Annons
Annons


Frågor & svar: styla gardinlugg, tåglufftips och att vara fysisk


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Hur får du ditt hår att alltid se så bra ut?? Har nyligen klippt en liknande lugg som du men den står bara ut i en hejkomochhjälpmig-tjofräs. Har du några knep?

Hej! Tack du! När håret är blött så borstar jag ner luggen i pannan och ”klämmer” den åt sidan. Och så får håret lufttorka så. Här har jag gjort ett inlägg som illustrerar det hela, dock hade jag lite kortare lugg då.

Annons

På de dagar som inte är mina hårtvättardagar så använder jag torrschampo. Det gör att luggen inte blir stripig och att den också går att forma lite bättre.

Har någon av er tips på ett torrschampo som ger bra textur, inte gör håret ÄNNU smutsigare och som luktar gott?

Hej Flora! Jag och mina kompisar ska ut och tågluffa i sommar (JAAA!) och jag undrar om du har bra tips på hur en reser som vegan? Har inte ekonomi att äta på restaurang varje dag och kommer att bo på hostel eller airbnb, så ingen hotellfrulle att räkna med direkt :-). Typ tips på bra snacks/enkla rätter/frulle etc etc? KRAM

HELLO! Nu vet jag ju inte var ni ska tågluffa, men jag levde typ på falafel när jag tågluffade på liten budget. Finns överallt och kostar inte mycket. Till frukost kan du ju käka soyghurt och mackor med någon röra, kanske hummus? I allmänhet brukar det ju vara toppen att bara ränna in på en mataffär och köpa bröd, hummus, frukt och grönsaker. Ett supertips är också att köpa bröd och pålägg och göra lunchmackor att ta med sig ut!

Här är förresten en ny video där jag ger mina bästa tåglufftips:

Men visst var det ni som var inne på Shell i Sollentuna i lördags kväll? Köpte dessutom (förutom popcorn) vegans Ben & Jerry’s. Eller springer det runt en Flora-dubbelgångare i stan?

Haha näää det var inte jag och Alexandra!

hej!! är lite nyfiken på hur det gått för dig med veganismen på sistone? såg att du postade något i dina instastories för ett rätt bra tag sen om att du flexade och tänker lite nu hur det blivit när du hängt utomlands? flexar nämligen en del själv (käkar kanske veganskt till 90%) men skulle vilja vara lite striktare, tycker dock det svåraste är just utomlands, äta ute, käka med kompisar etc.
känner liksom att jag tänjer på mina gränser mer och mer desto mer jag flexar och så vill jag inte ha det! :/ vad tycker du och hur funkar det för dig när du hänger utomlands, äter med vänner/familj eller äter ute typ? kram<3

Hej! Ni är flera som ställt er undrande kring detta, och jag har dragit mig för att svara på era kommentarer, för veganer på nätet brukar inte vara sådär … jätteflexibla i sina åsikter. Så please be kind.

Just nu äter jag helt och hållet veganskt på hemmaplan. När jag går ut och äter väljer jag alltid veganska alternativ om det finns (vilket det nästan alltid gör i Stockholm). Men om det inte finns det så äter jag lakto ovo-vegetariskt. Jag kommer liksom inte äta grillade grönsaker på finrestaurang ”bara för att”. Det är så deppigt. Däremot ifrågasätter jag ofta restauranger som inte har veganska alternativ (det är viktigt att visa att det finns efterfrågan).

När jag går bort på middag hos andra så föredrar jag veganskt men om det skulle vara lite grädde i soppan så kommer jag äta den ändå.

När jag är utomlands äter jag veganskt så gott det går. Är jag i exempelvis San Francisco, Köpenhamn eller London är det hur lätt som helst, men om jag är i Rom eller Paris så är det svårare. Då blir det ganska mycket lakto-ovo. Hellre det än att sitta och hungra. Samma gäller sötsaker och snacks: jag kommer inte tacka nej till dem bara för att de innehåller typ mjölkpulver. Det blir så lätt ätstört annars. Att vara vegan till 90% (eller vad jag nu är), gör det mycket mer görbart för mig än om jag skulle vara 100% strikt. Mat ska vara kul och härligt (i kombination med att vi bör ta vårt ansvar för djur och miljö).

Med det sagt så kommer jag fortsätta köra vegantema på bloggen. Alla matrelaterade bloggsamarbeten och alla recept kommer vara veganska. Så är det.

Flora! 1. Gillar din blogg så himla himla mycket. Så mysig och ditt sätt att skriva… Älskar’t! 2. En fråga… Du har ju flera gånger nämnt att du ofta är fysisk med dina polare och i behov av kroppskontakt, så tänker att du är lämplig att fråga detta. Jag inser mer och mer att jag har ett betydligt större behov av kroppskontakt än vad jag tidigare tänkt. Känner dock att jag inte riktigt får det behovet mött så mycket som jag nog behöver och att det hade varit så fint att vara mer fysisk med mina vänner. Känns dock så lätt som att en tränger sig på eller bara blir jobbig när jag försöker få mer kroppskontakt med mina polare. Har du några tips på hur en på ett smidigt/bra sätt kan få mer kroppskontakt med vänner? Hur en vågar? Och vad en kan göra för att få det på ett sätt som blir bekvämt både för en själv och vännerna? Hade varit jättetacksam för svar!! kram!!

Hej och tack och kärlek <3. Så gullig fråga. Här kommer tre tips för att få kroppskontakt med vänner (under förutsättningen att de vill, du kan ju fråga dem):

– Lägg huvudet på din kompis axel när ni sitter bredvid varandra.
– Lägg fram din arm framför din kompis och fråga: kan du klia lite?
– Om ni sitter i en säng/soffa: lägg huvudet i din polares knä. Men framförallt: genom att DU är fysisk med dina kompisar (kanske börjar klia dem i håret eller på armen, eller sitter nära, eller lägger upp deras fötter i ditt knä och ger lite fotmassage ;))) så signalerar du till dem att detta är något du själv tycker om. KRAM

Å vad fint!! Vart är din bikini från Flora? Ha en jättetrevlig dag!

Bikinin är från & Other Stories (reklamlänk via Apprl) ! POSS och detsamma!

37 kommentarer till “Frågor & svar: styla gardinlugg, tåglufftips och att vara fysisk”

 1. Du har ett sånt klokt och rimligt sätt att se på saker, Flora! Konstig komplimang kanske, men så är det i alla fall <3

 2. tycker det är en mkt rimlig hållning med veganismen! kör typ samma. känner dock igen mig i frågarens situation, att det är lätt att flexa mer och mer. framförallt kan jag märka att folk inte tar ens val på så stort allvar, att dom tycker att man väl kan anpassa sig mer och mer om man nu ändå inte är vegan ”på riktigt”. men egentligen vill jag ju alltid äta veganskt, det är bara svårt när det fortfarande är lite ovanligt och inte alltid finns bra alternativ. därför blir jag SÅ glad när kompisar anstränger sig och väljer restaurang där de vet att jag kan äta eller fixar veganskt när de lagar middag.

 3. Har du något boktips av Joan Didion? Har aldrig läst henne men vill men vet inte vad jag ska börja med. Något tips? Puss!

  1. Jag har läst hennes ’the year of magical thinking’ och gillade hennes sätt att skriva jättemycket! Ska börja på ’blue nights’ nu och hoppas den är lika bra! Kan också tipsa om att det finns en dokumentär om henne om du inte redan sett den, väldigt sevärd och fanns i alla fall på netflix för ett tag sedan 🙂 hoppas du gillar henne!!

  2. +1 på The Year of Magical Thinking, tungt ämne men hennes språk är fantastiskt och också att få ta del av hennes tankar i en sorgeprocess. Läser just nu en av hennes essäsamlingar från 60-talet, Slouching Towards Bethlehem. Texterna är lätta att komma in i, så intressanta och man vill bara vet mer om allt hon skriver om, även om man aldrig hört talas om det förut. Tror det är det som är min grej med henne, hon kan skriva om vad som helst och göra mig intresserad. Tyckte dokumentären var riktigt bra också, och att den gav en känsla för hur hon är som författare.

  3. Eller Play it as it Lays!!! Min favo. Läste först Blue Nights och tyckte faktiskt den var ganska meh (vilket typ känns taskigt att skriva för den va så personlig…). Sen en samling med olika texter. Sen Play it as it Lays och med den kände jag att jag ville läsa om den direkt jag hade läst klart den. Inte så lång heller!

 4. Spraya torrshampo efter att du har tvattat haret, eller efter 24 timmar kanske. Allsta spraya nar det fortfarande ar rent! Inte nar det redan blivit smutsigt.

 5. Har hittat ett så bra torrschampo! Det är Living proofs Perfect Hair Day. Känns som att jag testat alla torrschampon som finns och älskar nu PHD. Det gör faktiskt håret renare, som det står på flaskan. Tvättar typ aldrig håret längre hehe. Och det är veganskt! Så köp det!

 6. Jag får typ rysningar när tänker på att vara så nära fysiskt med mina vänner. Kramas gärna när man ses och går osv, men att sitta och pilla varandra i håret eller klia ryggen går fetbort för mig! Vet inte varför, jag är liksom inte äcklad av dem (hehe) men det känns bara väldigt onaturligt? Är dock väldigt gärna fysisk med partners/flings och gosar ihjäl mig med min son, så det gäller inte alla. Nån mer som skulle bli extremt obekväm om en kompis lade huvudet i ens knä och bad en klia hen på armarna? Is it just me 🙁

  1. Jag skulle också bli obekväm av det, speciellt huvudet i knät men folk är olika. Det är bra att de som behöver mycket närhet av sina vänner kan få det.

  2. Är helt med dig! Kramar i all ära – löve them – men att ligga å klia på varandra etc är för mig för intimt när det gäller mina vänner. Älskar dom men ej att vara fysisk

  3. Hu ja, hade känts väldigt obehagligt om en kompis lade sitt huvud i mitt knä eller bad mig klia hen i håret. Kramas gärna hej och hej då, eller ger en tröstkram om någon är ledsen, men mer än så vill jag inte ha kroppskontakt med vänner. Så, nog säkrast att känna av innan om kompisen kan tänkas vara med på det eller inte så det inte blir fel. Kram

  4. Jag är exakt likadan! Skulle aldrig få för mig att börja massera/klia/killa i hårbotten någon av mina kompisar och inte heller kunna tänka mig att någon annan ska göra det på mig. Känner mig väldigt trängd när folk ska sitta nära, hålla i hand, hålla armkrok, kramas osv hela tiden (även partners) så det går helt bort!

   Lyckligtvis har jag inte heller något större behov av kroppslig närhet, det är ju sorgligt om man undviker intimitet enbart pga obehag (dåliga minnen/trauman osv) och inte för att man helt enkelt inte behöver ha närheten.

   Självklart är det viktigare att respektera någons ovilja till beröring mer än någons behov av beröring, jag tror dock detta är vääldigt 50/50 så om man är ett gäng polare lär det finnas både de som gillar kramar och närhet och dom som inte gör det. Man får visa kärlek och uppskattning på sitt eget sätt!

 7. Jag äter till största del veganskt men flexar lite ibland. Kallar mig vegeterian just pga det. Känner att just ”vegan” har blivit typ laddat, det är lite prestige i det ordet..? Som att det är aningen finare typ. Kanske bara är jag.. Knäppt kanske men i o m att jag flexar (om än sällan) så känns det rimligare att kalla mig vegeterian. Antingen så är man vegan eller vegeterian, liksom? Att ”bara” vara vegeterian är också fantastiskt <3
  Äh vet inte var jag ville komma med detta. Hoppas inte det ses som mästrande eller otrevligt. 😮 Vettigt skrivet hur som, i slutändan gör man förstås som man vill och känner <3

  1. Tänker att det som är problematiskt med att kalla sig för vegan när en äter lakto-ovo är att begreppet blir missförstått hos köttisar och därmed svårt för veganer vid typ restaurangbesök eller så. Har fått frågan så många gånger om jag äter ost och fisk för att många ”veganer” äter sådant och kallar sig för veganer. typ! Det är ingen prestige i att vara vegan, dock så himla tröttsamt att begreppet blir till någonting annat.

   1. Ahh gud vad sur jag lät, var absolut inte meningen! Heja dig att du är vegetarian! Det är verkligen inte dåligt det heller 🙂

    1. Jag fattar hur du menar, och håller med! Fel ordval av mig när jag skrev ”prestige”. Ifrågasätter bara varför ordet vegan (baserar detta på folk jag träffat irl) ofta används trots att man äter animaliska produkter, även om man gör det sällan. Menar inte att låta översittande, bara en tanke. Fast i slutändan gör och kallar man sig självklart vad man vill! <3

    2. Håller med både Anna och Emma! Stör mig också på att begreppet vegan blivit utvattnat, har precis som du Anna märkt att på senare år verkar folk tro att jag kan flexa fastän jag är vegan och därför inte så farligt om jag skulle få i mig lite mjölk eller fisksås. För mig är detta en sjukt stor grej, jag mår fysiskt illa av tanken på att äta något animaliskt. Att min livstil inte blir tagen seriöst känns jobbigt. Jag gör många uppoffringar i mitt liv för djurens skull, jag vill inte ha en klapp på axeln eller så, men låt vegan betyda något för oss som är det.

     Om man flexar är man inte vegan då är man vegetarian. MEN det gör inte en till en sämre människa, alla gör vad det kan och jag tycker det är fantastiskt att Flora gör så mycket, speciellt delen att du tar upp vegansk mat med resturanger. Jag har inget problem med någon som varit vegan och så återgår till en vegetarisk kost. Alla gör vad de kan och orkar utifrån sina förutsättning. Men när det kommer till begreppet vegans utveckling blir jag lite hetsig hehe. Jag vill inte vara arg elak vegan men jag ändå försöka ge mitt perspektiv som vegan på hur det känns när ens livstil börjar slängas med som ett trendig inneord utan innebörd. Jag säger inte att det är det Flora gör, verkligen inte, men många gör det utan att tänka sig för, som att säga ”jag är 80% vegan”. Igen, alla gör som de vill och det är HELT okej. Hoppas min kommentar förstås rätt. Vill avsluta med en pepp och tack till Flora för att du håller bloggen vegansk med massa goda recept som räddat många middagar!

    3. jag förstår att det måste vara så tröttsamt och jobbigt när personer tror att man kan fuska lite för att många andra gör det men samtidigt måste det finnas en stor fördel att ändå använda vegan-begreppet. Om man jämför att säga att en är vegetarian mot att säga att ”jag är flexvegan”. Vid vegetarian drar kanske omgivningen en slutsats att man står bakom ägg och mejeriprodukter medan om man säger att man är flex-vegan så visar man ju på att det är något man vill undvika. Jag vet inte vad rörelsen vinner mest på. Urvatttnat begrepp men som kanske har en bättre påverkan tänker jag?

    4. Jag förstår vad du menar men varför inte bara säg ”jag är vegetarian men försöker utesluta ägg och mjölk så mycket jag kan.” Jag tror inte det är en fördel för vegan-rörelsen att slänga sig med vegan-begreppet då det förlorar sin seriositet. Jag tror inte folk tänker att om någon äter ägg och kallar sig flex-vegan att hen tar avstånd för industrin, snarare tvärtom, att det kanske inte är så illa om en äter ägg då och då. Det blir ju mer skenheligt om något. Sen har jag full förståelse för vegetarian som strävar efter en vegansk livstil men inte riktigt är där ännu eller för personer som inte har möjlighet att vara veganer. Jag har varit vegan länge och förut var det sjävklart för många vad vegan innebar, och folk tog seriöst på rörelsen och begreppet. Idag är det mer ett trendord vilket såklart gynnar rörelsen i dagsläget men frågan är hur det blir i det långa hela när trenden är över.. Så som du säger kanske det blir bra i slutändan. Intressant diskussion som tiden får utvisa.

  2. När jag fortfarande flexade brukade jag säga att jag äter 99% veganskt (flexade väldigt sällan men % kan ju anpassas till det som passar). Då säger man inte att man är vegan, men det blir ändå tydligt att man tagit ställning mot animalier. Det går enligt min erfarenhet att äta veganskt i princip överallt i världen men man får leta mer på vissa platser, vilket ofta blir knöligt om man reser med icke-veganer. Kommer precis från en resa där jag levt på ris/potatis och grönsaker. Kroppen skrek efter protein när jag kom hem. Hade resan varit längre hade jag förmodligen löst det genom att köpa bönor på burk eller liknande. Har dock absolut förståelse för folk som flexar i sådana situationer och jag tycker något är bättre än inget! Vi vinner inget på att sprida hat mot de som inte lever efter vår etik, oavsett vad det gäller. Hoppas vi går mot en mer vegansk framtid där menyer med något veganskt alternativ är standard. Om jag ser tillbaka på när jag var vegetarian så var det svårt för 20 år sedan men är ju numera inga problem alls, och det går framåt med veganska alternativ också! 🙂

 8. Torrschampo: Lernberger & stafsing är helt amazing. Får upp en bra volym och håret blir absolut inte skitigt med det i.

 9. Tycker du har så himla bra inställning till veganismen! Är rätt nybliven vego och äter typ bara veganskt hemma, men fuskar ibland när jag äter hos andra och så. Men något att det svåraste tycker jag är att undvika läderprodukter, typ skor och väskor. Vore intressant att veta hur du tänker om det! Själv så fortsätter jag använda sådant jag har sedan innan, men undviker att köpa nya grejer i läder.

  1. Hej:) det finns massvis med fina material som är både etiskt och kvalitetsmässigt hållbara. Kolla in Greenlaces.se för skor och väskor!! Sen kanske du sett att vagabond har en non-animal-kollektion. Toppen att du använder det du har eller försöker handla secondhand före nyprod:) heja!

 10. Tycker den här inställningen är så klok! Det viktigaste är väl ändå att man gör något för miljön (/djuren), inte att man lever 100% strikt. Det ska ju finnas utrymme för njutning också och så länge restaurangerna & butikerna inte hänger med blir det ju tyvärr svårt att kombinera de båda. Och som du säger, verkligen lätt att det blir ett ätstört beteende – bra att du uppmärksammar det! Det ska fungera i sin helhet, helt enkelt. Tack för att du vågar vara icke-extrem men ändå strävar efter att äta vegetariskt/veganskt!

 11. Jag är jättevaktig med kroppen och en vän som lägger huvet på min axel är… det värsta jag vet? Blir extremt obekväm och arg när folk antar de får röra mig. Dock är det ju oftast nära vänner så då törs man säga ifrån. Men bara nåt o tänka på. Att kanske fråga först

 12. R+CO Badlands Dry schampoo paste är mitt bästa torrschampo!! Är liksom en blandning av torrschampo och typ vax, så luggen håller sig väldigt fint med den i

 13. Bra och sund inställning till veganism tycker jag. Pick your fights liksom. Det blir så lätt löjligt om man har den där ”bara för att”-attityden och tackar nej till lite grädde när någon bara vill vara snäll etc. Heja dig!

  1. Fast nej, där håller jag inte med. Det är inte löjligt att säga nej till grädde om man är vegan. Vill man flexa får man göra det men alla vill inte det. Det är som att säga till en vegetarian att de borde äta kött om det erbjuds. Man måste respektera hur människor väljer att äta, och det finns inget löjligt i att välja 100% veganskt, utan flex. Det är inte ‘bara för att’

 14. bästa torrschampoot: Löwengrip Good to Go Dry Shampoo (den med 5/5 textur!!)! Den luktar karamell och kokos (dvs himmelriket). Ger SJUK volym och är tillverkad i Sverige!

 15. Jag brukar använda torrschampo från Liance! Tycker det funkar jättebra + finns på typ ica och så, så man slipper leta runt!

 16. Bästa torrschampo är Maria Nilas nya Invisidry! Det har lite mörkare pigment så det blir inte helt vitt i hårbotten, vilket ju är nice för den som inte är superblond 🙂 (Och det är veganskt)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar