Annons
Annons


En ovanlig midsommar i Köpenhamn


För ett par veckor sedan fick jag ett sms från Johanna:

Och på midsommarmorgonen var vi framme. Vi letade oss fram till vår airbnb-lägenhet som visade sig vara den mysigaste nå-gon-sin.

Kändes som ett hem! Som ett riktigt inbott mysigt hem! Vad hände med sådana hem i Stockholm egentligen.

Annons

OCH det fanns en sånhär massagegrej. Hon som bodde där verkade vara en riktig sån där holistisk person. Kokosolja, kristaller, örtte, bipollen, olika handarbeten, ja ni vet. En sån som kommer leva tills hon är 130 år.

Johanna och jag och en spegel jag flyttade på för att få bra sminkljus. Gör alltid så hemma också. Det är detta beteende som gjorde att jag pajade en spegel i läggan jag hyrde i Paris. Men denna gång blevre inget kras.

När vi dumpat grejerna så tog vi oss till Nørrebro. Jag blev ganska snart svag i kroppen och sa till Johanna att om inte jag skulle få lunch snart så skulle jag nog inte bli så kul att ha att göra med.

Jag brukar typ alltid bära med mig snacks för att undvika blodsockerfall som går ut över mina polare (finns få saker som är så störiga som när folk blir hangry), men det hade jag tydligen glömt denna gång! Ops.

Vi tog första bästa lunchställe och hamnade på ett café som hette Hope. Passade ju med lägenhetstemat.

Sen knallade vi runt och kollade i vintagebutiker. Jag är på ständig jakt efter ett par hängselbyxor som är skurna i midjan och inte på höften, men det verkar vara en omöjlighet att hitta. </3

Johanna föreslog att vi skulle gå till hennes gamla skola Borups højskole, så det gjorde vi. Hon pluggade musik där i ett år för några år sedan. SÅ fin skola herregud.

Sen drev vi runt i krokarna.

Tills vi tyckte att det var dags för ett midsommarglas. Vi gick till Beau Marché och placerade våra stjärtar på uteserveringen.

Mitt knä hoppade ur led (och hoppade tillbaka direkt) förra veckan så efter det känns mitt ben så awkward. Jag är konstant medveten om att jag har ett knä och har svårt att sitta bekvämt :(((( mvh gammal och skröplig. Har dock fått lite sjukgymnastikövningar att göra nu!

Två som var väldigt nöjda över att det var 20 grader och sol och inte 9 grader och regn. Glad midsommar!

Sen provade vi vintagesolglasögon för dyra pengar och jag fick prova ett diamantarmband värt 150 000 danska kronor!! Det var en sjuk upplevelse. Butiksägaren hade liksom asken liggandes framme på disken.

Jag köpte varken glasögon eller diamanter. Däremot ett knäskydd från ett sportvaruhus. En gullig dansk kille mätte mitt knä med måttband och fnissade i sin fotbollströja.

Sen åkte vi hem för att napa. Napa måste man göra. Jag ställde klockan på 40 minuter och vaknade till efter andra snoozningen med ögon som rann och dregel över hela kudden. Johanna hade dock svårare att komma upp. Jag dukade fram bubbel och oliver och sminkade mig på hennes golv medan hon slumrade vidare.

När hon vaknade sa hon, som om det vore det mest naturliga i världen, att hon hade fixat en dubbeldejt till oss genom Tinder. Vi svidade om och åkte till Kødbyen där vi käkade pizza på Mother. Då hade klockat typ blivit elva. Sen mötte vi upp de där två killarna på en bar (vi hade kul och trevligt, men det fanns liksom inga sparks) och hängde runt tills huvudvärk och resetrötthet slog in. Slut på en väldigt fin och perfekt otraditionell midsommarafton i Köpenhamn!

11 kommentarer till “En ovanlig midsommar i Köpenhamn”

  1. Kan vara ditt mysigaste inlägg någonsin. Och ja: de där hemtrevliga lägenheterna finns typ inte i Sverige överhuvudtaget? Vi är så jäkla stylish istället.

  2. Duuuu. Kan du inte lägga upp bucketlisten du hade på instastories? Snääällaaa! Jag och min kompis blev så inspirerade att vi håller på att skapa en egen (fast summer-edition då), och har en stark känsla av att ni hade massa nicea punkter som jag tyvärr ej minns :(((

  3. Hallå, hur hittar man någon som man ens vill träffar en gång på tinder? Människor känns så slemmiga (oseriösa) alt tråkiga alt för snygga men slemmiga…. finns andra dejtingappar som är i ropet? Haha! Tack för datingcoachingen tidigare 🙂

  4. Hjälp Flora! Ska på min brors bröllop om tre veckor och hittar absolut inget att ha på mig. Letar och letar men inget känns bra. Har ungefär samma stil som dig och tänker att du kanske skulle kunna komma med grymma tips? Har lite panik 🙁 Vill absolut inte ha pastelligt och gulligt, mer cool och het hehe. Skulle gärna ha någon dress(?) med byxa och blus i samma färg/mönster om det passar sig på bröllop.

  5. Helt rimligt att skita totalt i traditioner ibland!! Blev så sugen på att åka till Köpenhamn. Hemtrevliga lägenheter<3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar