Annons
Annons


Provence, 5 juli 2018


Kvällsluften känns kroppstempererad. Jag drar på mig de turkosa skorna och springer ut på landsvägen. Blånande bergstoppar från mörkt till ljust, precis sådana vi målade under lågstadiets bildlektioner för att lära oss att späda vattenfärgen. En rosa himmel.

Annons

Doften av pinjeträd, lavendel, torr jord.

Jag springer men tänker inte på att jag springer. Som om huvudet är bortkopplat från kroppen. Som om den är en maskin. Jag parerar bucklor i underlaget, springer lätt i dammet, jag känner mig full fastän jag inte druckit något annat än vatten från kranen. Det med den där märkliga bismaken.

I takt med att skogen tätnar om mig blir det allt mörkare, jag måste lysa upp vägen med ficklampan på telefonen. Ljuskäglan rör sig hackigt framför mig, cikadorna tjuter.

Något rör sig i skogen. Springer jämte mig. Stegen är tunga, det måste vara något stort. Jag vet att jag borde vara rädd. Rädd för djuret, rädd för mörkret, rädd för att stöta på en främmande man på vägen. Min kropp borde varna mig med adrenalin. Men jag kan inte minnas sist jag faktiskt kände så.

Jag får inte upp barnlåset vid grinden och måste klättra över den. Jag lirkar av mig de svettiga kläderna. Myror klättrar upp över mina fötter, de är så stora myrorna, nästan som skalbaggar. Poolen surrar när jag kliver ner i den. En Hello Kitty-madrass flyter framför mig. Jag simmar ner under ytan, sparkar mig framåt, känner vattnet mot all min nakenhet. När jag lägger mig på rygg och flyter är himlen svart där ovanför.

När jag kommer upp till huset och klorvattnet rinner i ilar från mitt hår säger Johan:

– Du vet väl att det finns vildsvin i skogen?

– Är det sant?

Lisa nickar.

– Mina kompisar som bor på landet har köpt skyddsvästar till sina hundar.

– Varför då?

– För att vildsvinen kan gå till attack och snitta upp deras bukar. Med betarna.

6 kommentarer till “Provence, 5 juli 2018”

  1. alltså jag har nog gjort min åsikt klar att jag älskar att din blogg gått mot liksom den litterära genren eftersom jag tror på det bra berättandet som det som kommer att göra bloggen unik som socialt medium och få den att ha en självklar plats där text får bre ut sig med tanke på att jag kommenterar detta på typ varje inlägg du skriver MEN måste bara tillägga att bilden också är så jävla bra. hatten av för din kompetens i vad du håller på med!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar