Annons
Annons


Testar helt stört goda veganska glassar!


Fy satan vad trevligt det var när jag och Alexandra bestämde oss för att provsmaka en jäkla massa veganska glassar som vi hittade i mataffären. NÅGRA AV DEM VAR SÅ JÄVLA GODA. Henne syrra skrev en kommentar på videon ”57st mm hann ni få med på era 13:43 minuter!!” – det måste ju ändå vara ett bra betyg på glassarna?

Annons

: – )

Hoppas ni gillar videon älsklingspersoner. Prenumerera gärna på kanalen så blir vi så klada så klada.

20 kommentarer till “Testar helt stört goda veganska glassar!”

 1. Men visst var det ni som var inne på Shell i Sollentuna i lördags kväll? Köpte dessutom (förutom popcorn) vegans Ben & Jerry’s. Eller springer det runt en Flora-dubbelgångare i stan?

 2. Hej flora och alla veganer där ute! ♥️

  Jag äter just nu vegetariskt och har gjort ganska länge. Känner dock mer och mer att jag vill utesluta alla animaliska produkter i maten. Jag tycker dock det känns lite problematiskt av två anledningar:

  1. Vissa livsmedel är svåra att byta ut
  → Mjölk till havregrynsgröten. Tycker inga växtbaserade är så goda?!
  → ÄGG!!!! Äter varje dag till frukost, i bananpannkakorna, till kvällsmat osv.
  → Kvarg. Som mellis till frukt eller i smoothien.
  → Keso. För att göra sallader (t ex till lunchen) lite ”matigare”.
  → Ost. Framför allt fetaost och halloumi. Har ofta dessa i biffar, till sallad, wraps.
  → Turkisk yoghurt. Som bas i dippsåser.

  2. Jag har väldigt jobbigt förhållande till mat och min kropp så är rädd att förbjuda ytterligare livsmedel (utöver de jag ej äter idag) kommer trigga ätstörningar igen.

  Tränar med så måste få i mig tilltäckligt med vitaminer, mineraler och näringsämnen. Tvekar inte på att jag kan få det genom vegansk kost, men behöver er hjälp!

  Hur gör ni? Och kan ni tipsa om bra alternativ till de produkter jag idag har som basvaror?

  Massa kärlek 😘

  1. Hej! Jag är verkligen ingen expert på att vara vegan (varit det i ca 3 månader bara) men har några förslag på ersättare. Till havregrynsgröt äter jag alltid havremjölk, tycker det är så gott tillsammans! Som ersättare till ägg tänker jag spontant: tofu. Man tex göra scrambled tofu (googla recept) som blir typ som äggröra. Man kan också steka det (obs! hög värme!!) i mindre bitar och ha till kvällsmat med någon sås och typ ris till. Som kvargalternativ har Alpro en sort som heter Go on, som finns som både helt naturell i typ 400 g burk, och sen som mindre mellanmålsburkar som då har någon fruktsyltsliknande röra i botten. Full disclosure tho: jag tycker den är svinäcklig hahaha. Iallafall att bara äta helt naturell liksom. Men har hört många som gillar den också, så kanske bara jag som är weird. Ost är jättesvårt att hitta bra ersättare för tycker jag, så jag har i princip aldrig smakat någon vegansk. Har bara hört massa negativt om alla veganska ostar så har liksom inte vågat testa. Däremot har jag hört positivt om en ost från Violife som ska vara som en fetaost, Greek white block heter den. Som dippsåsbas (och bas till andra såser) har jag hört många använda plantis ekologiska sojagurt som ska vara lite tjockare i konsistensen och utan socker.
   Sen ska man komma ihåg att det är ca omöjligt att få något som smakar likadant som det gamla icke-veganska varorna som man ätit ca hela sitt liv. Saker som jag var besatt av förut (typ ost, yogurt osv) saknar jag inte ens. Jag äter så mycket annat gott så saknar liksom inte ostmackor och sådant. Angående att ha ett jobbigt förhållande till mat är det inte riktigt något som jag känner mig bekväm med att svara på då jag inte haft någon sådan problematik. Men känner mest: var inte så himla noga med allt. Finns många saker som innehåller icke-veganska ingredienser men liksom vem pallar stå och googla alla e-nummer osv? Not me. Man gör så gott man kan! Och om man vill äta fetaost för att man tycker det är jättegott så får man göra det. Huvudsaken är att man själv mår bra tycker jag

  2. – Rismjölk tkr iaf jag är jättegott att ha i havregrynsgröt. Annars finns det ju dom som gillar mandelmjölk, jag har aldrig testat det faktiskt.
   -man kan använda silkestofu istället, funkar utmärkt att göra till äggröra, eller att ha i diverse saker.
   – alpro har en vegansk kvarg!
   – man kan göra hemmagjord keso.. recept här bl.a https://vegan.ifokus.se/discussions/4eddee68d4ebea60090039ba-vegan-keso-recept
   – denna veganska mozzarella är megagod https://www.willys.se/produkt/Vegan-Mozzarel-Block-101271275_ST
   annars så är violife’s ost jättegod https://www.willys.se/produkt/Veganost-Original-101257432_ST
   – soyghurt är tydligen väldigt vanligt i dippsåser, annars oatly’s creme fraiche med någon droppe citron i.

   det finns så sjukt mkt valmöjligheter inom mat för de som äter veganskt nuförtiden. så du ska aldrig känna att du inte ”kan” eller ”får” äta vissa saker., vegansk mat är så sjukt gott och man kan göra typ allting med det.
   all näring går lätt att få i sig via vegansk mat, FÖRUTOM Vitamin b12, så det måste man ta som tillskott.
   annars om du är orolig, så kan du ju ta en multivitamin, denna tar jag: https://www.apotea.se/omnivegan-90-kapslar
   då näringen i jorden är mkt sämre nuförtiden än vad den brukade vara, så för att vara på den säkra sidan så borde t.o.m allätare ta multivitamin då o då.

  3. Hej julia!!! Blev lakto ovo-vegetarian för 6 år sen typ och är fortfarande, men käkar helt veganskt hemma och flexar lite i övrigt. För mig funkar det bra att inte ha regler liksom. Vill aldrig skippa en måltid ute på stan om jag är blixthungrig för att jag inte hittar något veganskt liksom. Känns rimligt!! Hade lite liknande favvogrjejer som dig förut (de du listade upp) så tänkte berätta om hur jag ersatt dom!!

   Mjölk till havregrynsgröten: havremjölk!! Första gången var jag skeptisk men nu äääälskar jag havremjölk. Tycker i synnerhet att Coops egna märke är väldigt god! Och alltid alltid Oatly iKaffe i mitt kaffe. Ibland till gröten också!! den är lite krämigare!

   Bananpannkakor/övriga vanliga hederliga pannkakor: funkar super även utan ägg. Googla veganska recept!

   Kvarg: alpro go on är jättegod!!!

   Keso: åt jättemkt förut men har ej tänkt på det öht sedan jag började käka veganskt :))

   Ost: halloumi finns ingen bra ersättare för så det äter jag ibland. nån halloumirulle här och där mmmm. men fetaost! finns en jättegod vegansk variant nu som heter greek style av violife!! såklart inte lika god som riktig men väldigt bra alternativ om en vill äta djurfritt!

   Turkisk yoghurt: har tyvärr ingen super-ersättare. När jag gör dipsåser brukar jag antingen använda Oatlys iFraiche (dock viss bismak) eller Alpros naturella yoghurt på burk. Men den är väldigt väldigt tunn, så det blir inte så krämigt. Men funkar såklart.

   Vad gäller problem med mat och regler osv så brukar jag tänka att jag inte vill förbjuda någonting. Jag kallar inte mig själv vegan men äter växtbaserat i den mån jag kan, orkar och vill. Orkar inte sätta etiketter på allt. En gör vad en kan. ❤️ Det veganska utbudet har dock ökat kraftigt bara det senaste året så det blir lättare och lättare för varje månad!!! Så himla nice. Lycka till!

 3. SÅ härlig video!! Och så himla fin klänning du har i videon! Jag har i 2 dagar nu letat efter var den kan tänkas komma ifrån men utan resultat. Frågar därför dig i ren desperation, var är din randiga klänning ifrån? Supertacksam för svar!
  All kärlek till er! <33

 4. Viktig fråga: lily and hannas, blir den lite mjukare om man låter den smälta lite?? Vill liksom prova men en glass som kostar 70(!!) spänn och bara smakar is känns ovärt:-(

 5. Så najs video! Min favorit är B&J’s Chocolate fudge och vaniljglassen från Gb som du sa inte verkade så kul att prova. Den är himmelskt god och mjuk. 🙂

 6. Detta gjorde min dag!!! Ni är så jäla roliga?? Dör för när Alexandra ba ”vad var det som for???” <333

 7. min kommentar verkar inte ha kommit fram?? Nåja. Blir lily & hannas mjukare efter ett tag, eller är det som is även när den smälter lite?? Vill så gärna prova men känns så onödigt att pröjsa 70 spänn för is!!

 8. Jaaaa ÄLSKAR tre vänner! Köper choklad nötter och kolasås-smaken om och om och om igen för att den är så jävulskt god och krämig. Tips om man gillar salt och sött ihop

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar