ANNONSSAMARBETE MED ADLIBRIS

En bok jag läser och drabbas av just nu


Hej kompisar. Jag fick så fin och nyfiken respons på mitt förra blogginlägg om min läsplatta, så jag tänkte att jag skulle svara på några av dem, nu när jag har använt min Adlibris Letto Frontlight 2 i några veckor.

Såhär ser den alltså ut, min nya lelle kompis. Tyngden är behaglig (den väger som en inbunden tunnare bok) och den känns verkligen inte plastig, skalet är nämligen i silikon. Alltså stöttåligt (jag tappar det mesta jag äger i golvet så thank you Adlibris för detta).

Skärmen är matt och helt oglansig, vilket gör att man inte blir bländad av blänk. Det går att välja olika ljusstyrka och att sätta den på nattläge. Det går alltså att läsa dygnet runt, utan att behöva störa en eventuell sovpartner med nattlampa!!

Jag har valt förlagens formatering när jag har läst böcker på min läsplatta, men det går också att välja typsnitt, radavstånd, marginaler och textstorlek själv. Och! Det går att lägga in anteckningar och bokmärken. Sånt tycker jag är viktigt.

De nackdelar jag har sett är att det ibland kan vara svårt att den kan vara lite slow i reaktionsförmågan och att knapparna inte syns när det är mörkt i rummet (de lyser inte). Samt att det såklart inte ger samma härliga känsla som att läsa en fysisk bok.

Men återigen, jag tycker att det bästa med en läsplatta är att man kan fylla den med flera böcker (och på så vis slippa tung packning), läsa böcker som inte längre finns i tryck och dessutom fylla den med biblioteksböcker. Jag ser min läsplatta som ett toppenkomplement till de fysiska böckerna.

Just nu läser jag Min mors självbiografi av Jamaica Kincaid. Har bara kommit halvvägs än så länge men är helt helt tagen.

”I Jamaica Kincaids roman Min mors självbiografi berättar Xuela Claudette Richardson om sitt liv på den karibiska ön Dominica. Xuela blir redan som nyfödd utlämnad till sig själv – modern dör i barnsäng och fadern lämnar bort henne till sin tvätterska

Som barn hanterar hon sin ensamhet genom att hänge sig åt allt sinnligt: färger, lukter och texturer talar till henne mer än något annat. Hon upptäcker sin egen sexualitet tidigt och omfamnar den utan tillstymmelse till skam, och hon ser med en häpnadsväckande klarsynthet vilken plats historien skapat åt henne. Sitt liv ägnar hon åt att försöka pussla ihop en bild av den förlorade modern, kvinnan vars hälar hon ser komma nedför en stege i drömmen men vars ansikte aldrig uppenbarar sig.”

Har ni frågor? Jag svarar!

Annonssamarbete med Adlibris.

19 kommentarer till “En bok jag läser och drabbas av just nu”

  1. Jag har inte testat själv men googlade nu! ”Ska du föra över titlar till plattan som inte kommer från Adlibris egen Lettobutik förordar Adlibris sladd. Hanterar du titlar med kryptering (exempelvis biblioteksböcker) måste du auktorisera plattan, vilket endera sker genom Adobe Digital Editions (ADE) på datorn eller direkt vid köp i plattan av en DRM-skyddad bok.”

   Du ska alltså ladda ner böckerna till din dator (genom programmet Adobe Digital Editions, då E-böckerna är krypterade), och sen lägga in dem i Letton med sladd.

   1. Jag lägger mig i angående att låna e-böcker från bibbla. Det kan låta krångligt i skrift, men är så lätt när en väl har gjort det en gång! Vad tycker du om batteritiden Flora? Vill minnas att de säger att batteriet ska räcka en månad, men det är det enda jag är lite besviken på…

 1. Blev pepp att skaffa denna och tycker du är skitbra men snälla alla: FÄRGAD ÄR NEDSÄTTANDE underrätta gärna Adlibris om det samt korrigera din text.

 2. det är antagligen nån trött person på förlagets webbredaktion som har översatt person of color fel. Ser det hända ibland om än sällan numera (thank god, är nämligen ingen nyhet att ”färgad” är nedsättande. Det är svincementerande av vithetsnormen. Du som vit är också färgad. Du har också en färg. Det är oerhört ledsamt att se rasistiska strukturer fröas vidare på en blogg från någon som är uppenbart omtänksam. det här är så viktigt: Att inte bara checka av boxar för de ord man lärt sig är fel, utan skaffa sig en inre kompass om ger en trygghet att SE att ord är fel, en kompass som får en att reagera. På att nån kallar svarta eller bruna människor ”färgade” tex. Den som är närvarande och inte bara följer en PK-lista utan på riktigt är medveten reagerar på en sån sak).

  1. Verkligen my bad och jag håller med dig till hundra prolle. Jag läste inte igenom texten ordentligt innan jag klistrade in den. Underrättar Adlibris om detta!

   1. Tack för ditt ödmjuka svar och att du lät mina kommentarer publiceras, det hade jag inte ens räknat med. Det betyder mycket att någon har det modet och ödmjukheten att stå för sina missar och att då andra som läser kan lära sig av det.

  2. Hej! Tack för att du uppmärksammade detta, har tagit det vidare det internt så vi ser till att det ändras! / Alexandra på Adlibris

 3. Har själv alltid varit lite neggo inställd till läsplatta men blir tbh lite sugen när du talar så varmt om den. Hm. Men ett annat spår; var har du köpt din fina blus?? Ser så härlig ut!

   1. JA det är ett samarbete men jag tycker verkligen om plattan for real, annars skulle jag inte hylla den till den graden <3

 4. funkar det smidigt med bibliotekets e-böcker? kan gulliga du testa? jag jobbar nämligen på bibliotek och har fått in nåt enstaka klagomål när det inte funkade. alla andra brukar ha typ en ipad. men denna personen hade en letto och konstaterade lite trumpet när vi inte fått det att funka att den kanske är till för att adlibris ska tjäna stålars på sina egna böcker. men hoppas verkligen att dä bara vart en bugg!

 5. Verkligen så himla praktiskt med en läsplatta ändå. Har varit emot det innan lite på grund av att jag älskar känslan av att hålla en riktig bok, men det underlättar ju något otroligt om man ska ut och resa, så att man slipper släpa med sig så mycket. Bra tips, älskar även boktips, vore jättekul om du tipsade om fler böcker du tycker man borde läsa, inom olika kategorier <3 Kram fina du!

 6. Hej! Sen en tid tillbaka fungerar det inte att läsa din blogg via Bloglovin på telefonen. :(( Eller funkar inte för mig iallafall. (Läser via bloglovin-appen på en iPhone 6) tänkte att det kunde vara nice att veta! Tack för en fin blogg!

 7. Blev sugen sist du hade samarbete med dem och köpte den faktiskt nu! I samma GLADA turkosa färg. Har lyckats lista ut hur man lånar från bibblan och tycker jag har kommit fram till världens lifehack? Liksom, får 4 veckor på mig helt gratis? Va? Vad är haken. Ingen. SÅ BRA. Plus orka släpa runt på massa böcker. Vill läsa många men inte riktigt så mycket att jag vill köpa dem, därför är detta perfekt ju. Geni!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar