Annons
Annons


kvällsdoppet eller ska jag säga kvällsdopet


färgerna är så mättade här, här finns vatten och regn, inte som i stockholm där gräset redan har börjat gulna, mamma sa att ekarna där hemma har fått en infektion och börjat tappat löven, hon måste kratta bort dem varje dag för att hålla trädgården fin

Annons

det första jag tänkte när jag klev av bussen var: här blommar fortfarande lupinerna och syrenerna, den här platsen är snällare

utanför ica stod killarna med sina bilar, hög basgång genom öppna dörrar, jag tänkte, jag behöver inte oroa mig för att de ska ropa något efter mig, i deras ögon är jag en lort

när jag gick den sista biten genom skogen kom myggen, jag bar tunga matkassar och kunde inte vifta bort myggorna, lät dem sitta och äta på mig medan jag gick upp mot huset

och huset – kanske är det här så nära hemmakänsla jag kommer

på köksbordet en blombukett som min moster ställt fram

jag tog ett kvällsdopp, sparkade mig ut i älven, mellan stenarna solljuset, en eld, temperaturen samma i luften som i vattnet, när jag tittade på min nakna kropp under ytan var den gul och oformlig i allt det bruna

johanna ringde, köpenhamn över midsommar kanske, ingenting har någonsin känt så självklart som att åka till köpenhamn över midsommar

kröp ner i sängen klockan elva, mammas lakan, jag brydde mig inte om att byta dem

 

11 kommentarer till “kvällsdoppet eller ska jag säga kvällsdopet”

 1. Köpenhamn är BÄST över midsommar, är tredje året i rad jag åker dit med min kompis å bara hänger å dricker billig öl med härliga danskar å slipper pressen att en ska va på någon avlägsen bekants landsställe en hel helg fastän en känner att en inte passar in alls. Vår första midsommar i kph hade jag blivit lämnad prick två veckor tidigare av han jag trodde skulle kalla mig för sin 4ever men som istället krossade mitt hjärta efter 6 år ihop. Min kompis bara bokade biljetter ner till mig i malmö å vi tog tåget över å hyrde en najsig airbnb-lya å cyklade runt å jag glömde för några minuter att livet fått sån sorglig vändning å den midsommarhelgen blev så fin.

 2. Då får du mycket pengar till dreamskontot! alltså för myggbetten! man ska se se positiva!
  det låter helt fantastiskt att få vara där. jag önskar att jag var där jag med.

 3. Jag har också sommarställe i Hälsingland och jag får ont i magen när du skriver så varmt om lupinerna. Det är en invasiv art som utgör ett enormt hot mot den biologiska mångfalden och breder ut sig snabbt. Kolla in länkarna en annan läsare lämnade i en kommentar. Jag brukar spendera mina promenader med att rensa så många lupiner jag klarar av, kanske kan du också börja göra det? (OBS viktigt att läsa på hur detta ska göras så att en inte bidrar till fröspridning.) En så enkel men så viktig insats för miljön!
  Kram!

  1. Men hallå! Lupiner är fantastiskt vackra liksom mårdhunden är det sötaste som finns men även den en invasiv art. Att Flora skriver en text där hon beskriver hur fina de är kommer varken öka eller minska dess spridning så ta det lite lugnt och låt henne skriva sin text. Hon har inte gjort något fel.

   1. Hej! Det var inte alls så jag menade min kommentar och jag är verkligen ledsen om den uppfattades som otrevlig. Poängen var inte att säga att Flora gör fel eller att texten inte får vara, utan att dela med mig av information och ett enkelt tips för hur vi kan försäkra att blomsterängarna i Hälsingland kommer att finnas även i framtiden. 🙂 Min tanke var alltså att hon kanske inte visste om att det är invasiva (vilket ju inte är hennes fel i så fall), och ville därför berätta, menade inte att skuldbelägga henne för något. kram!

 4. alltså detta att vi är flera som direkt tänker PENGAR TILL 25-ÅRS-FESTEN när du skriver ”myggbett” tänker att detta är beskrivningen av bloggmediets tjusning i ett nötskal (och en kvalitetsstämpel på dina samarbeten): att alla läsarna uppfattar det som en pågående berättelse där man är sjukt involverad i huvudpersonen.

  klia som fasiken och tänk på partypengarna som strömmar in

 5. Åh lägg ägg vad härligt det ser ut och låter, längtar så djävulskt mycket till min familjs stuga nu <3<3<3<3 Det är ju helt sjukt hur en bor i betonglådor staplade på varann, varje gång jag är i skogen så undrar jag verkligen varför man plågar sig. Man får helt enkelt vara i skogen mkt mkt mkt.

 6. Fyfan vad gött!! Ha det bäst nu 🙂 Blir fett avis av att läsa. Och väldigt fin text, blir berörd.

 7. Så fint du skriver! Once again. Så himla enkelt men klockrent? Och åh Hälsingland låter som en dröm. Ska börja läsa dina inlägg som godnattsaga i fortsättningen också tror jag, brukar annars inte läsa blogg på kvällen men det här var mysigt ju 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar