Annons
Annons


Fredagskläderna, fredagstankarna


Set från Elvine.

HUR kan det vara fredag igen. Jag förstår inte. Är förstås väldigt glad för det, men ändå, den här våren går så fort, plötsligt är det fyra månader sedan jag grät över kvitton från våra restaurangbesök och kysste främlingar i 17 minusgrader. I Eriksdalslunden är gräset redan grönt och vitsipporna har börjat hänga med sina huvuden.

Annons

Alla mina rutiner har brutits upp sedan jag flyttade, jag skapar nya nu, lämnar kläderna på badrumsgolvet om kvällarna och viker in dem om morgnarna. Har en ny matbutik. Ett nytt postombud. Ett nytt promenadstråk.

Sover fram till femtiden och vaknar av fåglarna och ljuset, sätter på mig sovmasken och sover några timmar till. Går runt i bara t-shirt utan något på underkroppen som om jag vore Kalle Anka. Dricker mitt kaffe i stora klunkar. Äter frukostsmoothien direkt ur mixerskålen. Lyssnar på Ekot medan jag sminkar mig. Sitter på olika kaféer och dinglar med benen från barstolarna. Har haft flera skrivuppdrag den senaste tiden som skiljer sig mycket från det skönlitterära jag skriver och jag har njutit av att jobba med dem.

Känner mig fortfarande inte hemma, men lägenheten börjar ta form. Det går långsamt, men det händer. När jag skriver det här så sitter jag i min nya soffa. Yrsa ligger bredvid mig och tar en nap, jag hör knappt om hon andas, hon andas väl? Jo.

Hur som helst.

Ikväll ska jag spela laserdome och sedan gå svettig och adrenalinkickad på Trädgårdenöppningen. Vi kanske ses där.

7 kommentarer till “Fredagskläderna, fredagstankarna”

  1. pangfin!!

    har också en fråga: i förra inlägget nämnde du att dina örhängen var köpta på ebay, hur fungerar det med postnords avgifter vid ebay-beställningar numera? är det någon som vet?

  2. Flora, är du fortfarande feminist?
    Jag vill absolut inte peka några finger, jag undrar hur du tänker om feminism i ett globalt perspektiv? (Slavarbete, barnarbete etc)
    I allmänhet hade det varit roligt om du skrev mer om detta för jag tycker att du brukar ha vettiga åsikter. Och kul att du kan nå ut till många och bilda opinion, särskilt såhär i valtider.

  3. Hallå Flora! Älskar verkligen de här inläggen där formatet är lite mer experimentellt, där du liksom släpper fram nästan en poetisk sida av ditt skrivande! Har läst din blogg i ganska många år och tycker denna typ av inlägg känns ”nya” och annorlunda från övriga. Även om det bara är ett virrvarr av intryck och tankar så känns de väldigt personliga och rakt ut! Tycker väldigt mycket om dem (och du skriver så bra)!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar