ANNONSSAMARBETE MED PANDY

När jag flyttade


Nu har jag bott på Söder i två månader. Allting hände så fort, jag har knappt hunnit med omställningen. Från köp av lägenhet till inflytt på bara någon månad. Men med små steg i taget börjar det här bli mitt hem.

När jag har flyttat tidigare så har jag haft partner. Vi har varit två som sorterat ut, packat och kånkat. Kompisar eller föräldrar har ställt upp som chaufförer och bärhjälp. Den här gången hade jag flytthjälp av ett företag som heter Pandy.

Jag packade vissa saker själv (dagböcker och glidmedel ETCETERA), men resten packade Pandygänget.

Tjoff tjoff sa det. Pandy är alltså en app där du som bor i Stockholm kan boka exempelvis flytthjälp och städning.

Så! Satans! Flyttpirrig!

Jag åkte iväg och jobbade i några timmar och senare på kvällen kom jag hem till min nya lägenhet, som nu var fylld av mina saker!

Poppa skumpan!

Några veckor senare tog jag hjälp av dem igen! Kom tillbaaaaaaka, bad jag.

Denna gång för fönsterputs och montering av mitt hyllsystem.

Hello boys : – )

Kolla så fint det blev.

Och fönstren blev så shiny. Tack för hjälpen hörni.

Jag firade med att köpa mitt godaste rågbröd med tranbär, från Fabrique.

Och så satte jag mig på mitt golv och käkade mina mackor och bara glodde på min lägenhet. Mitt bo.

Annonssamarbete med Pandy. Använd FLORA20 för 20 % rabatt.

17 kommentarer till “När jag flyttade”

 1. Hej! Var håller din assistent hus? Hade varit spännande att höra mer om henne och vad hon gör 🙂

  1. Haha ja, du kanske skulle tipsa om RUT också? Sen skulle du ju kunna tipsa alla om att rösta höger i september när du ändå är igång :-)))

   1. Som hon skriver är det första gången i en flytt hon tar hjälp utifrån, och flytthjälp är ju inte särskilt ovanligt. Precis som att en del kanske inte har råd, kanske en del inte har anhöriga eller vänner med bil/tid. Absolut kan man få fråga om tanken bakom samarbeten, men är det inte onödigt att dra en koppling mellan detta och vad hon ska rösta på?? Flora är rätt tydlig med var hon står politiskt så it makes No sense.

  2. Vad är det för fel med hushållsnära tjänster? Det är ju något som skapar jobb i en kvinnodominerad sektor med många egenföretagare, även om det är snubbar i inlägget. Har ni samma problem med att köpa mat som någon annan lagat, få matkassar färdigpackade och hemkörda eller att betala för att hantverkare ska måla om?

   1. Kvinnodominerad sektor, ja. Men fortfarande kvinnor som utför någon annans arbete. Kvinnor som är sjukt underbetalda. Och de som använder sig av denna kvinnodominerade bransch (och därmed RUT) är medel och överklassen, de som 1 borde städa egna dassen 2 de som skulle kunna betala så mkt mer.
    Nu är det dessutom ett gäng sköna snubbar (som dessa i inlägget) som tagit sig an denna kvinnodominerade bransch och gör det till en najs grej, ba gjort en app och flyttar lite 😉 med grabbarna ;). Och får så mkt positiv uppmärksamhet medan kvinnorna i branschen är underbetalda och SLITER.
    Nja, det är inte lika problematiskt med hantverkare (ROT-avdrag). Städa och flytta kan en göra själv anser jag, medan att bygga om badrummet är det inte lika många som kan. Dessutom är det en mansdominerad bransch där man kan tjäna stora pengar.
    Så om det är fel och problematiskt? Extremt (och då har vi inte ens kommit in på att Flora är sponsrad/gör samarbete/whatever med dom.

    1. Fast jag skrev måla om – inte bygga om badrum – och det kan nog betydligt fler göra själv. Samma sak med att handla mat eller köpa mat från restaurang. I stort sett alla vet hur en mikro eller spis fungerar och kan bära hem matkassar själv. Så vad är skillnaden där mellan att betala för flytt- och städhjälp och vad går gränsen för vilka (lagliga) tjänster som är okej och vilka som inte är det? Måla om yay, tvätta fönster nay? Jag ser problemet med att traditionellt kvinnliga yrken värderas lägre statusmässigt och ekonomiskt, men att hushållsnära tjänster reduceras till att ”städa dass” blir också en del av denna struktur.

     Samtidigt finns det såklart ett övergripande konsumentansvar – att inte köpa tjänster svart, att stötta lokalt företagande, att konsumera hållbart och så vidare – och där ser jag inte att Floras inlägg brister.

 2. Flora! Kan du, snälla, skriva fler inlägg om att flytta? Speciellt flytta hemifrån? I augusti flyttar jag hemifrån och dessutom från min hemstad på västkusten som jag bott i i hela mitt liv, från familj och vänner, från lägenheten jag bott i sedan jag var 4 år (!!) och till Uppsala där jag knappt känner någon och som ligger flera timmar bort. Är så taggad! Ska bli så roligt!!! Men är också så läskigt, pirrigt och nervöst och ja… Hade verkligen uppskattat ALLA tips jag kan få kring att flytta, att flytta hemifrån, att bo själv (eller med vänner), att anpassa sig och komma in i en helt ny stad och skola och allt som kan röra detta! Haha! Hade verkligen uppskattat det SÅ mycket!! Du är grymt bra, Floris! Tycker så mycket om din blogg! Och du verkar så himla fin också! Kramar! /En nervös men taggad tjej

 3. Vad skönt att få flytthjälp! Men jag undrar, fönsterputs? Sådant ska ju vara gjort när man flyttar in, ingår ju i vanlig flyttstädning. Mvh jobbade som städerska för några år sen 😉

 4. Lite mer info om företagets löner, villkor etc för anställda? Dina samarbeten brukar vara genomtänkta och min första tanke var att detta saknades.

 5. Hur kom det sig att du ville göra detta samarbete? Är genuint intresserad 🙂
  Blir nämligen ytterst tveksam till om detta är rätt forum för ett sådant företag. Skulle bli förvånad över om dina läsare i någon större utsträckning har råd med detta, jag har det sannerligen inte.
  Tänker på att du i tidigare inlägg har klargjort att du värnar om vem du väljer att samarbeta med så vill gärna höra motivering för att förstå :))
  Tack på förhand!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar