ANNONSSAMARBETE MED YVES ROCHER

Bretagne i maj


Bretagne i slutet av maj. Vi är tio personer som åker till La Gacilly, orten där det mesta av Yves Rochers produktion sker. Jag var där i november förra året och känner mig märkligt hemma när bilen stannar utanför hotellet. Men landskapet är förändrat sedan sist. Överallt blomstrar det.

Vi ska vara där i tre dagar för att bekanta oss mer med varumärket Yves Rocher och bo på deras ecospa La gree des landes. Det är nästan trettio grader utomhus. När jag sätter mig på balkongstolen bränner jag baksida lår mot det uppvärmda tyget.

På morgonen väcks jag av alarmet ur en dröm: jag är arg på mitt ex, skriker efter honom, han tar skorna i handen och rusar ut genom dörren. Att kastas ur drömmen är tudelat. Vill inte vara där, i ilskan, men vill skrika.

Gustav och jag tar korta löprundor innan frukost. Springer genom knähögt gräs, sjunker ner med skorna i träskmark. Vi bränner oss på brännässlor och får utslag som kliar hela dagen, mycket aggressivare än nässlorna där hemma. Över floden dimma och solljus som lyser som strålkastare mot trädstammarna. Efteråt sitter vi på terrassen och äter frukost. Kaffet genomskinligt som te men Gustav säger att det inte finns något i hela världen som är så gott som fransk baguette med smör och marmelad.

Vi äter lunch i byn. Här är Johanna!

Sabina och Sara.

Josefin.

Andrea från Yves Rocher och Hanna.

Här är Gabbi som styrt ihop alltsammans. Sån toppenperson.

Minibussen tar oss vidare till Yves Rochers botaniska trädgård.

Där odlar de växterna som används i hudvårdsprodukter och smink.

På fälten växer blåklint. Några män skördar blommorna och lägger dem i korgar. Senare blir just dessa blommor sminkborttagningsmedel.

Detta! Om du använder rabattkoden flora25 så får du 25% på hela sortimentet. Här är mina favvoprodukter.

Vi får komma in i herbariumet sen.

Stora maskiner torkar blommorna.

Det doftar intensivt av kamomill. Inne på lagret öppnar de stora kartonger och vi får känna på rosenblad och citronverbena. Gabbi stoppar citronverbena i fickan för att kunna lukta på det senare. Jag gör likadant.

Eftermiddag på hotellet. I anslutning till våra sovrum finns en liten uteplats. Jag ligger topless i solen och hoppas att inte någon av trädgårdsmästarna ska gå förbi. Svetten och solkrämen gör mig hal.

Vi tar drinken på terrassen sen! Här är Emma.

Jag berättar för de andra att jag ibland dricker slattar på krogen. De skriker NEEEEEJ.

Men jo. Jag har smutsiga skavsårsplåster på fötterna, är oljig i hyn, har skivade naglar med avskavt lack. När jag var yngre kände jag mig alltid så sunkig i bloggiga sammanhang. Var aldrig den med lockat hår. Gömde händerna i knät. Nu bekommer det mig inte. Fast det där med att dricka slattar. Det borde jag ju sluta med.

En väldigt symmetrisk Gurra.

Jag sover naken i hotellakan. Syrsorna spelar för mig. Bretagne i maj, jo, här vill jag vara.

Annonssamarbete med Yves Rocher.

8 kommentarer till “Bretagne i maj”

  1. Aå himla fina bilder. Fantastisk stämning. Har aldrig använt Yves rocher av någon anledning, men det här ser ju fantastiskt ut.
    Kram

  2. Hej flora! Menar inte att vara dömmande alls med denna fråga, men hur tänker du gällande flygresor? Du känns som att vara en rätt miljömedveten person, och flygplan är ju en starkt bidragande faktor till växthuseffekten. Själv har jag oerhört mycket miljöångest, jag flyger ändå ibland men mår alltid så dåligt innan och efter. Är ju så svårt när man vill se världen, men inte förstöra den. Visst finns tåg, men bor man i norra Norrland så är det liksom inte värt att åka tåg i ett dygn bara för att ta sig ut ur Sverige.

    1. Så viktig kommentar. Tänker mer och mer på det och reagerar speciellt när företag, som syftar till att föra en miljömedveten approach, flyger flera bloggare till andra länder för att visa upp deras miljömedvetna produkt. Blir lite märkligt det där.

  3. Så kul att man ser hur du har lagt iordning ditt sommarläsningstips-stileben där från ditt tidigare inlägg

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar