Annons
Annons


Onsdag i Paris


Promenerar till skolan varje dag. Första dagen tog det 45 minuter, nu när jag kan vägen går jag på 35. Rue Oberkampf, Avenue de la République, Boulevard Saint-Martin, Boulevard Poissonnière, Boulevard Haussmann. Har fått skavsår under tårna, jag hade räknat med det, det är något fel på mina fötter. Jag konsumerar compeed så som gymkillar konsumerar proteinpulver.

Annons

Jag lyssnar på Emily L av Marguerite Duras på väg till skolan. På svenska. Men ändå.

En man ligger på trottoaren. Han skedar en labrador, båda är halvt täckta av en filt, alla fyra ögon slutna.

Äter lunch intill en katedral. Yrsa i FaceTime. Hon ligger i min soffa. Har varit förbi och vattnat blommor. Det är definitionen av hemma. Yrsa i min soffa.

Det blev sommar här också. Inte 26 grader som i Stockholm, men 22. Yrsa har slagit upp mina fönster på vid gavel, det är så varmt här säger hon.

Onsdag och jag sitter på ett café. Dricker ett glas vin. Läser ur min bok. När jag rör på tårna känner jag skavsåren, de är vätskefyllda, de har inte spruckit än.

En man sitter i andra änden av cafét och fånler. Oavbrutet. Som om han har hittat svaret. Kanske är han en sån som tänker att om man sprider god energi så får man också motta god energi. En sån som menar att man kan tänka sig lycklig. Eller så känner han bara personalen. Kanske det.

– La Cortez! Ropar en man efter mig när han ser mina skor. Han ser så glad ut. Kanske hade han sådana en gång i tiden. I förrgår var det en annan kille som reagerade precis likadant, sa, sådana där hade jag när jag var liten.

Köper kakor på en supermarché. Bonsoir. Un sac s’il vous plaît. Merci Beaucoup. Äter kakorna framför en highschoolfilm där huvudrollen ska på sin prom. Hon går ner för trappan med handen om räcket. Pappan gråter för att hon är så vacker. Hela filmen igenom reproduceras scener som vi sett hundra gånger förut men aldrig upplevt själva.

Min spegelbild i skyltfönstren på väg till skolan. Dålig hållning. Håret frissigt av den fuktiga luften.

14 kommentarer till “Onsdag i Paris”

 1. En sån som menar att man kan tänka sig lycklig! Han menar inte det, han vet det. Du kan styra dina tankar, och det du tänker är basen till hur du mår. Jag är skitful och mitt liv suger = jobbig känsla i kroppen.
  Jag är toppen och jag är tacksam över allt bra jag har och kommer ha = lycklig känsla i kroppen.

  Tog mig år att inse att jag väljer vad som pågår på Hjärnkontoret!

  Vad tror du?

 2. ÄLSKAR när du skriver sånna här inlägg, sådär liksom skönlitterärt om ditt eget liv. Jag vet inte vad jag ska kalla stilen, men du förstår nog vad jag menar. Det är verkligen det bästa jag vet med din blogg.

 3. Är visst inte den enda som reagerade på din text, så vacker och drömmig. Om jag kommer boka en resa till Paris snart så kommer denna text vara en stor anledning!

 4. wow ditt hair-game är strong!! Har du självfall eller har du något tips för att få till den där typen av textur? puss

 5. så himla fint du skriver, så mysigt att läsa. Jag absolut älskar den kjolen, var är den ifrån? Angående filmen du såg, antar att det var The Kissing Booth, såg den också häromdagen..

 6. Hej Flora!
  Jag och mina kompisar ska ut och tågluffa i sommar (JAAA!) och jag undrar om du har bra tips på hur en reser som vegan? Har inte ekonomi att äta på restaurang varje dag och kommer att bo på hostel eller airbnb, så ingen hotellfrulle att räkna med direkt :-). Typ tips på bra snacks/enkla rätter/frulle etc etc? KRAM
  PS Paris ser ju sååå drömmigt ut!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar