ANNONSSAMARBETE MED ADLIBRIS

3 braiga böcker – som du kan ladda ner


Jag ska medge en grej (som nog är föga förvånande). Jag har varit väldigt skeptisk mot läsplattor. Liksom, varför skulle man välja att läsa från en skärm när det finns böcker? Är ni med mig.

Men förra veckan när jag var i Hälsingland läste jag tre böcker på min nya Adlibris Letto-läsplatta. Och jag tyckte om det! Faktiskt jättemycket. Jag blev så överraskad av hur matt skärmen är (den ser liksom inte alls digital ut) och hur bekvämt det är att kunna läsa med ena handen (eller utan några händer alls, vad lätt det blir att snacksa då).

Den största behållningen med en läsplatta är att många av de böcker som inte längre finns i tryck går att ladda ner som e-böcker. Win.

Jag läste exempelvis Malin Backströms Bara det här med dörrarna. En prosalyrisk skildring av sport, död och längtan efter kärlek. Tyckte speciellt om bitarna om sport. Jag var där, i kroppen, i svetten. Och så blev jag väldigt tagen av stycket ovan.

Den andra boken jag läste var Sara Stridbergs debutroman Happy Sally. En fantasi om Sally Bauer, kanalsimmerskan. Om föräldraskap och syskonskap och att följa sin dröm trots att det är på bekostnad av nästan allt annat i livet. Tyckte väldigt mycket om båda två. Bra för skrivinspirationen.

Jag började även på Agnes Lidbäcks Finna sig (som finns med i Adlibris e-bokskampanj – 3 för 99!). Längtar efter att sjunka in i den.

E-boken kommer inte ersätta den fysiska boken för mig. Inte en chans. Men det är ju ett svinbra komplement. Exempelvis om man ska resa bort och inte vill packa med sig hundrafemtioelva böcker som tynger ner axlarna!

Dagens tips. Puss och kram och körbärskärnor i kaffet!

Annonssamarbete med Adlibris

14 kommentarer till “3 braiga böcker – som du kan ladda ner”

 1. Tack för tips (och superfin blogg i övrigt). Hade varit fint om du orkade ändra till Malin Backström (står Bäckström i texten och Maria i taggen) så fler hittar denna fantastiska författare! Kram ❤️

 2. Jag har funderat på att skaffa en sån länge, man kan ju låna böcker från bibblan till dem också! Blir nog en liten sommarpresent till mig själv :)))

 3. å! trillar atm rakt ner i annonsfällan;) i en snäll fälla dock(tack för bra samarbetspartners o proffsiga samarbeten florp)! Hade inte ens tänkt tanken på att bli med läsplatta men nu är jag alltså ett klick bort, men märker att det finns rätt många varianter på marknaden…… Letto verkar vara bland de bättre? men, för o nackdelar, vad en ska tänka på inför det här viktiga valet?! vilka finesser vill en inte vara utan o vilka finesser finns ens?

 4. Hej Flora! Lite knepig fråga kommer här. Vart har Yrsa köpt typ all sin inredning??? Ska skriva kontrakt för min allra första lgh i veckan och knåpar för fullt på Pinterest, insåg att många utav bilderna jag pinnar är från din blogg, på yrsas lgh. :))) Så fina färger och mönster och framförallt hennes tavlor och posters. Hoppas jag kan få ihop en lika mysig lägenhet!

  Förresten, vill ju få en hel rundvandring i din lgh med!! Eller har du kanske lagt upp en sån??

 5. JAA vilket bra samarbete! Adlibris läsplatta är så bra och man kan ladda den med böckerna från bibliotek också.

 6. Flora!
  Som alltid – vilka bra samarbeten du gör/väljer att göra.
  Blir så glad och inspirerad av bloggare (och influencers) som väljer mer måtta. Och som väljer med hjärtat och inte hjärnan. Ibland skiner det igenom så himla tydligt. Blir så satans tråkigt då!

  Och precis som du känt så känner jag också att läsplata har varit ett BIG no no! Varför liksom?
  Böcker som doftar så gott, som ger en sådan lugnande atmosfär, som ger en sådan kravlös stund, som gör att du flyr in i något så underbart och spännande! Men blev nu tom jag riiiiktigt sugen på att testa! Ska banemig gå till Adlibris Marknad och se om det går att spana in en i verkligheten. Känna lite på kvaliten osv.

  För hur känns den?
  Tyngden? Plastig?
  Storleken?

  Vore kul med lite mer info om själva utseende (jaaa här räknas ju faktiskt det haha)!!

  Kram!
  Och som alltid, TACK för en fin, rolig, inspirerande och äkta blogg!

  1. Hej! Fan vad fint att du är så peppande, tack!

   Tyngden är behaglig!! Och den känns absolut inte plastig. Omslaget är gjort av gummi. Storleken känns helt lagom!
   Det enda minuset är att knappen för att byta sida inte lyser, så om det är mörkt kan det ibland vara svårt att se. Fast man kan också byta sida genom att trycka på skärmen.

   Jag måste säga att jag tycker att den är sjukt fin och gullig. Utseendet = toppen.
   Kram och tack!!

 7. Jättebra med läsplatta för man kan hitta så mycket både nytt och gammalt och bra gratis genom biblioteket. Plus man kan läsa hela tiden! Även i mörker. Kobos läsplattor är också bra och vattentåliga. Tycker det är praktiskt med att kunna stryka under i plattan med.

 8. Så bra tips! Stridsberg är magi. Och åh vad jag vill ha en läsplatta nu. Kanske om CSN räcker till under hösten 😀

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar