Annons
Annons


Onsdagskvällen i det rosa palatset & min nya frippa


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Jag träffade My igår. Hon har varit min vän i tio år. Vi ska fira det på något vis tänkte vi. Ha fest eller åka på en resa ihop. Varför firar folk månader och år med sina kärlekspartners men inte med sina vänner? Det tycker jag är dumt.

Annons

Vi gick på en fest som Urban Ears och Emma Arvida bjöd in till. Ett rosa hus, högt uppe på en kulle på Gärdet. Där vill man gifta sig. Eller så är det här jag och My ska ha vår tioårsfest?

Jag googlade precis upp byggnaden. Borgen. ”Kungens rastplats”. För de som är intresserade av arkitektur så copy-paste:ar jag in lite fakta här, annars kan du ju scrolla vidare:

1818–22 lät kung Karl XIV Johan uppföra Borgen på en kulle väster om det så kallade Drottningberget. Borgen ritades av arkitekten Fredrik Blom och fungerade som kungens rastplats. Här bodde han i flera veckor medan militära övningar pågick på Ladugårdsgärdet.

Från Borgen kunde han överblicka och leda manövrerna. Byggnaden är ett av Fredrik Bloms förfabricerade, flyttbara hus. En uppfinning där huset, om det skulle behövas, kunde monteras ner och byggas upp på en annan plats. 

År 1977 brann Borgen ned till grunden. Då byggnaden var så unik med sina karakteristiska empirdrag uppfördes en exakt kopia 1982.

Tnx wikipedia.

Utanför toaletterna fanns den här tapeten. Den betyder nog inte ett dyft för er, men för mig var det en heeelt svindlande syn att se den. Min mamma och pappa hade nämligen just denna tapet i sitt sovrum när jag var liten (vi flyttade därifrån när jag var typ 9). Jag brukade ligga och stirra på tapeten när jag vaknade i dubbelsängen, gjorde blommorna till karaktärer, gav dem röster.

Men ursäkta mig vad fint!!!!!

HEJ hjärtat.

Vi korsade Gärdet på vår promenad hemåt. Genom gräset och solen. Jag har fått en triljard DM:s med frågor om var toppen är ifrån, och svaret är & Other Stories (reklamlänk via Apprl)  (annonslänk). Kjolen är gammal. Det är en sån som knäpper upp sig själv i midjan varje gång man sätter sig ner. Väldigt praktiskt.

Mysan med sommarspring i bena!

Ser ni att jag är mycket ljushårigare nu förresten? Var på Bangerhead Studio  (vi samarbetar ju) och klippte+slingade barret i förrgår. Så nöjd!! Minus var att jag var tvungen att sitta och stirra på mitt rödgråtna ansikte i flera timmar, tillslut ville jag bara köra upp något rostigt i det, men på plussidan så blev jag verkligen ompysslad av Gabbi. Vilket var fett fint i mitt sköra tillstånd.

Poss poss poss

11 kommentarer till “Onsdagskvällen i det rosa palatset & min nya frippa”

 1. Jag och min bästa vän firar våra årsdagar. Kanske inte varje år för vi har faktiskt hängt ihop i 11 år men tycker absolut att det ska firas mer med sina vänner!

 2. Hej!!<3
  Det känns som att du alltid går runt med jättevita och osmutsiga sneakers. Det gör verkligen outfiten stilren. Hur håller du dem så rena? Eller har du många olika som du byter mellan? Själv går jag runt i samma smutsiga stan smiths varje dag:/

 3. Bästa Flora!
  Jag är en tjej som har följt dig sedan 2010 hehehe…. lite stalkeraktigt jag vet. Men tycker om din blogg ^^ Det är som så att har råkat ut för hemskaste hjärtesorgen. Hur kommer man över en sån sak? Att en kille väljer en annan 🙁 Kanske är det en dum fråga men du kanske kan ta upp det ämnet någon gång <3<3 <3
  Puss å Kram
  Sara

 4. åh årsdagar med vänner är superfint tycker jag!! När jag o en av mina närmsta kompisar firade 10 år så åkte vi till Amsterdam över en helg 😀 gick på konsert, åkte båt-trip, drack öl på uteserveringar. Så fint.

  http://elinsparis.devote.se

 5. Hej Flora! Kan inte du göra ett inlägg för alla oss ensamma midsommarfirare vars vänner lämnat stan och letar efter nya friendz att fira med? <3 kram

 6. Jag och min bästa kompis firade att vi varit kompisar i 20 år för tre är sedan genom att åka till Portugal i en vecka!! Det var nog en av mina mysigaste resor i livet!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar