Annons
Annons


Vlogg om acne och vilka produkter som faktiskt funkar


Den här veckan vloggar vi om acne och finnar. Jag klär av mig kläderna och visar upp min hy i nuläget och vi pratar om hur ångestfyllt acne kan vara, men också hur vi tänker för att känna oss starka i oss själva.

Annons

Jag berättar om mina bästa produkter just nu. Exempelvis solskyddsfaktor, ansiktstvätt, ansiktskräm men också den produkt jag använder som är den bästa sommarprodukt: ansiktskräm med solskyddsfaktor som har en tint, dvs lite färgpigment så att den också täcker lite grann. Samt pratar om det receptbelagda läkemedlet Acnatac, som hjälpte mig massor när jag hade som mest finnar för några år sedan.

Vi snackar också om alla förjävliga ”kostråd” som folk ger en när man har acne, och hur värdelöst det är att lägga tusentals kronor på olika krämer som typ två personer har rekommenderat i ett forum.

Kärlek till alla acnepolare där ute <3

23 kommentarer till “Vlogg om acne och vilka produkter som faktiskt funkar”

 1. Förstår vad ni menar med ”hetsen” kring att man ska sluta äta det och det. Men snälla säg iiinte att det inte påverkar för som ni sa så är allting individuellt. Det absolut enda som har hjälpt mot min acne var att sluta äta socker. Ingenting annat fungerar. Så det är inte bara hittepå att socker kan vara boven.

 2. sitter och gråter till avsnittet, tack för att ni tar upp detta<333333 var precis hos hudläkaren (fått gå till en privat pga kan inte vänta flera månader när jag mår såhär dåligt och det kommer ju äta upp mina pengar men what to do allt jag vill är att få bort finnarna) och ska få roaccutan utskrivet!! är livrädd och jättetaggad. och alltså jaa jag är så jävla trött på alla kostråd jag fått. en läkare sa till mig att "gå inte på klubbar, drick inte alkohol. lägg dig tidigt och gå upp tidigt". haha asså VA?! min akne försvinner inte pga att jag lägger mig tidigare på kvällen? Han ville ju typ att jag skulle isolera mig ännu mer med min akne vilket jag _inte_ tänker göra. även fått råd som att "sluta är sparris" "sluta ät mango" osv osv osv… detta var dock utomlands men ändå, suuuck

 3. Jag har samma erfarenhet som ovanstående kommentar fast med gluten, att sluta med det var det enda som hjälpte min acne efter många års acneplågor. Men jag går inte runt och rekommenderar hela världen att sluta äta gluten, inser att det här helt individuellt precis som allt annat 🙂

 4. Tips #1 till återfuktning: Origins Drink Up Intensive Overnight Mask! Jag brukar sova med den varje natt när jag brukar stärka acne-preparat, funkar 11/10!

 5. Hej, tänker att det blir lite dubbelmoraliskt när du skriver ”värdelöst det är att lägga tusentals kronor på olika krämer som typ två personer har rekommenderat i ett forum” för att sedan rekommendera en kräm som funkade för DIG.
  Var hos hudläkare för något halvår sedan och fick Acnatac utskrivet (hade läst om den på din blogg innan) och den funkade inte alls för mig. Tänkte bara upplysa om det så att de som ser videon och läser inlägget är beredda på att denna kräm kanske inte funkar för deras acne. Den är ändå inte jättebillig, har för mig att den kostade runt 400 kr. Men som ni också säger, bästa tipset är att gå till en hudläkare!

  1. Hej!! Jag berättar ju om det som funkat för MIG (och faktiskt otroligt många andra, det har jag fått många mail om) och tycker att vi ändå är tydliga med att det bästa är att gå till en hudläkare och få råd utifrån sin egen hy! När jag skriver det där om tusentals kronor så syftar jag på typ lyxiga syror och recpeptfria läkemedel. Men bra att du kommenterar att Acnatac inte funkar för dig. Viktigt med nyansering, förstås! <3

 6. Hej! Tack för ditt överlevnadskit gällande acne. Jag var hos vårdcentralen förförra veckan och bad om acnatac, men det skrivs bara ut hos hudläkare 🙁 Jag blev så ledsen. Men nu har jag fått två preparat som jag ska genomlida i 3 månader. Om inte det fungerar ska jag tusan ha acnatac.

  1. Vet inte om det är legit att tipsa – men jag fick det utskrivet via Kry. Ringde bara upp och filmade min haka lite och bad om det, så fick jag det på recept direkt. Har inte svår acne. Kanske är de lite lättsammare/slarvigare med att skriva ut…..

  2. jag fick acnatac utskrivet från mindoktor-appen. hade först antibiotika och epiduo i 3 mån (också via mindoktor) som funkade superbra, men finnarna kom tillbaka efter några månader. då fick jag acnatac (utan att jag frågade efter det, även om det va det jag ville ha!) som fungerat ganska bra, inte hundra men är ganska nöjd, har liksom nån finne/dag i jämförelse med typ 20 finnar/dag för ett år sedan 🙂 hade en jättebra läkare första gången som tog mig på allvar och planerade in återbesök i appen. andra gången var det mest ba *pling* här haru 4 uttag acnatac hör inte av dig igen.

 7. Jag slutade med socker och gluten samtidigt, och frånvaron av något utav det (eller båda) skapade också frånvaro av acne på ryggen. Hade haft det i typ 15 år e liksom vuxen nu. OTROLIG LÄTTNAD STARKT TIPS <333

 8. Jag tror tvärtom att hyn påverkas väldigt mycket av hur vi lever och hur vi äter eftersom det påverkar våra hormoner, mer än vad krämer gör. Däremot tror jag precis som ni tar upp i videon att en inte ska lyssna för mkt på andras ”kostråd”.

 9. Så bra att ni tar upp det här! Alltså <3 Men hallå. Snälla. Säg inte att kosten inte påverkar. Snälla. Jag hade grov cystisk acne som kom och gick i flera år. Visade sig att min acne var ett direkt resultat av min kost och inte av hormoner. Min acne var tecken på att jag hade celiaki, var laktosintolerant och känslig mot socker. När jag ändrade min kost med hjälp av läkare och dietist så försvann allt.

  Också! Bra att ni säger att en inte ska lyssna på alla råd och tips meeeen Acnatac funkar inte för alla. Det fungerade för dig. Jag fick det utskrivet efter att ha läst vad du skrivit och det gjorde det mycket, mycket värre. För vissa är Isotretinoin det enda som fungerar. För andra är det att ändra kosten. För en tredje kanske Epiduo eller Acnatac hjälper. Något vi vet är ju dock att tetracykliner är sämst och aldrig tar bort orsaken till acne utan endast fungerar som fakeplåster på såren.

  Och ja, jag vet att det är individuellt vad som ger acne eller vilken typ av acne man får. Jag blir bara ledsen när jag hör hur någon som påverkar väldigt många unga med just denna problematik säga att t. ex. socker inte påverkar. Sure – en utrensning av systemet kanske inte är ultimat men att utesluta socker? Nödvändigt!

 10. Tror de flesta som kommer med ”förjävliga kostråd” bara talar från sin egen erfarenhet. Varför är det så hemskt egentligen? Typ samma grej som att du tipsar om vad som funkar för dig. Det är väl jättebra om folk kan slippa ta starka mediciner och ändå få samma effekt?

  1. Svarade precis på en youtubekommentar såhär: Det är klart att det kan hjälpa VISSA att ändra om sin kost, men att ge det som ett allmänt råd är fan livsfarligt, för man vet aldrig vad folk har för relation till mat. Finns redan så oerhört mycket do’s and don’ts när det kommer till kost, och vår målgrupp (som till största del består av unga tjejer) behöver inte fler sådana. Så resonerar vi.

  2. Anledningen till varför jag tycker det är jättejobbigt att få kostråd för min akne är för att det gör att jag skuldbelägger mig själv. Får numera inte bara ångest över min vikt efter en påse lösgodis utan känner även att fan nu kommer jag få massa finnar. Och känner både själv och att andra tänker när dom ser mig att oj vad onyttigt hon måste äta som har sån akne. Så, absolut, det kanske hjälper att sluta äta socker men jag vill kunna fortsätta äta socker och ändå ha felfri hy, och det tror jag är möjligt.

 11. Har du något tips på att få bättre hy på ryggen och runt bh:n? Använder du samma produkter då? Så bra att du skriver och pratar om detta :)))

 12. Hej!

  Flora – behandlar du dina ärr på något speciellt sätt (med kräm eller så) eller väntar du bara ut dem? Har läst lite om cicamed scar och är lite sugen på att testa det. Jag använde acnatac i kombination med Yasmin – funkade för mig och jag blev av med alla finnar, men har precis som du lite ärr (ytliga) kvar
  Tack för en grym blogg!

 13. Hej! Du tar upp många tips om vad man kan göra för acne på ansiktet, men finns det något som man kan göra för det på ryggen & bröstet? Någon kräm eller ngt annat tips? // sjukt tacksam för svar

 14. Hej!
  Jag hade under tonåren upp till jag var 25 år ungefär stora problem med acne. Var på vårdcentralen med jämna mellanrum och fick både det ena och det andra utskrivet, och som aldrig funkade. Fick ofta höra att det blir bättre när man blir vuxen.
  När jag var 25 så tyckte jag att nu har jag bannemej varit vuxen ett bra tag men acnen var ändå kvar så då tog jag mig till vårdcentralen igen men var stenhård med att jag inte ville ha tetralysal (som jag tidigare fått) eller några jädra krämer. Utan jag ville ha roaccutan, och det med detsamma för nu hade jag fått nog och mådde riktigt dåligt över just acnen.
  Jag blev remitterad till hudläkare snabbt och fick roaccutan (som idag heter något annat), och tack gode Gud för det! Acnen försvann, har hållt sig borta och jag har aldrig haft bättre självförtroende eller mått bättre!
  Roaccutan är något som jag rekommenderar ALLA som har acne och har testat alla möjliga krämer och skit som aldrig funkar.
  Kärlek till er alla där ute<3

  1. Rekommenderar Roaccutan till ALLA? Det är ett läkemedel som i sin bipacksedel tydligt skriver -självmord- som en biverkning. Så personer som lider av psykisk ohälsa ska absolut inte äta det läkemedlet. SÅ farligt att hålla på med en sån övertygelse. Bra att det funkade för dig men alltså, lägg av.

 15. Använde du acnatac till finnarna på bröst/rygg också eller hur gjorde du där? Hyn i mitt ansikte är ok just nu men alltså min rygg gör att jag i nuläget inte kommer vilja visa mig med bar rygg tills den är fin igen.. inga bikinis, snygga baddräkter eller något plagg som visar det minsta lilla hud i sommar :(((
  GALET tacksam för tips ang detta!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar