ANNONSSAMARBETE MED DREAMS

Drömmen om en tjugofemårsfest i Hälsingland


Nästa år fyller jag 25. Jag vet inte hur det är med er, men för mig har 25-årsdagen alltid varit en blinkande neonskylt i framtiden.

Jag har tänkt: Då är jag vuxen. Och till och med: Då kommer jag ha koll på vem jag är.

Tjena. För varje år som går så känner jag mig mindre säker på det. Men det tillhör väl.

Hur som helst.

Jag vill så gärna fira min tjugofemårsdag ordentligt. Samla ihop de jag har i nära och ta dem till min bästa plats. Till Hälsingland. Jag vill göra stor grillbuffé. Blanda drinkar. Dansa med dem nere på forsön. Ta nattbad i älven under ljus himmel. Kanske att några av de som spelar i band kan spela en låt eller två.

Och så får de sova över. Nästa morgon kan vi ligga och drälla i gräset eller simma ut i älven. Äta långsam brunch.

Jag kan inte tänka mig något bättre faktiskt. Jag fyller år i slutet av september, men jag tänker mig en augustifest.

Så nu har jag börjat spara till den festen. Och det är här Dreams kommer in.

Dreams är en app som hjälper en att spara pengar för att uppnå specifika drömmar. Det är nämligen lättare för hjärnan att prioritera sparande framför slösande om den vet exakt vad den sparar till.

Jag har många kompisar som använder den här appen till att spara ihop till en ny soffa, en resa eller en viss jacka. Men i mitt fall ska det alltså bli FEST.

Det är ju skitsvårt att veta hur mycket en fest kostar, det beror ju helt på var man lägger ribban (och om gästerna swishar en liten summa eller ej) men jag har börjat med ett sparmål på 10 000 kr. Det betyder att om jag sparar 24 kronor om dagen så uppnår jag mitt mål den 1 augusti 2019!

24 kronor kan jag spara in genom att inte köpa take away-kaffe  eller att äta fyllekäk hemma i stället för att köpa varmkorv från kiosken i Skanstull. För mig är det väldigt görbart.

Jag har valt autopilot. Då dras det automatiskt rätt summa till mitt festsparkonto en gång i veckan.

Men man kan ju givetvis spara manuellt på andra sätt. Exempelvis att lägga in en summa varje gång man lånar en bok på bibblan i stället för att köpa en – eller tar cykeln i stället för att ta bussen. Själv ska jag lägga in 10 spänn i festsparkontot för varje myggbett jag får den här sommaren. Fick precis ett. Detta kommer jag eventuellt ångra :—)

Ladda ner appen själv och testa vilken typ av sparande som funkar för dig vetja. Det är gratis, säkert och täcks av insättningsgaranti. Du måste dock vara över arton! Appen finns i både Sverige och Norge.

Ladda ner Dreams här!

Alltså jag blir så pirrig av tanken på den här festen. Vill fylla tjugofem i morgon helst.

Annonssamarbete med Dreams.    

9 kommentarer till “Drömmen om en tjugofemårsfest i Hälsingland”

 1. Min dröm är att köpa min första bostad här i Stockholm! Ska in och börja spara dirr! Tack för tips <3

 2. Flora, jag hittade precis din blogg och jag måste säga att wow – vad glad jag är över en ny favoritblogg. <3 Så härlig, fin och genuin. Älskar. Läste din bok och den var helt fantastisk den med. Stor kram till dig, du är grym!

 3. Åh, fyller också 25 om ett år! Har också alltid tänkt att jag är vuxen å vet exakt vad jag vill å vem jag är. HAHA på den.
  Min dröm är i allafall att fira i New York med bästisar!
  KRAM <3

 4. följdfråga gällande appen och sparandet!! när en väl har nått sitt mål och vill nyttja pengarna, hur gör en då? eftersom pengarna sparas på ett nytt konto i ålandsbanken (vad jag har förstått) så behöver någon typ av överföring bankerna emellan ske, eller?

  1. Hej Ellen! Du kan när som helst ta ut och sätta in pengar – även innan du uppfyllt drömmen. Alla transaktioner sker med autogiro och när du vill ta ut pengar finns det en knapp i appen du klickar på, sedan skriver du in summan du vill ta ut så förs pengarna tillbaks till ditt vanliga konto. Lycka till! /Kim på Dreams

 5. Alltså är det bara jag som är oerfaren av att hålla fest eller är inte 10 000 ändå vällldigt mycket? Visst att det kostar några tusen men 10!!

 6. Åh drömmer också om en 25-årsfest nästa år! Dock svårare att spara när man är student och redan drar ner på onödiga utgifter. Hoppas du når ditt mål <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar