkanten av Vasastan. Kronprinsessan Victoria och hennes crew bor i Haga slott (och har således ockuperat en stor del av parken??!!). Hagaparken är jättestor och är per-fekt för promenader. Här finns även fjärilshuset och ett mysigt café vid koppartälten.

HUMLEGÅRDEN

Östermalm.
Humlan är en toppen förfestpark som ligger alldeles intill Stureplan. Här sitter businesspersoner och lunchar sida vid sida med möhippesällskap som dricker bubbel. Ekalléerna är sjukt vackra.

Gärdet, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawisgärdet, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawis

GÄRDET

Östermalm.
Ett megastort fält i östra Stockholm. På Kristi himmelsfärds dag är det Drakfest där, då folk samlas och flyger drakar (hur fint???). Fram till 1991 betade det får här! De kallades kungens får. Gulligt.

Tantolunden, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawisTantolunden, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawis

TANTOLUNDEN

Södermalm.
Tanto, som ligger vid Hornstull, är den bästa platsen för lekar. Här finns bra, platta gräsmattor för exempelvis kubb. Plus att det alltid är blandat med folk – småbarnsfamiljer, snubbar med dunkande hiphopmusik, tonårstjejer som tjuvröker och, öh, firmafester. Det ligger alldeles intill Årstaviken så det är en toppenplats om du vill bada också.

yrsa 24-5Vitabergsparken, Stockholms bästa parker - Flora Wiström, florasblogg.se, @florawisvitan flora wiström-1

VITABERGSPARKEN

Södermalm.
Den här parken intill Nytorget är alltid smockfull på sommaren och innehar en parkteater, en hundpark och koloniträdgårdar. Fast folk hänger mest på sluttningen vid Sofia kyrka. Om du kommer på besök till Stockholm under vår- och sommartid, är under 18 och vill träffa folk så ska du gå hit. I Vitan har jag haft fler grillkvällar, förfester och folkölfyllekvällar än i någon annan park.

DSC_4430DSC_1927

RÅLAMBSHOVSPARKEN

Kungsholmen.
Den här stora parken har skateramp, badplats (Smedsuddsbadet), boulebar och stora gräsytor. Jag tycker att det är mysigt att promenera här (och fortsätta runt Kungsholmen). I augusti varje sommar så anordnas utebio. Det är svinmysigt.

11 kommentarer till “Mina favoritparker i Stockholm”

  1. Flora!!! Vad ska jag ha på mig på studenten? Har köpt en klänning men fick min studentmössa för ett par dagar sen och mössan och klänningen är två helt olika vita. Vill inte vara en sån som bryr sig men BRYR MIG. Viktigt alltså att den kläd jag ska ha på mig på studenten är KRITVIT. Alltså noll grädd/äggskal/fjäder blablabla. Också blivit en sån som bryr mig om material så letar efter något i bomull/linne/viskos och inte polyester :(( hjälp

  2. SVINBRA guide även om jag är lätt chockad över att Skinnarviksparken inte fick vara med, hehe. Den blir sällan överfull, har kvällssol + great view, man kan välja om man vill sitta i sluttningen eller rakt, den är sällan dräggig och ofta finns det snygga killar att titta på <3

  3. jag är SÅ himla dålig på stockholm men fy sjutton vad jag blir sugen på staden när du skriver om den så här. förvisso är jag fortfarande nyförälskad i mitt malmö, men när jag framöver åker till stockholm för att hälsa på min sambos nyfödda brorsdotter (!!!!) ska jag banne mig också hinna med minst ett parkhäng. tack för alla fina tips!
    http://ellenlindberg.se

  4. ÅH! Önskar att min stad hade sådär många mysiga parker! Förresten, vet att första bilden i inlägget är tagen för ett bra tag sedan, men minns du var jeansen du har på dig är ifrån? De är så snygga och ser ut att sitta så bra och vara så sköna!!! Tänker att det ju kan vara så att märket fortfarande gör liknande jeans även om just de du har på dig inte går att få tag på längre. Tack<3

  5. Även om jag inte bor i Stockholm så blev jag så himla pepp nu på att parksäsongen äntligen är igång!
    Måste fråga var den grymma snipp t-shirten kommer ifrån? Jag är rätt säker på att du skrivit om det tidigare men nu har jag letat i en evighet i arkivet utan att hitta så jag provar att ställa frågan här istället 🙂 Hoppas du haft en fin helg så här långt!

  6. Kan varmt rekommendera Karlbergsparken med för den som är promenadsugen! Finns så mysiga promenadstråk där 😃

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar