Annons
Annons


3 filmer att se på bio


Jag har varit på bio några gånger den här våren och haft så bra upplevelser. Det började starkt med Call Me By Your Name i vintras (<3333), och sedan dess har jag lyckats pricka in ett gäng toppenfilmer. Tycker att ni ska se dessa:

Annons

Lady Bird

I onsdags var jag och mormor och såg Lady Bird. Den är skriven och regisserad av Greta Gerwig (som jag ÄLSKAR, mycket för att hon spelar huvudrollen i Frances Ha som är en av mina favoritfilmer). Filmen handlar om sjuttonåriga Lady Bird som bor i Sacramento och drömmer sig bort till kulturens epicentra New York. Hon har en svinknepig relation till sin mamma (AJ mitt hjärta, den relationen var så starkt porträtterad) och längtar efter kärlek och sex. SÅ mycket igenkänning i denna film.

Hjärtat 

Hjärtat, av och med Fanni Metelius, var en knytsnävsslag i magen-film. Mika och Tesfay träffas på en folkhögskola. Hon, som har en bestämd åsikt om att inta vara någons flickvän, flyttar till Stockholm för att vara med honom. Men det blir svårare än hon tänkt sig. Vad händer när en inte vill gå utanför dörren utan hellre spela tevespel? När en inte vill ligga längre? När en åsidosätter sina egna behov för att tillgodo se någon annans? Vad händer med en relation då? Se.

Black Panther

En superhjältefilm producerad av Marvel Studios. Vi befinner oss i kungadömet Wakanda, ett högteknologiskt land. Prins T’Challa/Black Panther ska ta över tronen efter att hans far dött i en bombattack. Men det finns de som vill utmana kungen och komma åt Wakandas naturresurser. Jag brukar inte älska superhjältefilmer, men Black Panther är något helt eget. Och Lupita Nyong’o är otrolig. Pow!

Ha en go biosöndag <3

Läs också:
Två filmer att se på bio.

2 kommentarer till “3 filmer att se på bio”

  1. Ett plus för att verkligen förstå allt med Black Panther, och att veta bakgrunds-storyn, är ju att ha sett Avengers-filmerna. ALLT hänger ju ihop. Att se alla Iron Man, Captain America, senaste Spider-Man, Thor och de filmerna som bara heter Avengers – u get the whole picture + typ 40 timmars go film hehe. För den som pallar nörda ner sig! (Eller som har en partner som älskart och får en att engagera sig lol)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar